keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Päätös asiaan

"...tekivät päätöksen..." Mark. 15:1

"Ja heti aamulla ylipapit ynnä vanhimmat ja kirjanoppineet ja koko neuvosto tekivät päätöksen, sitoivat Jeesuksen, veivät hänet pois ja antoivat Pilatuksen käsiin." Mark. 15:1

"Niin Pilatus kysyi häneltä: "Oletko sinä juutalaisten kuningas?"
Hän vastasi ja sanoi hänelle: "Sinäpä sen sanot."
Ja ylipapit tekivät monta syytöstä häntä vastaan.
Ja Pilatus taas kysyi häneltä sanoen: "Etkö vastaa mitään?
Katso, kuinka paljon syytöksiä he tekevät sinua vastaan."
Mutta Jeesus ei enää vastannut mitään, niin että Pilatus ihmetteli."
Mark. 15:2-5

Tekivät päätöksen, johon olivat hakemalla hakeneet jotain aihetta; saadakseen tehdä itselleen mieluisan päätöksen. Jopa väärät todistajat kelpasivat siihen yritykseen ja päätöksenteon suunnitteluun. Lopulta "päätös" syntyi, mutta he eivät tienneet mitä tekivät.

He päättivät  päästä lopullisesti eroon "juutalaisten kuninkaasta". Eiväthän he tosin uskoneet hänen kuninkuuteensa, mutta se syy hänen ristiinsä kiinnitettiin Pilatuksen toimesta. "Päätöksentekijät" näkivät siinä häirikön, josta tuli päästä eroon mahdollisimman pian. Ja siihen tarkoitukseen kävi heidän mielestään naulitseminen ristiin. Vaikka eivät löytäneet hänestä mitään syytä. Paitsi sen, että pitivät häntä suurimman luokan valehtelijana, koska hän antoi ymmärtää olevansa yhtä Jumalan kanssa.

Mutta todellinen syy tähän kaikkeen oli se, että Hän oli juuri kaikkea sitä, mitä oli sanonutkin olevansa. Hän oli juuri sitä varten taivaasta  tullut tänne, että olisi sovittaja ja sijainen meille. Hän tahtoi kantaa meidän meidän syntimme ja kaikki rikoksemme kuolemalla meidän puolestamme.

Jeesus sanoi ristillä: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät." Luuk. 23:34

Niin, kuka lopulta teki päätöksen? Isä ja Poika yhdessä olivat päättäneet asian jo aikojen alussa. Juuri tuo sama Jeesus, aikanaan Beetelehemiin syntynyt, oli Isän, Jumalan, kanssa sen yhdessä näin sopinut,  ettei meidän tarvitsisi rangaistusta kärsiä, sillä Jeesus suostui siihen meidän puolestamme. Se päätös oli tehty jo aikoja sitten taivaassa, että synnitön kuolee kaikkien syntisten edestä. Mutta maalliset päätöksentekijät eivät käsittäneet, mitä he tekivät.




"Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa." Hebr. 4:10


4 kommenttia:

  1. Todella, Jumala oli kaiken yläpuolella siinä tilanteessa ja hallitsi kaikkea. Hän oli sen kaiken päättänyt. Eivätkä ne päätöksentekijät tienneet mitä tekivät eivätkä päässeetkään lopullisesti eroon Jeesuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jumalan maailmassa asiat näyttävät monesti ihan erilaiselta, kuin miten meidän silmämme asioita näkevät.

      Poista
  2. Kiitos Jeesus,että kuolit risinpuulla edestäin...!
    Se on niin luihin ja ytimiin menevä laulu videossa
    Kohtahan katsoneet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan suuri kiitoksen aihe, että Hän suostui siihen meidän puolestamme!

      Poista