perjantai 20. maaliskuuta 2020

"Kotikoulun" liikuntatunti

Koululaisten kouluhommat ei käy niinkuin aluksi kuviteltiin, että tehtäviä tehdään silloin kun itseä paremmin huvittaisi, vaan niinkuin koulussa muutoinkin oltaisiin. Siispä tänään oli toisella  tyttärellä liikuntatunti aamuyhdeksästä alkaen, eikä vain yksi, vaan kaksoistunti. Hän olisi varmaankin siskonsa kanssa sen ulkona vietettävän liikuntatunnin  mieluiten ollut, kun muutoinkin tykkäävät käydä kahdestaan ulkoilemassa.  Mutta kun nyt toisellakin oli omat kouluhommansa, joista ei sovi poiketa, niin minä sitten lähdin sille ulkoliikuntatunnille seuraksi. Tytär olisi tykännyt ehkä hiihtääkin, mutta minä en olisi siihen nyt ruvennut. Siispä kävelimme puolisentoista tuntia. Ensin vähän tietä pitkin, sitten peltoaukeilla, kun oli sopivasti hankikanto. Ja sitten vielä metsässä, ja kävimme rotkon pohjallakin.

Peltoaukealla oli metsäsaareke. Siellä oli jännä hämyinen tunnelma, eikä lunta lainkaan. Ympärillä kuitenkin aivan lumiset pellot. Isoja muurahaispesiä oli siellä useampikin. Kun yhtä kännykälläni sihtasin, näin sen takana jotain kiinnostavaa. Se näytti pohjattomalta tynnyriltä. No, pitihän minun mennä tarkemmin sitä katsomaan. Se olikin jotain muuta kuin pelkkä tynnyri: siinä oli luukku kyljessä! En keksinyt muuta kuin sen, että olisiko siinä jonkun vanhan kiukaan kuoret. Ja isäntä tuuumi kuvan nähdessään, että vanha kamiina,  aika vanha varmaan.

Tässä kuvasatsi "liikuntatunnilta".






 









8 kommenttia:

  1. Hienot kuvat ja niin kivoja tuollaiset liikuntatunnit! Tsemppiä sinne kotikouluun:) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Olisin varmaan itse lapsena tykännyt liikuntatunnista, johon olisi saanut itse valita tekemisensä! Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

      Poista
  2. Onpa kauniit maisemat, mikä tuolla on liikkua puhtaassa luonnossa.
    Tassun jäljet näyttäisivät olevan supin tai ilveksen.
    Toista on kaupungissa asuvan lapsen lapseni, miten voi mennä kadulle pitämään liikunta tuntia yksin, kun ei ketään aikuista ole kotona? sanoisin jopa vaaralliseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on, ettei ole samanlaiset liikuntamahdollisuudet nyt kaikkialla. Nyt ne on tavallaan kääntyneet toisinpäin; kun yleensä on tottunut ajattelemaaan, että kaupungissa on kaikkea tarjolla, niin nyt niitä kaupungin mahdollisuuksia ei voikaan yllättäen käyttää ja maaseudun väljyys onkin hyvä.

      Poista
  3. Tuollaisia jääputouksia on meidän lähellä kallioilla normaali talvina, tämä talvi oli melkoisen erilainen..jääpuotuksiakin oli vain pieniä ja ruman ruskeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin, että sulla on ollut kuvia joskus niistä; onhan sulla siellä samantapaiset kalliot:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Reeta:) Metsaareke oli kuin kesä talven keskellä:)

      Poista