torstai 19. maaliskuuta 2020

Siihen tunteeseen, että olisi yksin jätetty selviämään

Päätin laittaa tännekin saman tekstin, jonka tänä aamuna toiseen blogiini laitoin. Nyt on poikkeuksellinen tilanne itsekullakin. Näissä oloissa saatamme tuntea itsemme yksinäiseksi tai hylätyksi. Itseäni lohdutti tänä aamuna nämä:

"saati jos sanot, ettet voi häntä nähdä, asia on hänen edessänsä: odota häntä." Job 35:14

"Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee." Sef. 3:17

"Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut." Room. 8:28

"...en minä kuitenkaan yksin ole, sillä Isä on minun kanssani." Joh. 16:32

Nämä tuntuivat minusta tänä aamuna lohdullisilta, kun kaikenlaiset huolet alkoivat liikaa pyöriä mielessä. Tuo alin jaehan on itsensä Jeesuksen sanoista: 

"Katso, tulee hetki ja on jo tullut, jona teidät hajotetaan kukin tahollensa ja te jätätte minut yksin; en minä kuitenkaan yksin ole, sillä Isä on minun kanssani."  Joh. 16:32

Kun rupesin tuota mieleeni tulleen jakeen loppuosaa etsimään, muistelin, että se olisi jostain Paavalin sanomasta. Mutta se olikin itsensä Jeesuksen. Kyllä Jeesus hyvin tietää, miltä meistä tuntuu.

Ja sitten Jeesus vielä jatkoi: "Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa  turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." Joh. 16:33






9 kommenttia:

  1. Näin on! Herra voi antaa yliluonnollisen rauhan!

    VastaaPoista
  2. Hyvä kohtia löysit. Kiitos näistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarvitsin näitä itse aamulla, ja päätin sitten tännekin ne laittaa:)

      Poista
  3. Sopivasti kirjoitit tuosta yksinäisyydestä, saimme juuri suru viestin sieltä Lieksasta, laulujen tekijä 60v.Kyösti kuoli pari päivää sitten,hän oli yksinäinen ja yksineläjä,ei lapsia,eikä puolisoa, hän teki paljon iskelmä laulajille lauluja, mm. kari tapio, souvarit, paula koivuniemi, matti esko jne...Frederikin laulu "kolmekymppinen " on Kyöstin tekemä myös, hänen tekemiä satoja lauluja on kuultu radioissa paljon.
    Olen surullinen, koska tunsin hänet aika hyvin kymmeniä vuosia,ja käydessäni usein Lieksassa.
    Hän ei ollut kuitenkaan hyljätty, oli vain erakko ja tyytyväinen siihen, en oikein usko että ihmiset niin hyljätyksi itsensä kokevat, koska heitä nyt autetaan kaikella mahd.tavalla, tuodaan ruokaa esim. on puhelimet ja muut keinot yhteyttä pitää.Noita yksinäisiä ihmisiä on muutenkin yhteiskunnassamme, kaikilla ei ole edes omaisia. Kyöstillä on yksi sisko, joka asuu täällä päin, minun tehtäväni on olla tukena hänelle nyt.Tämä virus tilanne on ohimenevä-onneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Vai sellainen suruviesti täältäpäin:( Voimia teille kaikille ja sinulle kun olet sisarensa tukena! Hyvä että hänellä on siellä sinut, joka tunnet myös nämä seudut ja ihmiset. Minä en ollut tiennytkään, että Lieksassa on vaikuttanut sellainen lauluntekijä. Hän ei varmaankaan ole pitänyt melua itsestään eikä sitä ole kovasti tainneet muutkaan tehdä. Ei sitä aina tiedä, millaisia ihmisiä lähellämme onkaan.
      Mitä tuohon yksinäisyyden tunteeseen muutoin tulee, niin minä arvelen, että kyllä se yksinäisyyden tunne varmaan monilla lisääntyy hyvinkin paljon nyt, kun ei voi tavata ihmisiä tavalliseen tapaan. Ja jos on vaikka muuta ahdistusta ja huolta vielä lisänä, niin voi olla hyvinkin vaikeaa, varsinkin niillä, joilla ei ole läheisiä tai ystäviä.

      Poista
  4. Kiitos paljon, itselle tulee niitä kysymyksiä, Miksi ?järkyttynyt ja surullinen olen.
    Hän oli erakko, mutta läheisiä ystäviä oli kuitenkin pari ja sisko, koko Lieksa tunsi hänet, siellä syntyneenä ja asuneena, hän sai myös taiteilija raha palkinnon joku vuosi, ja Lieksan lehtikin siitä kirjoitti valokuvineen,
    piti blogia myös ulkomaan reissuista, joissa kävi oma toimisesti yksin mm.kävi perussa.Yksi Kyöstin laulu on "kolin vaaroilla" jonka laulaa Hannu Brelo, joka myös kuoli äkillisesti muutama vuosi sitten 50 vuotiaana, you tubella on se laulu Brelon laulamana kolin maisemineen, laittaa vain you tuben musiikki ja laulun nimen. Kyösti teki n. 300 laulua, joita on you tubella, tekijän nimi ei läheskään kaikissa näy.
    Emme tiedä mihin tämä vielä johtaa, pienet yritykset voi kaatua, palkat pitäisi saada, vuokrat maksettua ynm..kaikki on pysähdyksissä, meidän vanhuksilla ei ole mitään hätää, tuo hätä on suurempi yrityksessä ja yleensä kaupan käynnissä, ketään ei ole vielä ainakaan kuollut virukseen, just katsoin liikenneonnettomuus tilastoa, niin tammi-helmikuussa liikenteessä kuollut 34 ihmistä ja tässä kuussa jo yli kymmenen mm. 2 nuorta ihmistä.
    koskaan ei puhuta oikein sitä miten paljon suomessa tehdään itsemurhia, niiden joukossa on paljon vanhuksiakin, surullisia tilastoja niistäkin.
    Jumala tietää tämän virus asian miksi on sallinut sen tulla, me voimme vain aavistaa mikä tarkoitus tällä on, ehkä tietääkkin sen.
    pitkiä tekstejä nyt mulla, mutta ymmärräthän mun pitää vaikka tänne purkaa suruani.Voin myöh.poistaa tekstini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa vaikka on pitkä teksti. Kuolema järkyttää aina, ja vielä enemmmän jos ihan yllättäen tulee. Tuli tuosta Koli -laulusta ja Brelosta mieleen, että varmaan niistä olen joskus juttua Lieksan lehdestä nähnytkin, sillä nimet tuntuivat jotenkin tutuilta. Pitäisi ehkä kuunnella tuo laulu, sillä en ole tietääkseni kuullut sitä missään. Paljon tuo Kyösti on noita lauluja tehnytkin! Harmi, että laulujen sanoittajat monesti jäävät aivan pimentoon ja samoin varmaan säveltäjät.
      Ei tosiaan tiedä mitä kaikkea tämä koronajuttu tuokaan tullessaan. Kaikkea ei osaa edes nyt kuvitella. Mutta sen käsittää, että hätä on varmaan monilla kun palkkarahat jää saamatta ja yrittäjilla tulonsa myös. Ja silti laskut pitäisi saada maksettua. Tänään mekin just ehdmme tuota miettiä, että jotkut saattaa päätyä epätoivoisiin tekoihin nyt, jos muutenkin on vaikka ollut vaikeaa. Toivottavasti joku valonpilkahdus löytyy sille, joka on pimeässä tunnelissa!

      Poista