lauantai 6. kesäkuuta 2020

Kaksi vapaata - piirretyt kuvitelmat kahden tyypin saamasta vapaudesta

Näitä kahta tässä jutussa olevaa kuvaa olen piirrellyt jo jonkin aikaa. Molemmat muhivat ideana, jo jonkin verran kauemmin, ennenkuin sain ryhdytyksi toimeen. Syy aloittamisen hitauteen oli siinä, että ajattelin kummankin idean olevan liian vaikea minun piirrettäväkseni. Eihän näistä ihan toivottuja tullut, mutta kelpaavat minulle, kun nyt valmiiksikin sain.

Tässä on vielä sekin juttu, että nämä ovat samalla paperilla, sen eri puolilla. Ei kovin viisasta, mutta niin ne nyt vain ovat. Olin toisen näistä aloitelmista kai ensin hylännyt  kelvottomana, ja ajattelin, että sopii ihan hyvin toiselle puolelle tehdä jotain. Mutta toisaalta, kun ovat ikäänkuin samaa aihetta, sopivat samalle paperillekin.

Taas sai muuten olla tarkkana, ettei sutiaan kasta kahvikuppiin...



Tähän ensimmäiseen sain idean jo vuosi- tai pari sitten. Kävelin metsätiellä ja katselin kallioille, jotka siinä alueellamme ovat aivan tien vieressä. Toisella puolella tietä maasto laskee ja siellä kauempana, jo jonkun toisen maalla, on suota. Sitä suota katselin, ja mielessäni tuumin, että se on joskus varmasti ollut järvi. Sitten yritin kuvitella, miltä se näkymä on näyttänyt. Mielikuvitukseni loihti jonkun kauan sitten eläneen seisomaan kontti selässä ja sauva kädessä sinne ylös kalliolle, ja katselemaan sitä alempana olevaa järveä.





Ehkä hän ajatteli:
"Tänne minä jään!"


No, sitten on tämä toinen vapaudesta haaveillut, joka juuri on saanut vapautensa vankilan porttien avauduttua hänelle. Hän tervehtii vapautta iloissaan ihan kädet ylhäällä. Tuolla pihassa näkyy joku nainenkin, mutta en tiedä onko tuo miehen tyttöystävä, vai joku aivan vieras. 







"Jeeee! Minä olen vapaa!"


Isäntä kysyi tämän vapauteen päässeen vankilakundin nähdessään, että onko tämä Matteosta? Ensin sanoin, että ei. Mutta sitten mietin, että voi tosiaan olla niinkin, että olen saanut vaikutteita siitäkin:)


8 kommenttia:

  1. Hienot kuvat! :) Mulla tökkii piirtäminen joskus siinä ettei meinaa keksiä mitä piirtäisi. Varmaan jos useammin piirtäisi niin keksisikin aiheita paremmin. T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Joo, saattaa se olla niin, että jos enempi piirtelee, niin niitä aiheitakin tulee enempi katseltua sillä silmällä. Toisaalta muutenkin on välillä aikoja, ettei tule piirreltyä.

      Poista
  2. Hei! Löysin blogisi ja liityin lukijoihin. Postausten äärellä siis tavataan!
    Olet taitava mmaalaamaan. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja; tavataan tosiaan näin:) Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle myös!

      Poista
  3. piirrät aika hyvin, se on lahja, ja myös kehittyy koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Melko usein tuleekin nyt piirreltyä, mutta puutteeni kyllä tunnen tuossa hommassa. Mutta kivaa puuhaa silti:)

      Poista
  4. Olet sinä vaan taitava piirtämään, niin hienoa jälkeä♥ Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Se on hauskaa puuhaa. Siinä ajatuksetkin pysyy kivasti juuri siinä asiassa. Leppoisaa sunnuntaita sinnekin:)

      Poista