perjantai 19. kesäkuuta 2020

Kaukana juhlatunnelmista?

Itse olin herätessäni jotenkin ankealla mielellä. Tuumin mielessäni, että tunnelmissani on jotain samaa, kuin aikoinaan nuorena, jolloin koin usein olevani kaukana kaikesta siitä, mitä oletin toisilla olevan juhannuksena. Menin sitten ensiksi katsomaan, mitä Wislöffin rukouskirja tälle päivälle tarjoilisi. Siellä oli tämä jae:

"Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee." Sefanja 3:17

Jo tuo ilahdutti minua. Hän on kuitenkin täällä, enkö  siis iloitsisi siitä? Mutta sitten halusin vielä ihan Raamatusta tarkistaa jakeen ja samalla katsoa, mitä siihen siellä kenties liittyy. No, mitäs sanotte tästä:

"Jotka murehtivat kaukana juhlakokouksista, ne minä kokoan: nehän ovat sinusta..." Sefanja 3:18

Sehän oli tuon ensin löytämäni jakeen jatko. Ja suoraan sopiva minunkin ajatuksiini, sillä kaukana juhlakokouksista, kaukana juhlamielestähän sitä täällä ollaan. Mutta en voi noiden lukemisen jälkeen enää olla aivan samalla  mielellä. Ehkä silitän tänään pöytään juhlavan liinan, ehkä puen juhlavasti ylle jotain, jospa haettaisiin joku koivunoksakin maljakkoon... Jotain sellaista.




Juhlan -  ja Jumalan - iloa sinullekin!


8 kommenttia:

  1. No johan sait osuvan sanan Jumalalta! Hän tiesi sinun tunnelmasi. Itsellänikään ei tänä juhannuksena ole ihan parhaat juhlatunnelmat. Aina juhannuksena ollaan oltu jossain juhlilla, joko vapaakirkollisilla tai joskus Isossa Kirjassa. Ennen oli myös yksi mökki, jota mekin saatiin käyttää, mutta sitten sukulaiset myivät sen pois. Joten nyt ollaan kotona ja on niin tavallista, ihan kuin samaa vanhaa arkea... Herkuttelua ja saunomista on kyllä ohjelmassa, ja jotain katsotaan netistä. Ai niin, ja minulla on yksien juhannusjuhlien puhe-CD, sen voisi kuunnella ja palata niihin tunnelmiin. Koivunoksat maljakossa toisivat myös juhannustunnelmaa. Kiitos noista ihanista jakeista, siunattua juhannusta ja onhan onneksi Jeesus meidän kanssamme joka hetki, myös nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, ei mikään varmaan olisi voinut olla sopivampi ajatuksiini, kuin tuo Raamatusta vielä löytämäni! Onneksi muuten katsoin vielä sieltäkin, enkä tyytynyt vain siihen, mitä rukouskirjassa oli, vaikka sekin jo tuntui hyvältä lukea.
      Niin tavallista meilläkin, etten ole mitään juhlavalmisteluja edes tehnyt. Mutta ainahan voi kääntyä ikäänkuin toiseen suuntaan, tällaisessakin asiassa:) Oikein hyvää juhannuksen aikaa teille sinne:)

      Poista
  2. Jumala tietää meidän ihmisten mielialat ja Hän lohduttaa sanansa kautta.
    Sefanjan Raamatunkohta on minulle myös lohduttava ja rohkaiseva.
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän voi tosiaan lohduttaa juuri sopivalla tavalla itsekutakin:) Hyvää juhannusta sinulle myös!

      Poista
  3. Tuosta alemmasta sanan paikasta tuli mieleen, joskus yksinhuoltajana ollessani olimme toisen yksinhuoltaja äidin kanssa hänen koti-kerrostalonsa pihalla puutarhakeinussa ja mietittiin vähän alakuloisena kun meidän tuttujamme/ystäviämme oli mennyt johonkin kauemmas hengelliseen isompaan tapahtumaan...silloin jotenkin ystävä sai tuon Raamatun paikan...jotka murehtivat kaukana juhlakokouksista... se lohdutti meitä silloin. Kyllä Herra tietää! Koskaan emme ole yksin. Iloa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sesse:) Kyllä tuo sananpaikka oli minullekin niin todella sopiva! Hän tietää kyllä, mitkä mietteemme ovat ja osaa lohduttaa tarvittaessa. Mukavaa juhannuksen aikaa sinne teillekin!

      Poista
  4. Muuten Juhannus konferenssin vanhoja lähetyksiä voi nyt katsella netistä, kun ei paikan päälle nyt pääse, muistan kun monesti kävin konferenssissa, jo se kun siellä oli väkeä paljon, niin koki että ollaan yhtä perhettä, mutta todellisuudessa siellä sai olla yksinkin,joskus pystytin pienen teltan sinne ja kävin tilaisuuksissa, nyt en oikeastaan enää haaveile juhla konferenssiin menosta,ikää on tullut ja siellä ei se oleskelu ole ilmaista.
    Mites ne kokoukset siellä hellarissa, joko ovat alkaneet ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tuota konferenssiasiaa just joku päivä mietin, että monille tämä on varmaan silleen outo juhannus, kun ei pääse sinne. Itselläni ei ole sinne mitään hinkua, se on niin iso tapahtuma, joka paikkaan saisi jonottaa. Olen kyllä joitakin kertoja konferenssissa käynyt päiväseltään, ehkä yhden käden sormilla laskettavan määrän. Mutta ne käynnitkin oli jo vuosia sitten. Kun kysyit tuota oman srk:n tilaisuuksista, niin piti oikein katsoa, onko niitä jo. Näytti olevan niitä nyt. Ja tänään huomasin sähköpostista, että oli tullut viestiä nettipyhäkouluista, joita on katottavana. Sen tiesinkin jo, sillä joku sen mulle taannoin vinkkasi. Mukavaa juhannuksen aikaa sinne teille:)

      Poista