lauantai 21. maaliskuuta 2020

Lauantaiulkoilua

Oli hyvä ulkoilla, kun aurinko paistoi ja päästiin kävelemään hankikantosilla, sielläkin missä ei muuten tule käveltyä. Käveltiin suolla, metsässä ja lammen rannalla. Lammella olikin yllätykseksemme kaksi joutsenta. Kuvissa ne ei erotu, sillä niin lähelle emme päässeet, että olisin kännykälläni niistä kunnon kuvaa saanut. Siellä lammen rannoilla kävellessä sitä oli vähän "varpaisillaankin", sillä vaikka oli hankikanto, niin sitä yritti katsoa, että kävelee niissä kohdin, missä kesäiseen aikaankin on jonkinlaista maastoakin, eikä pelkkää vettä. Kesällä en uskaltaisi tuon lammen soisille ruohostoille mennä kävelemäänkään, mutta nyt oli kiva nähdä lammen avointa keskiossaa, joka olikin kovin matalanoloista vesialuetta. Kasvaa ennenpitkää umpeen koko paikka.

Meitä oli siis viisi tuolla ulkoilemassa. Yksi porukasta on kaupungissa. Isäntä aloitti ulkoilun hiekoittamalla jäisimpiä tienosuuksia.



Tyttärillä oli keskenään hauskaa. Varsinkin kun yrittivät kai tiputtaa toisiaan ojan yli menevän rungon päältä. Onneksi oja kuitenkin oli jäässä.






Vanhoja peltopaikkoja ennen lampea.





Joutsenetkin on tuolla, mutta ei niitä silmät näistä kuvista nää. Minä tuosta alemmasta kuvasta tiedän, missä ne on... pari valkoista pistettä kuvan keskellä.





Tässä toiset suunnistivat jo kotiin, ja toiset menivät vastakkaiseen suuntaan yhtä isoa kiveä katsomaan. Minä sitten keskellä kumpaakin ryhmää kuvasin:)


Ja nyt jo melkein kotona. Jäinen kotitie.




4 kommenttia:

  1. Luonnossa oleminen virkistää ja parantaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee, kunhan ensin saa itsensä ulos:) Tämmöiselle sisällä viihtyjälle se ulos kampeutuminen, pukemisineen, onkin se suurin pullonkaula.

      Poista
  2. Kylläpä näyttää mukavalta yhdessäololta. Kunnon kotoilua kotimaisemissa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se vaihteeksi ihan kivaa, kun vielä oli porukkaakin noin monta koolla:)

      Poista