torstai 21. toukokuuta 2020

Yksi Raamatun ihanimmista kertomuksista

"Mutta Jeesus meni öljymäelle. Ja varhain aamulla hän taas saapui pyhäkköön, ja kansa tuli hänen luoksensa; ja hän istuutui ja opetti heitä. Silloin kirjanoppineet ja fariseukset toivat hänen luoksensa aviorikoksesta kiinniotetun naisen, asettivat hänet keskelle ja sanoivat Jeesukelle:

"Opettaja, tämä nainen on tavattu itse teosta, aviorikosta tekemästä. 
Ja Mooses on laissa antanut meille käskyn, että tuommoiset on kivitettävä. 
Mitäs sinä sanot?"

Mutta sen he sanoivat kiusaten häntä, päästäkseen häntä syyttämään. Silloin Jeesus kumartui alas ja kirjoitti sormellaan maahan. Mutta kun he yhä edelleen kysyivät häneltä, ojensi hän itsensä ja sanoi heille:

 "Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä".
 Ja taas hän kumartui alas ja kirjoitti maahan.

Kun he tämän kuulivat ja heidän omatuntonsa todisti heidät syyllisiksi, menivät he pois, toinen toisensa perästä, vanhimmista alkaen viimeisiin asti; 

ja siihen jäi ainoastaan Jeesus sekä nainen,
 joka  seisoi hänen edessään.

Ja kun Jeesus ojensi itsensä eikä nähnyt ketään muuta kuin naisen, sanoi hän hänelle:

 "Nainen, missä ne ovat, sinun syyttäjäsi?
 Eikö kukaan ole sinua tuominnut?" 

Hän vastasi: "Herra, ei kukaan".

 Niin Jeesus sanoi hänelle: "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee"." 

Joh.  8:1-11

---
Tämä oli minulla tänä aamuna luettavana. Mitä siinä oikein tapahtui? Järkyttynyt nainen seisoo siinä Jeesuksen edessä. Kun syyttäjät yksi toisensa jälkeen häviävät ympäriltä, oli tällä yhdellä miehellä valta tuomita hänet. Mutta nainen sai armon. Hän sai elämän. 



2 kommenttia:

  1. Minulla on kirjasarja "Ikuiset kertomukset" 11 kpl. ostin kirjat kirppikseltä joskus, olen ajatellut laittaa ne myyntiin, ne on olleet n.10 vuotta minulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan ihana kirjasarja! Joskus 80-luvulla meillä kävi kirjamyyjä ja ostin sarjan itselleni. Siinä on ihanasti kerrottu Raamatun kertomukset ja aivan mahtavasti kuvitettu se myöskin on. Meillä on nuorempi väkikin sitä sarjaa lukenut.

      Poista