lauantai 2. toukokuuta 2020

Tutustu Jeesukseen itse!

Kuka Jeesus sinun mielestäsi oli? Huijari? Keksitty hahmo tarinaan? Joku historian henkilö, jolla ei nykyään ole mitään merkitystä? Profeetta? Vai jotain muuta?

Jos et tunne häntä lainkaan, ota selvää. Tutustu häneen itse. Se käy päinsä lukemalla hänen tekemisistään ja sanomisistaan evankeliumeista. Lue ajatuksella, vaikka vähän kerrallaan. Katso, olisiko joku hänen kohtaamistaan ihmisistä kenties kuin sinä...





Ehkä uskotkin jo, että Jeesus on todellinen historian henkilö - eikä keksitty hahmo, mutta pidät häntä lähinnä maata kietelevänä tyyppinä, joka yritti puhua ihmisille "pehmeitä". Tutustu sinäkin häneen itse lisää, niin voit havaita, oliko hän pehmeidenpuhuja vai mikä? Tutustu ja ota selvää, mikä hän tarkalleen ottaen oikein oli, ja on. Oliko hänellä omat tarkoitusperät, oliko hän  jotain muutakin kuin maatakiertelevä profeetta?






Mutta eikö ole kumma, että jos hän oli  vain pelkkä turhan höpisijä, oli hän kuitenkin niin pelottava aikansa johtajien mielestä, että hänet piti keinolla millä hyvänsä saada pois päiviltä? Se tapahtui sen ajan oikeusoppineiden väkisin vääntämillä syytteillä, joihin myös toimeenpaneva valta taipui, vaikka joutui myöntämään ääneen kaikille paikalla olleille kuulijoille, ettei löydä hänestä mitään syytä?


Jos sinulla ei ole Raaamattua hyllyssäsi, pääset lukamaan sitä vaikkapa tästä: Raamattu.fi.  "Avaa Raamattu" ja aloita vaikka Luukkaan tekstistä. Monet muutkin olivat jo kertoneet näistä, mutta Luukas, tarkkaan selvitettyänsä tapahtumia, on tehnyt niistä tarkan selvityksen eräälle korkea-arvoiselle henkilölle. Muita, jotka Jeesuksen vaiheista kertovat, ovat: Matteus, Markus ja Johannes. Heidänkin kertomansa siinä saatavilla.





Mielenkiintoista lukumatkaa!



---
Tässä muuten vielä yksi teksti siitä, millaisia ihmisiä Jeesus kohtasi ja miten hän heihin suhtautui.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti