lauantai 26. helmikuuta 2022

Kenen on valta?

Isä meidän -rukouksen lopussa sanotaan:  " ...sillä sinun on valta, voima ja kunnia..."

Ne ovat siis Jumalan. Jeesus opetti sen rukouksen ja hän tiesi, mistä puhui.

Tänäkin aikana kysytään, kuka valtaa pitää? Ollaanko kestetty? Ajatukset ovat paljon Ukrainan kansan luona. Voimme hyvin kuvitella itsemmekin siihen tilanteeseen. 



Rukoillaan Ukrainan puolesta. Sillä lopulta se asia on Jumalan käsissä; ei sen, joka meidän silmiimme saattaa näyttää mahtavalta. 

Jotenkin tämä aika on muistuttanut enemmän mieliin myös sitä, että saa olla kiitollinen ihan siitä, kun iltaisin saa käydä nukkumaan omalle vuoteelleen, ja päivisin istua oman pöytänsä ääreen. 

Se Jeesuksen opettama rukous; Isä meidän -rukous, tässä sanoin, joita minä siinä käytän: (sitä ei tarvitse posottaa kiireellä läpi kuin jotain litaniaa, vaan voi ajatella ja tarkoittaa, mitä sanoo) 


Isä meidän 

Joka olet taivaissa 

Pyhitetty olkoon

Sinun nimesi 

Tulkoon
 
Sinun valtakuntasi 

Tapahtukoon

Sinun tahtosi 

Myös maan päällä 

Niinkuin taivaassa 

Anna meille 

Tänä päivänä

Meidän jokapäiväinen leipämme 

Ja anna meille 

Meidän syntimme anteeksi 

Niinkuin mekin 

Anteeksi annamme niille 

Jotka ovat 

Meitä vastaan rikkoneet 

Äläkä saata meitä kiusaukseen 

Vaan päästä meidät pahasta 

Sillä sinun on

Valtakunta 

Voima

Ja kunnia 

Iankaikkisesti 

Aamen 






Rauhallista päivää sinulle! 





12 kommenttia:

  1. Kun lukee Raamattua, löytyy sieltä paljon tapahtumia jotka ovat tälle ajalle,eli ennustukset toteutuvat, ja niitä sana kehoittaa meitä seuraamaan.
    "kun kuulette sotien melskettä ja sanomia sodista älkää peljätkö, sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu"(mat.ja mark.)
    Raamatun mukaan "pohjoisesta on purkautuva onnettomuus kaikkien maan asukasten yli"(jer) pohjoinen maa on venäjä, luin muuten seurakuntalainen lehdestä aika yllättävää tekstiä puuttinin suhtautumista Israeliin, eli kerran sotajoukot menee Israeliin, ja ne tuhoutuvat sinne Harmagedonille, me ei voida muuta kuin katsella Jumalan suunnitelmia sanassaan, ja rukoilla kärsivien ihmisten puolesta, että kääntyisivät Jumalan puoleen hädän ja pelon keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on tullut myös mieleen sellainenkin kohta, jossa puhuttiin "auringonoususta" tulevista kuninkaista, kun ajatellaan Israelia. Muistelisin joskus lukeneeni jostain, että Kiina liittyisi siihen asiaan. Merkillisiä aikoja eletään. Ja mitä lopun ajoista Raamatussa ennustetaan, niin käsitys niistäkin tarkentuu, kun asioita alkaa tapahtua, ja taoahtuuhan niitä nytkin, niinkuin sanoitkin.

      Poista
  2. Hienosti on risti maiseman edessä tuossa. Onneksi Jumalalla on nytkin kaikki valta ja saamme tosiaan muistaa rukouksin Ukrainaa. Saa myös olla kiitollinen kaikista ihan tavallisista arjen asioista, kun saamme rauhassa elää täällä Suomessa, nyt ja toivottavasti tulevaisuudessakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ikkunassa ristikot, valkoiset, mutta tuossa kuvassa se näyttää mustalta. Toivottavasti saataisiin täällä edelleenkin rauhassa elää.

      Poista
  3. Rukouksen tuomat mielikuvat muuttuivat hetkessä kun neuvoit ajattelemaan eikä kiirehtimään. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse hidastanut tahtia käyttäessäni tuota rukousta, ja nyt se tuntuu enemmän todella rukoukselta.

      Poista
  4. Kiitos tästä tekstistä. Rauhaa myös sinulle!

    VastaaPoista
  5. Rukouksin muistamme ukrainaa !

    VastaaPoista