lauantai 12. helmikuuta 2022

Eilen kirpparilta

Eilinen kirppisostos seurakuntamme Löytöpuoti -nimiseltä kirpparilta. Siellä on alakerrassa paljon kirjoja ja niitä käymme isännän kanssa aina siellä käydessämme katsomassa.



Mutta sitten tähän kirjaan. Eikö ole ihana kansi ja nimi kirjalla! Ja sisältö oli pikaisen vilkaisun jälkeen sellaista, että sopii hyvin esim. masentuneen, allapäin olevan luettavaksi.

Ensimmäisen tekstin nimi onkin: "Lupausten tähtitaivaan alla". Siitä löytyy mm. tämä: "On aikoja, jolloin pilvet peittävät tähtitaivaan, mutta tähdet ovat siellä kaikesta huolimatta."

Tämä kirja on norjalaisen  H. E. Wislöffin kynäilemä ja Kirjapajan kustantama. Tämä minun hankkimani opus on 3. painosta v. 1971. Suomennos Sointu Rö (eipä löydy näppäimistöstä norjalaista öötä...). 

Suomessa löytyy paljon kirjoja Wislöffeiltä, joita on siis kaksi; eipäs, vaan kolmekin! Tunnetumpi minulle on Fredrik Wislöff, sitten  H. E. Wislöff ja olipa vielä Carl Fredrik Wislöffkin.  He ovatkin kaikki  sukulaisia keskenään. 

---

Kirjoitin kirjasta myöhemmin näin:

https://vaaranlaella.blogspot.com/2022/03/oikeaan-aikaan-luettua.html 



6 kommenttia:

  1. Kiva,itse etsin oikein vanhan näköisiä kirjoja(kivoja hyllyssä)Tietenkin katselen sisältöä,että lukisinko..ja haistelen..haju ei oikein kirjoista lähde ja se on ikävää,kun pienessä yksiössä lemahtaa hyllyn ohikulkiessa.Mutta lähinnä haen lähetystyöntekijöitten kirjoja,ovat monta kertaa tosi jännittäviäkin.
    Iloa sinne -eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on vielä paikkoja, kirppiksiäkin, joissa vanhoja kirjoja on saatavilla ihan hyvästi. Minäkin usein nuuhkaisen kirjaa, ettei ihan mahdottomia tulisi turhaan kotiin tuotua. Aina ei tosin muista sitä tehdä ja vasta kotona joskus huomaa ettei joku ostos olekaan niin hyvä. Iloa Eija sinnekin:)

      Poista
  2. Voi kiitos kun muistutit tästä kirjasta! Voisinkin yrittää etsiä sen luettavaksi, nimittäin minulla on ollut se ja luulisi olevan vieläkin, kunhan vain löytäisin sen jostain. Olen lukenut tätä varmaan joskus 20-30 vuotta sitten. Muistaakseni on kyllä rohkaiseva kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tämä oli sulle tuttu:) Minulle oli ihan uusi tuttavuus tämä kirja ja tosiaan tuntuu olevan rohkaiseva. Olen lukenut sitä nyt hyvin säästeliäästi - kuin jotain herkkua, vaikka sen voisi ahmaista nopeastikin, pieni kirja kun on:)

      Poista
    2. Löysin kirjan hyllystä ja luin kaksi ekaa lukua. Tuntuu että kyllä minullakin voi edetä hitaasti, kun jo ne kaksi lukua olivat niin rohkaisevia, että tekisi mieli lukea vain niitä uudestaan ja uudestaan! Tämä kirja tuli tarpeeseen, joten oli kyllä johdatusta, kun muistutit tästä ❤

      Poista
    3. Sulla oli sitten sama kokemus kuin mulla, ettei sitä kannata ahmaista kerralla, vaan jättää jotain myöhemminkin nautittavaksi.❤️

      Poista