maanantai 7. helmikuuta 2022

Yhtäkkinen ajatus pullanleivonnasta

Tuli yhtäkkiä mieleen, että pitää leipoa pullaa...



Milloinkaan lienen viimeksi tehnyt? Onko siitä aikaa vuosi tai mitähän lie, lieneekö viime vuonna ollenkaan tehty.  Mutta tänä vuonna on nyt sitten, tämä kerta ainakin.  Kun sen ajatuksen sain päähäni, rupesin sitä toteuttamaan. Vaan eipä ollut jääkaapissa rasvaa kuin vähän päälle 50 g. (On odoteltu auraa, niin olisi helpompi lähteä kaupoille.) Vaan muistinpa sitten,  että pullanleivonnassa voi käyttää ruokaöljyäkin. Niinpä etsin netistä ohjeen. Ihan okei tuli, mutta sokeria olisin voinut laittaa taikinaan runsaamminkin kuin laitoin, vaikka jonkin verran ohjeen määrän jo ylitinkin. 

Mikähän leivontakärpänen on puraissut, kun toissapäivänä tein puolukkapiirakka. Leivonta ei tosiaan kuulu lempipuuhiini.



(Hellan kellonaika on ihan puutaheinää. Kun se viimeksi meni sekaisin, enhän minä sitä oikeaan aikaan saanut. Paras on ihan perinteinen viisarikello! Sellaisesta näkee yhdellä silmäyksellä ja miettimättä jäljellä olevan ajankin.)





12 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää:) Ei minullakaan tule kovin usein leivottua, joskus on sellaisia kausia että se kiinnostaa vähän enemmän, mutta niitä on valitettavan harvoin:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, valitettavan harvoin minullakin... Mutta joskus on niitäkin päiviä:)

      Poista
  2. Periaatteessa olisi kiva leipoa ja siltä varalta keräilen kaiken maailman ihania reseptejä, mutta käytännössä... ei juuri koskaan. Ja silloinkin jos leivon, teen aina samanlaisen täytekakun, johon ei reseptiä tarvitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, vähän samaan tapaan mulla. Aina se samanlainen täytekakku. Ja useita vanhoja keittokirjoja ja monenlaista ohjelehdykkää niiden välissä, mutta oikeastaan aina ne samat yksinkertaiset sapuskatkin.

      Poista
  3. Namm, kyllä oma leipoma pulla on hyvvää :) Mulla on suunnitteluasteella, ennen laskiaista kuitenki leivottava, saa laskiaispullat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, laskiainenkin on kohta... Toivottavasti pullanleivontaintoa olisi siinäkin kohtaa:)

      Poista
  4. Hienoa! Uusi uunikin. Minä leivon myös rypsiöljyllä tai oliiviöljyäkin käytän, se vaan saattaa vähän maistua. Joskus laitan osan voitakin.
    Nyt onkin pullan ja laskiaispullan aika. Mielessä on pullanpaisto. Mansikkahilloa on, mutta kermaa pitäisi ostaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli ennen 50 cm leveä hella , tuo uusi on leveämpi. Mutta minusta tuntuu, että pullapellin koko on lopulta sama kuin ennenkin, koska tuossa se on vain ikäänkuin poikittain. Eipä sitä osannut silloin huomioida. Nyt leivotut pullat tuli jo syötyä, tänään meni viimeiset:) Saa nähdä tulisiko laskiaispullia tehtyä, olisi kyllä ihan hyvä tavoite siinä.

      Poista
  5. Minulla tulee nykyisin tosi harvoin leivottua... nuorempana, yksinhuoltajana, tuli melkein joka viikonloppu jotain pientä leivottua, joskus vanhin tyttö leipoi vuorostaan. Nyt on vielä vähäisemmäksi jäänyt, kun pitäisi leipoa gluteenitonta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin leivon yleensä hyvin harvoin. Mutta kuten nytkin kävi, niin kun joskus siihen rupeaa, voi toinen leipomiskerta seurata piankin. Mutta nopeasti se taas jääkin. Innokkain olin kai leipomaan yläasteikäisenä.

      Poista
  6. Leivo ihmeessä useimminkin, kun noin hyvännäköisiä pullia teit, lapset varmasti tykkää, jos vielä olisi kermaa ja hilloa väliin, niin jo ois hyviä,
    en kovin usein tee pullia, omasta mielestä ne ei onnistu koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllähän noita olisi hyvä tehdä useamminkin. Mutta pullataikinan teko on minulle jotenkin sellaista, etten tykkää yhtään ruveta siihen. Kun taikinan saa tehtyä, niin sitten se jotenkin menee.

      Poista