keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Vinkki arkeologiasta kiinnostuneille

Laitoin äsken toiseen blogiini muutaman linkin niitä varten, jotka on kiinnostuneita Israelin arkeologiasta. Tästä pääset vilkaisemaan:

https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2022/02/kiinnostaako-israelin-arkeologia.html 

---

Eipä täältä nyt muuta - kuin että lunta pukkaa jatkuvasti. Taas tänä aamuna sai kävellä nilkkoja myöten lumessa. Mutta onneksi aura kävi!

Kuva takapihalta, näkymä tänään tällainen.








15 kommenttia:

  1. Näyttää tosiaan olevan lunta, aikamoiset kinokset. Täällä on nyt aika loskakeli ja saa tosi varovasti kävellä. T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on lämpimän puolella nyt. Lämmin sinänsä on kivaa, mutta kelit se voi kyllä muuttaa ikäviksi.

      Poista
  2. Teillä päin on paljon lunta ja myös meillä on paljon lunta,
    mutta sää on ollut parina päivänä plussan puolella ja on ollut
    liukasta,saa varovasti liikkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut myös tuon, että ihan portaillakin on nyt ollut liukkaanpaa säiden lämmettyä.

      Poista
  3. Huuhhuh, kyllä katto rusahtaa kun nuo lumet tulee alas. Jos ei sitten ehdi sulaa vedeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menneinä talvina, kun oli huopakatto, isäntä on kävi pudottelemassa lumia. Nyt kesällä laitettiin peltikatto ja toivotaan, että lumet toisiaan tulisi alas itsestään. Katto vain on kovin loiva, että saas nähdä kuinka käy.

      Poista
  4. Meillä on sekä lunta (joka on vähän sulanut) että vettä, joka kohta valloittaa meidän tien..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa aika keväiseltä keliltä. Meilläkin oli tiellä jo joissain kohtaa niin pehmeitä kohtia, että jalat painui siihen.

      Poista
  5. Ai että teillä on kaunista kun on lunta noin paljon, täällä varsinais suomessa alkaa lumet sulamaan, vettä on satanut, ja kaikkialla teillä on vain vettä, tuleehan se kevät tänne aikaisemmin, mutta tuo loska keli ei ole kiva.
    Onko se kaarisilta vielä pystyssä,? toivottavasti on vielä, koska haluaisin kuvata sitä keväällä kun päästään sinne päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista nuo paljot lumet kyllä on, vaikka jatkuva lunentulo kyllästyttääkin. Tänä aamuna taas sateli lunta.
      Mutta tosiaan kaarisilta on vielä paikallaan. Ja muistelen, että olisin aika äsken lukenut jonkun jutun, että joku asia jälleen viivästyttää sitä silta-asiaa. Harmi etten nyt tarkemmin muista, mitä se oikein oli. Yritän etsiä siitä jotain mainintaa ja laittaa sitten tähän, jos jotain löydän.

      Poista
    2. Joku valitus siitä on tehty. Äkkiseltään löysin aika tuoreen maininnan Lieksan Lehdeltä. Jutun otsikosta näkyy asia, mutta juttua en päässyt näkemään.

      https://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/3743-lieksan-kaarisillan-korvaavan-mahkonsillan-rakennussuunnittelu-etenee-kaavavalituksista-huolimatta

      Poista
    3. Ja tästä näkee lisää otsikoita:

      https://www.lieksanlehti.fi/component/search/?searchword=Kaarisilta&searchphrase=all&Itemid=117

      Poista
    4. Itse olisin tykännyt, että vanha silta olisi korjattu. Mutta nyt alkaa jo kyllästyttää, kun taas siirtyy se aika, että tulisi joen yli toinenkin kuljettava silta...

      Poista
  6. Toinen linkki ei näkynyt, mutta toinen näkyi, onpa hieno ilmakuva sillasta, hyvä että se on paikallaan, mä pääsen sitä vielä kuvaamaan muutaman kuukauden päästä/ toivottavasti.Minusta se saisi säilyttää kävely siltana, eihän se erik.kaunis ole, mutta eri vuodenaikoina kuvattuna se on kaunis.

    VastaaPoista