keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Neuleprojekti

Ostin keväällä kirpparilta pussin, jossa oli keskeneräinen pusero. Siinä oli siis valmiina etu- ja takakappale, ei muuta. Kotona aikanaan ompelin kappaleet yhteen. Sovittaessani sitä, totesin sen olevan minulle aivan liian iso. Mietin sitten sen tekemistä liiviksi, mutta iso se olisi silti ollut... Entäs jos tekisi hihat... No ei ollut täsmälleen samanlaista lankaakaan. Niin meni kevät ja kesä.

Tässä taannoin kaivoin tekeleen taas esiin ja mietin jälleen mahdollisuuksia. Yksi vaihtoehto oli ollut myös kääntää homma toisinpäin ja tehdä siitä hame. Se taas edellyttäisi purkamista, jota en olisi raskinut tehdä. Jos kumminkin vaan tekisi ne hihat. Onhan mulla "lähes" samanväristä lankaa... Ja taas käytiin hommaan käsiksi kuin sika limppuun, eli siitä vain silmukoita luomaan. Ehdin aika pitkälle tehdä hihaa (kun olin välillä tutkinut vanhaa neulekirjaa ja jotain mittatietoja) kunnes päätinkin, ettei se väri minua kuitenkaan tyydytä. Vaikka puserosta olisi tullut iso, se olisi voinut käydä jollekin, jos se muuten olisi ollut ok.

Palasin sitten siihen hameajatukseen. Kappaleet piti purkaa kainaloon asti. Yritin ensin jatkaa kuvion neulomista samanlaisena, mutta eihän se tietenkään onnistunut. Purkaa piti sekin yritelmä. Tietenkin - purkulanka ja erilainen käsiala. Sitten seuraava suunnitelma: ainaoikeaa helmaan. Siihen häviää kiharainen lankakin.Tällä suunnitelmalla työ jopa valmistui.

Muutaman kerroksen tein  tuota palmikkoa, jotta se kääntyy suoraan alas. Siinä jo tajusin, ettei kuvion tekeminen tuollaisena olisi onnistunut .Palmikkokuvio oli koholla, mutta minä en sitä osannut tehdä samoin. Onneksi keksin laittaa tuonne alas nuo nypyt ja alareunaan virkata tuon reunan. Olen nyt ihan tyytyväinen siihen kuitenkin. Vyötäröllä on kuminauha ja nyöri. Nyörin tekemistäkin piti hiukan varmistella keskimmäiseltä neitokaiselta, joka sellaista on viimeksi tehnyt.


Tämä hame  on siis vain pieneltä alaosalta minun tekemäni. Kuvasta kyllä näkyy missä minun tekemäni osuus alkaa :( Tuo kaunis yläosan palmikkoresori ynnä suurin osa muustakin on jonkun muun tekemää. Tähän lienee käytetty jämälankoja, koska oli niin paljon solmuja nurjalla puolella. Solmutyylillä jatkoin.


Hame valmistui eilenillalla. Tämä kuva otettiin tänä aamuna. Sopii yhteen tuon kissankopin kanssa :)  Pitäisikin ehkä tehdä tuon kopin vuosien takaisesta käyttäjästä pikku juttu kissanystävien iloksi.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana, loistava keksintö. Teillä näyttää olevan vielä ihan vihreää, ei ruskaa vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä meillä kyllä on vihreää vielä. Jossain alempana on jo keltaista joissain koivuissa ja jotkut pajut sekä lepät on jo aika ränsistyneitä. Olisi se kesä saanut vielä jatkua. Tuosta hameprojektista, olen hyvilläni että siitä tuli ihan kiva. On mukavampi ruveta taas johonkin seuraavaan.

      Poista