perjantai 12. syyskuuta 2014

Päivän asu kotona ja kylillä

Koska  edellisessä jutussa sanoin ajattelevani vaatteita, niin todistetaan se  tässä. Laitan nimittäin tämänpäiväisestä vaatetuksesta  kuvan. Muodikas en ole varmaan ollut koskaan. Nuorenakin tykkäsin käyttää hameita, mutta toisaalta  farkkujakin olen aina välillä paljonkin käyttänyt. Nyt on taas sellainen hamevaihe. Se voi osittain johtua siitä myös, että sopivanmallisia farkkuja ei minun kropalleni helpolla löydy. Hameita voi värkätä itsekin.


Nämä oli minulla päällä aamulla neitoja taksiin  saattaessa (ilman huivia) sekä  kauppareissulla ja nyt kotonakin.  Käytännöllinen asu siis. Musta samettibleiseri on joskus ostettu peräti ihka uutena. Muistaakseni Sokokselta (alehintaan tietty). Huivin isäntä hankki mulle Halensilta. Se on kaitalemainen, vähän kaarevaksi muotoiltu ja pitsi toisessa reunassa. Nuo siniset mokkakengät sain joskus äidiltä. Yleensä (siis aika harvoin) käytän niitä farkkujen kanssa, koska ne eivät  mielestäni oikein hameeseen sovi. Nyt oli sitten sellainen poikkeus, että katsoin kengät tähän mekkoon sopivaksi. Värit sopi hyvin yhteen ainakin. Tuo mekko on minun itse tekemäni joko viime- tai toissasyksynä. Kaavat sain v. 2012 Suuri Käsityölehdestä nro 5-6.  Mekon yläosasta tuli hiukan liian iso, joten jouduin pienentämään kaula-aukkoa sisäänotoilla. Helmaan laitoin tekovaiheessa vähän leveyttä lisää, joten turhan leveä se on myös.  Ei siitä muuta haittaa ole, mutta sivut valahtavat hieman alemmas. Samasta kankaasta tein myös vyönauhan, joka on kyllä ihan tarpeen. Ei tälläistä telttaa muuten voisi käyttää. Mutta näin se on ihan kiva. Vierastan muuten hiukan tuota mekko-sanaa. Jotenkin kotoisampi olisi minulle lapsuudesta tuttu kokohame.


Takin alla oli lisälämmikkeenä bolero. Sen tein viime keväänä HM:n kutistuneesta villapuserosta. Hihat poikki ja helma myös, vähän muotoillen. Sitten käsin ketjuommelta leikattuihin reunoihin. Kuva tältä syksyltä. Taisi olla se päivä, kun tehtiin retki lammelle. Tuo pitkä hame on tyttären minulle joskus Tokmannista ostama.
4 kommenttia:

 1. Kyllä ovat kauniit. Oikein hyvät asukokonaisuudet ja sininen väri vieläkin lumoaa minut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sininen tuntuu taas nykyään kivalta. Välillä se oli lähes kaapista hävinnyt.

   Poista
 2. Kaunista on, hyvät kokonaisuudet :) systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän höhlältä tuntui ja vähän hävettikin laittaa noita tähän muitten katsottavaksi, mutta toisaalta tykkään miettiä mitkä sopii yhteen.

   Poista