perjantai 24. lokakuuta 2014

Hupparista bolero

Erään neitokaisen hupparin vetoketju oli ollut vetoketjun uusimistarpeen vuoksi jäähyllä kaapissani - vieläpä niin kauan, että olin jo unohtanutkin sen. Taannoin se löytyi taas. Ratkoin siitä vetoketjun irti. Päätin etten siihen enää uutta vetoketjua laita, koska se alkaa olla jo pienenpuoleinen ja toinen ei sitä välttämättä edes halua. Heillä oli alunperin molemmilla samanlaiset hupparit,  mummun ostamat. Kivat muuten, mutta niissä oli liiankin tukevat resorit. Ne olivat siis sellaiset leveät kuminauhat, jotka oli ommeltu myös tukevasti kiinni. Ja nuoremman huppari oli alunalkaenkin turhan nafti.


Keksin sitten sen boleroajatuksen, mutta sekin jäi odottamaan aloitusintoa. Tänään  kävin Hääräämö-blogissa ja sieltä  löysin tieni Mallikelpoinen-blogiin. Siellä oli ompeluhaaste - Arjen luksusta, josta minäkin kiinnostuin. Pitsi ja röyhelö saavat hoitaa sen luksuksen osan ja muutenhan ompelukseni on arkinen. Aikomus on siis tällä ompeluksella ja jutulla osallistua siihen haasteeseen, mikäli tämä tumpelo saa sen linkkihomman onnistumaan... jos ei, niin tulihan ompelujuttu tehtyä.

Eli siis, huppari poikki taskujen yläpuolelta. Alaosa talteen, jos siitä saisi vaikka hameen yläosan vielä. Tulevan boleron etukulmat pyöristin. Sitten alkoi mietintä ja etsintä, että mitä siihen reunoihin laittaisin. Vihdoin löytyi jotain sopivaa. Kaitale vaaleaa ohutta kangasta, jonka toinen reuna oli huoliteltu. Se oli vanhimman neitokaisen vanhojenpäiväpuvun vuorikankaasta, koska sitä oli silloin lyhennetty. Siitä ompelin kaitaleen reunoihin,  samalla rypyttäen.


 Se näytti kivalta jo siinä vaiheessa. Nuorin halusi ensin kokeilla sitä, mutta muutti mielensä, kun olisi pitänyt collegepusero riisua ensin. Keskimmäinen tarttui tähän haasteeseen ja tykkäsi tekeleestä. Minä huomasin nyt että reunat kääntyy liepottamaan niin, että ompeluksen nurja puoli näkyy ikävästi. Alulankakin oli kirkkaanpunaista. Ei sitten muuta kuin keksimään, kuinka peitän sen nurjalla olevan ompelujäljen. Siihen löytyi aikani pähkäiltyäni ratkaisu. Olin joskus ostanut tytöille Hm:n mekot. Ne olivat tulleet jo lyhyiksi ja alaosat muuttuivat tänä kesänä puolihameiksi. Yläosat olin säilönyt muutenkin tupaten täynnä oleviin laatikoihini. Niissä mekoissa oli kauluksessa rypytyskaitaleet. Ne leikkasin irti ja ompelin kaitaleet nyt nurjalle puolelle boleron reunoihin.


 Taas katsastettiin, miltä näyttää. Reunat eivät olleet hyvät vieläkään. Nurja puoli collegekankaasta näkyi edelleen ärsyttävästi. Siihen olisi tietysti voinut saada kivat jutut vaikka napeista, mutta mulla oli myös mielessä pitsi. Hain "rättiosastolta", eli kylppärin kaapin laatikosta, tyttären vanhan neuletakin, jossa oli pitsiä helmassa ja hihansuissa. Pitsissä oli jopa pieniä helmiä. Leikkasin neuletakista pitsin pois siten, että mukana tuli neulettakin. Siitä asettelin kaulukseen palat nuppineuloilla kiinni ja sitten ompelemaan.


 Ja nyt se kai on valmis. Ellei sitten jotain nappia tule joskus laitettua kiinnitykseksi. Tytär tykkäsi tästä, onneksi. Minusta tuo pitsi on jo vähän liikaa. Tuolla ylempänä olevassa  kuvassa (vasen puoli, ei pitsiä) olisi ollut kiva minusta. Se vain olisi vaatinut jotain kiinnittimiä noin pysyäkseen.
Nämä jäi tästä projektista yli.

18 kommenttia:

 1. Hieno muodonmuutos! Oot yhdistäny materiaaleja tosi kekseliääsi. Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on muuten nyt just päällä viime syksynä kaitaleista tehty farkkuhame, johon sain innostuksen sinun blogistasi. Olit tehnyt farkkuhameita myös miesten farkuista, joka idea on kiinnostavana yhä mielessäni.

   Poista
  2. Kiva kuulla, että blogini jutut innostavat. Jään odottamaan mielenkiinnolla, millaisia tuunauksia teet.

   Poista
  3. Kunhan taas tuunausinto iskee. Hyvä kun voi tehdä erilaisia juttuja.

   Poista
 2. Voi miten taitava olet. Tämä on todella kaunis ja sopii hyvin tytöillesi. Ihailen kykyäsi ratkoa ongelmia ja keksiä uusioköyttöä vaatteille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kiva huomata, että vielä jotain keksii. Välillä nimittäin jo luulin, ettei mulla ole enää mitään ideoita.

   Poista
 3. Mainio muodonmuutos kerrassaan. Sullahan jäi ihan hyvin yli noita materiaaleja toistakin projektia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä keksiskö noista vielä jotain... Talteen ainakin laitan ja voisin kuvitella, että tuota pitsiä ainakin päätyis johonkin :)

   Poista
 4. Ihana vaate! Hienosti olet yhdistellyt kaikenlaisia materiaaleja. Todella söpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä oli hauska tehdä, ei mitään sääntöjä seurattavana :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi neito itsekin piti sitä kivana :)

   Poista
 6. Minustakin tämä on ihana! Tykkään tuosta pitsistä lisänä, ei ole mielestäni yhtään liikaa siinä, vaan sopii todella hyvin kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 7. Hyvä jos se ei tunnu liialliselta. Neiti itse halusi sen pitsin siihen, kun toinen vaihtoehto olisi ollut ne napit koristeeksi.

  VastaaPoista
 8. Ihanan tyttömäinen ja romanttinen! Ja myös kekseliäs, materiaalit on keskenään hienosti tasapainossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii neitien prinsessaleikkeihinkin mukaan :)

   Poista
 9. Hieno idea ja upeasti toteutettu muodonmuutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskimpia ovat just tämmöiset vapaat ompelut.

   Poista