torstai 16. lokakuuta 2014

Talvi tulee

Syyslomaviikko. Tiistaina aamusella näytti tälläiseltä. Lumihöytyvät kyllä sulivat päivän aikana.


Saman päivän iltana serkkuni saapui tyttöjensä kanssa meille kylään :) Seuraavana päivänä teimme serkun kanssa pienen kuvauskierroksen metsässä. Tässä siitä muutama otos.
Lapsilla on ollut hauskaa. Ovat kirjoitelleet adjektiivitarinoita. Siinä kirjoitetaan tarina ja adjektiivien kohdalle jätetään vain viiva. Kukin sitten vuorollaan keksii siihen viivalle adjektiivin, tarinaa muuten tuntematta. Kun tarina näin on täydennetty, se luetaan muille. Ja siitähän hauskuus syntyy. Piilosilla on myös oltu ja askarreltu. Ja leivottu kuppikakkuja. Ja metsässä majaa tehty.  Ja jostain kummasta meidän nojatuoliin oli pesiytynyt tälläisiä...


---

Ja tänä aamuna sitten pakkasta  5 astetta.  Ja auto lämmitykseen... ja ikkunat siitä raapattava. Ei sentään ole sellaista kuin viime vuonna syyslomalla. Kun tulimme länsirannikon reissusta, emme edes päässeet pihaan, sillä lunta oli niin paljon.  Käyttämämme auto jäi lähes puolen kilometrin päähän ja lähes puolisääreen ulottuvassa hangessa raahasimme, vieläpä pimeässä, matkatavaroita kotiin. Joista loput haettiin seuraavana päivänä pulkalla ja ihan kasseja käsissä roikottaen.


Kuvassa näkyy jo tallattu ura ja pulkan jäljet. Auton perä oli täynnä tavaraa, joten ei ne yhdellä hakureissulla tulleet. Siinä oli kuuden ihmisen matkatavarat lähes viikon reissuun ja ainahan sitä jotain matkalla ostetaankin.
3 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat, niin satumaisen kaunista ja naavakuusta kun katsoo pienenä kuvana taustan kanto on kuin karhu istuisi maassa nojaten selällään naavaan. Tuntuu hassulta, että teillä oli jo lokakuussa viimevuonna lunta kun me ei saatu koko talvena. Epistä :). Ja vielä noin paljon, hei mähän oon kare LUMESTA :)

    VastaaPoista
  2. Älä sure, muistatkos että joulunaikaan sitä taas ei ollut :) Ei kyllä naurattanut silloin. Oli niin karseat pääkallokelit, ettei noin kahteen viikkoon voitu omalla autolla liikkua lainkaan. Kuuden hengen jouluruoatkin laahattiin linja-autolla ja potkukelkalla... Ei ollu kivaa! Mutta nyt on kyllä kaunista (ja kylmää myös).

    VastaaPoista