perjantai 23. tammikuuta 2015

Punaisissa asusteissa

Kuvassa olevat vaatteet oli tarkoitus olla eräänä vuonna neitokaisen asu koulun naamiaisiin. Hänen oli tarkoitus näyttää opettajattarelta, mutta sairastumisen takia koko homma jäi väliin. Hänellä oli myös muuta rooliinsa sopivaa rekvisiittaa etsittynä valmiiksi, kuten helmitaulu ja kirja kainalossa. Perinteinen puinen karttakeppikin olisi meiltä löytynyt. Hatun sain joskus (kai 80-luvulla) eräältä  tuttavalta Pomarkussa, joka oli muuten opettaja. Helmetkin ovat itseasiassa opettajan tavaroista peräisin, mutta eri henkilöltä.  Neuletakki ja ruutuhame on paikalliselta kirpparilta ostetut.


Muutama päivä sitten pöyhin lankapussejani ja mietin, että mitähän tekisin. Yhtäkin punaista 7 veljestä -kerää kääntelin käsissäni. Käsityölehtiä myös selailin jotain ideaa etsiessäni. Tämä sama neitokainen löysi niistä neulelaukun ohjeen ja ilmoitti haluavansa sellaisen. En ensin ollut yhtään innostunut semmoisesta projektista. Myöhemmin päätin kuitenkin tehdä sen laukun, kun en muutakaan ollut keksinyt ja tulisihan yksi neito iloiseksi ainakin.
Rannekkeet ovat neidin itsensä koulussa äskettäin tekemät! Niihin on ommeltu pieniä helmiä koristeeksi. Ne sopivat oikein hyvin yhteen tuon laukun kanssa. Ja nämä rannekkeet ja laukku olisivat sopineet aikanaan myös ylläolevaan "opettajattaren" asuun, jos olisivat silloin olleet olemassa. Valitettavasti näissä kuvissa  laukku ja rannekkeet  ovat väärän sävyisiä. Oikeasti ne ovat yläkuvan punaisen neuletakin kanssa lähes samaa sävyä.

4 kommenttia:

 1. Vaivan opettajan näköinen. Hienot rannekkeet neito on tehnyt, lahjakas tyttö. Laukku on myös kaunis ja kätevän kokoinen. Olette te taitava perhe .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettaja hän haluaisi ollakin:) Saapi nähdä onko samaa mieltä muutaman vuoden päästä.

   Poista
 2. Onpa tosiaan onnistunut asu! Ilmetty opettaja :). Sairastuminen on kurjaa, mutta jospa tulisi uusi tilaisuus. Ainakin sitten oikeasti :). Hieno laukku ja rannekkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusisko on ainakin saanut monta oppituntia asioista, jotka tämä "opettajatar" on itse oppinut koulussa:)

   Poista