keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ruutushoppailua vai hypistelyä

Joskus nuoruudessa sitä pienen kirkonkylän  pari näyteikkunaa tuli aina tarkkaan tutkituksi. Näitä katsottavia oli Kemikalio ja Trikoo eli kempsu, jonka ikkuna oli kiinnostavin vaatteineen. Sieltä myös käytiin ostoksia tekemässä, niin vanhasta myymälästä kuin myös saman rakennuksen tilalle tulleessa uudessa putiikissa. Putiikin pitäjä oli tyylikäs ja erittäin mukava, myös nuorille asiakkaille. Toinen ikkuna, jota kävelyillä käytiin vilkaisemassa, oli Riihimäen kauppa. Ajat kuitenkin muuttuvat. Ei ole kirkonkylissä enää katsottavia näyteikkunoita. Eikä juuri pikkukaupungeissakaan entisaikojen kirkonkylää enempää.

Sitten tulivat kuvastot. Niitä meillekin tuli useita. Oli Josefsons (yhdistettiin Ellokseen), Ellos, Hm, Halens ja joitakin muita. Niitä odotettiin ja  katseltiin tarkkaan ihan ostomielessäkin. Varsinkin erillisiä aleluetteloita. Mutta kuvastot toivat myös huvia, sillä niitä oli mukava keittiön pöydän ääressä kahvikupin kera tutkailla. Vaikka ei olisi mitään ostanutkaan, niin ainakin näki vähän mitä vaaterintamalla on meneillään. Alkuvuodesta tuli aina kevätkuvasto ja kesällä talvikuvasto. Nyt ei ole noilta mainituilta näkynyt mitään, eikä oikeastaan niin kauheasti ole väliksikään. Eräänkin firman kuvasto oli syksyllä muuttunut sellaiseksi, että siinä ei ollut tuotteista mitään tietoa. Oli vain hinta ja tuotenumero ja katso netistä lisää...

Se ruutushoppailu sitten. Aina välillä ajattelen, että katsoisin - joko huvikseni tai tarpeeseen - nettikaupoista jotain. Kovin vähäiseksi on jäänyt pelkkä katseleminenkin, saati sitten ostaminen. Eilen tuli eräältä firmalta tekstiviestinä tarjous, joka oli melko kiinnostava. Sen verran sain äsken aikaiseksi, että kävin heidän sivuillaan. Mutta... en erityisemmin tykkää valkata ensitöikseni kategorioita... hintaluokkia... katsella vain hiukan postimerkkiä suurempia kuvia... ja miettiä mikä niistä olisi isompanakin kuvana kiinnostava katseltava...  Lopetin lyheen.

Taidan palata - tai oikeastaan olen sen jo tehnytkin - hypistelyaikakauteen. Eli siis menen vaikka  markettiin tai kirpparille ja voin näpeissäni heti tuntea aikomani ostoksen ja nähdä sen silmissäni luonnollisessa koossa. Tosin yksi huono puolikin löytyy: kukaan malli ei näytä,  miltä se päälläni näyttää, vaan se pitää itse sovittaa:(   Hillitsee vähän ostohaluja ainakin näin talvisaikaan, ellei sitä sitten tee jo vaikkapa rahanpuute.

2 kommenttia:

  1. Hypistelijä täällä myös. Mulle ei niitä lehtiä ole vuosiin tullut, tilasin varmaan liian harvoin ja vähän niin poistivat postilistaltaan. Netistä en oikein tykkää ihan samat syyt kuin sinulla. Sieltä Vuokon putiikista harvoin löysin mieleistäni. Kun vanhaan osuuspankkiin tuli muotiaitta siellä kävin ahkerasti ja välillä myyjät kävivät ovenraosta huikkaamassa, että heille tuli mulle sopivaa. Se oli pikku paikan palvelua parhainmillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan se Muotiaittakin oli. Ostinhan minäkin sieltä muistaakseni hameen ja talvitakin ainakin.

      Poista