sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vetoketjuhame ja neuleliivi

Hameen löysin kesällä Joensuusta ihan olemattomalla hinnalla. Merkki siinä on Zip. Hameessa on kaksi kerrosta. Siinä on pääliskerros tukevaa harmaata farkkukangasta ja  musta alushamekerros, joka näkyy helmasta rimpsuineen ja vyötäröltä  näkyy myös musta kaitale. Hame on edestä ja takaa laskostettu toispuoleisesti. Mukavan lisän siihen tuo edessä olevat vetoketjulliset taskut. Etu- ja takakaarrokeet ovat sivuilta korkeammat kuin edestä. Hame oli senverran löysä vyötäröltä, että  se roikkui aluksi liian alhaalla. Tavallisemman mallisessa hameessa se ei olisi niin haitannut, mutta tässä näytti hassulta, kun  levennykset alkoivat "väärästä" kohtaa. Pienet sisäänotot eteen ja taakse olivat paikallaan.  Se oli tavallista hankalampi juttu, koska ne piti tehdä erikseen päälis- ja aluskerrokseen ja ne saattoivat olla pituudeltaan vain kaarrokesaumaan asti.


Neuleliivi puolestaan on tehty aikoinaan kirpparilta löydetystä Hm:n neuletakista, joka oli hiukan pieni. Siitä leikattiin ensin hihat pois, tarkoituksella tehdä niistä rannekkeet. Se idea jäi kuitenkin siihen. Sitten jäljellejäänyt osa neuletakista rupesi näyttämään mielenkiintoiselta projektilta. Siitä rupesi muotoutumaan liivi, melko pienellä vaivalla. Pienet koristeompeleet nappeineen vain hihansuihin ja se oli siinä. Napitkin ovat eripariset kun ei samanlaisia löytynyt. Neuleliivin somisteena oleva virkattu kukka on myös kirpparilta. Siihen laitoin itse hakaneulan, jotta sen voi halutessaan siirtää  muihinkin vaatteisiin. Ja alla oleva musta pitkähihainen t-paitahan on kirppikseltä myös. Voishan tästä olla sitä mieltä ettei tuon mallinen hame sovi tämänmalliselle kropalle, mutta tykkään tästä. Tässä on sitä jotain.  Tällä asulla on menty nyt muutama päivä kotosalla.

Ja lopuksi kuvausta varten hameen napinreikään roikkumaan taskukello. Se ei ole kirppistuote vaan ihan äidinpuoleisen isoisäni kello alunperin ja sen jälkeen myös isälläni ollut. Ja kun ulkona piti jalassakin jotain olla, nappasin eteisestä tyttären saappaat. On lupa niitä lainata:) Hänkin lainailee minun ruskeita vastaavanlaisia saappaitani.

2 kommenttia:

  1. Kaunis kokonaisuus. Kätevää kun on sama koko neitokaisen kanssa, voi lainailla. :) Meillä on muutama vaate lainaus mahdollisia. Hieno kello, pysyykö hyvin ajassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kello on ollut korujen joukossa jo vuosia. En muista oliko se käypäinen enää, tuskin. Enkä ole tullut kokeilleeksikaan nyt. Vähän arveluttaa vetää noinkin vanhaa kelloa, mutta pieni koeveto vois tietysti olla ihan hyvä....

      Poista