maanantai 12. joulukuuta 2016

Pari käsin tehtyäkin joukossa

Meillä on tänä vuonna useampi kalenteri. Tyttöjen kaupasta valkkaamat  suklaakalenterit... (kuinkas muuten:) ja  tätinsä lähetti heille pienen kuvakalenterin, jossa kuvitus on todellisen joulun sanoman sisältämä. Ja vielä  kirppikseltä  löytynyt kuvakalenteri Martta Wendelinin kuvin, jonka vanhin neito halusi itselleen. Mutta nyt haluan esitellä pari käsintehtyä. Toinen on jo viidentoista vuoden takaa, ystäväni minulle aikanaan lähettämä ja toinen tämänvuotinen, nuorimmaiseni tekemä.



Ystäväni tekemä sisältää 24 kirjekuorta ja niissä sisältönä joka päivälle omanlaisensa asia. Näitä ovat vaikkapa joku ruoka- tai leivontaohje tai askartelu. Tälle päivälle, eli 12. joulukuuta, oli Aprikoosi-valkosuklaanamit. Muutama päivä sitten oli ohje Kirjolohikepakoille. Erään päivän ohje on koristeltu jäälyhty.

Tämän päivän ohje
Aprikoosi-valkosuklaanamit:

2 dl kuivattuja aprikooseja
1 rkl tuoretta inkivääriä
1/2 dl appelsiinimehua
30 g voita
150 g valkoista suklaata
2 rkl kermaa
1 tl vanilliinisokeria
3 dl riisimuroja

Pilko aprikoosit ja raasta inkivääri. Anna niiden marinoitua appelsiinimehussa noin tunti. Sulata vesihauteessa voi ja suklaa. Lisää tilkka kermaa ja sekoita. Mausta vanilliinisokerilla. Jäähdytä seosta hetki. Sekoita sulatettuun suklaaseen aprikoosi-inkivääriseos ja riisimurot. Ota seoksesta teelusikalla nokareita leivinpaperin päälle. Jäähdytä keot ja tarjoa.


Mutta kaikkien kivojen ohjeiden ohella, parasta oli varmaankin se ihana saatekirje, jonka ystäväni oli siihen kirjoittanut! Se ei kuitenkaan kuulu tänne julkaistavaksi. Mainittakoon vielä, että kuorissa oli punaisten, vihreiden ja muutaman valkoisen joukossa,  yksi sininen ja se oli itsenäisyyspäivälle:)

Ja sinivalkoisin värein on tämä seuraavakin esiteltävä. Tänä vuonna meillä nuorin halusi värkätä kalenterin ihan itse.


Hän leikkasi vanhaan postituslaatikkoon luukut, päällysti ne numeropapereilla ja sisälle aukkoihin teippasi paperipäällysteiset karkit. Ne ovat sitä Fazerin  sekoitusta, jota minunkin ikäluokkani lapsena söi.

 Siinä Rex-karkki tuloillaan 5. päivä.


Kiva jännätä kelle tulee kissakarkki tai jääkarhun kuvalla varustettu ja niin edelleen... Molempia on saatu jo.  Kalenteri on tarkoitettu koko perheen käytttöön, joten vuorotellen kaikki luukkuja availemme, eli nuoriso silloin, kun sattuu täällä olemaan.

Alla tämän päivän karkki, eli 12. päivä:


 Ja sen karkin sai tänään tekijä itse:)

14 kommenttia:

  1. Ihania joulukalentereita teillä. Hieno idea tuo kirjekuorikalenteri. Ja niin kaunis tuo lapsesi tekemä. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nuo tuoneet hyvää mieltä:) Kiitos, samoin sinne!

      Poista
  2. Meillä ei enää moneen vuoteen ole joulukalentereita ollut...Tuo ystäväsi tekemä joulukalenteri on kyllä kiva idea :) ja tyttösikin on idearikas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuskin olisi meilläkään, ellei olisi tätä nuorta väkeä niitä vaatimassa.

      Poista
  3. Moi! Laitoin viestinkin. Onnea voiton johdosta! Lähetätkö osoitteen: anneli.airola@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin ihana yllätys, kiitos! Laitoinkin äsken postia sulle, kun huomasin tämän kommentin:)

      Poista
  4. Onpa mukavia nuo molemmat kalenterit. Tuollaisen kirjekuorikalenterin voisikin tehdä ensi vuonna, että ei muuta kuin suunnittelemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan hauska idea:) Ja kun ajan kanssa suunnittelee, niin sitä on kiva tehdä.

      Poista
  5. Hienon kalenterin tytär tehnyt. Lapsuudessa kis-kis karkki oli parhain, aikuisena en olekkaan syönyt niitä.
    Kiitos kun olet vuosia säilyttänyt kalenteria. :) Eilen niin reippaasti lupasin tehdä aprikoosisuklaata, eipäs ollutkaan aprikoosia. Kuivattua mustikkaa löytyi, hyvin tuntui kelpaavan sekin vaihtoehto. :) Hauskaa Lucian päivää teille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinne:) Sä osaat olla luova noissa; mustikkasuklaa oli taatusti hyvää:) Mullekaan ei nyt tuosta kalenterista kissakarkkia ole tullut, mutta jääkarhun sain. Sen verran on kyllä ollut kiva noiden karkkien kanssa muistella lapsuuden karkkeja, että suunnittelin uuden karkkipussin ostoa...

      Poista
  6. Kivoja kalenteri-ideoita. Sinulle on haaste blogissani. Käy kurkkaamassa, jos ehdit.

    VastaaPoista
  7. Koen että tuo blogin pitäminen niin paljon sitoo ja koukuttaa, ja että siihen on tullut niin riippuvaisiksi, en raaski kuitenkaan poistaa sitä vielä, mutta se nyt hiljentyy, katselen ja luen blogeja silti,jos ei nyt eteeni tule harvinainen valokuvattava, kuten esim. susi,tai karhu,jotain sen tapaista.Kiitos myös kun muistit tyttäriäni ruk. he tulivat eilen kotiinsa, kertoivat että aika vaarallisissa tilanteissa olivat olleet, ja ajatella että heidän siellä ollessa 2 lentokonetta tippui alas, joissa kuoli yht.yli 100 ihmistä.Otan yhteyttä kun liikun siellä päin milloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kerroit, että tytärten matka meni kuitenkin hyvin,vaikka vaaralliset olivat olot! Sitä olinkin miettinyt, että ovatko jo palanneet. Kyllä olet oikeassa, että bloginpito sitoo ja koukuttaa, olen huomannut saman. Älä tosiaan sitä omaasi poista, jos vaikka kumminkin ilmaantuu jotain ja sitäpaitsi sitähän voivat kuitenkin toiset käydä katsomassa vaikka onkin hiljentynyt nyt. Sulla on siellä niin kivoja kuvia.

      Poista