maanantai 31. elokuuta 2020

Hauras löytö tien pielestä - ja "valepesä" ampparien hämäämiseksi







Tuo aito pikkupesä on jo kesäkuulla kuvattu. Ja onpahan tuo jonkun jutun kuvituksenakin jo ollut. Mutta silloin kesäkuussa kanniskelin sen kotipihaan ja takapihalle kuvattavaksi.


Mutta meilläpä on tänä kesänä ollut tuolla takaoven lähellä oikein ostettu iso "valepesä". Se ostettiin tarkoituksella, että hämäisi amppareita, etteivät pesää pykäisi vintille. Viime syksy oli aivan kamalaa jonkin aikaa, kun niitä tuli tuolta vintiltä tänne ihan jatkuvasti jostain rakosesta. Emme saaneet selville sitä, mistä kohtaa ne tuli. Hirsitalossahan niitä rakosia riittää. Eräänä päivänä isäntä oli kirjoittanut  muistiinpanoihinsa, että niitä oli listitty siihen johonkin päivään mennessä n. 200...  ja senkin jälkeen niitä vielä tuli. Kuulostaa hurjalta, ja sitähän se tietysti olikin, mutta siihenkin jollain lailla "totttui", jos vertaa siihen, miltä tuntui ensimmäiset päivät, kun niitä alkoi tulla. Noin syyskuun puolivälistä jonnekin lokakuulle sitä touhua kesti.




























Tuo "pussi" piti täyttää jollakin. Meillä siihen tungettiin muovipusseja. Sitten se piti muotoilla pesää muistuttavaksi ja ripustaa tarvittavaan paikkaan. Eli  meillä sinne takaoven lähelle. Joensuusta Hankkijan myymälästä tuo ostettiin, kun oltiin jossain nähty mainos asiasta.

Tänä kesänä ei ole näyttänyt tuossa paikassa amppparitrafiikkia olevan, eikä sellaista toivottavasti tulekaan....


4 kommenttia:

  1. Minullakin on nyt kaksi kesää ollut itse virkattu pieni "ampparipesä" kuistin katon reunassa, kun kerran siellä oli kova trafiikki ampiaisilla. Tuon "pesän" laittamisen jälkeen ei ole kumpanakaan kesänä ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaakin sitten olla tehokkaita nämä tällaiset pesät:) Tosiaan, tuollaisen olisi voinut itsekin tehdä. Mutta meillä ei ollut käsitystä ostoksille mentäessä millainen tuo on. Mutta luulen, että vaikka olisi ollutkin, niin olisi tainnut jäädä tekemättä minulta siltikin, vaikka aika yksinkertainen onkin.

      Poista
  2. No onpa hyvä kun keksit tuollaisen keinon. En ole tuollaisesta kuullutkaan. - Mukavaa alkanutta syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa syksyä sinulle myös:) Mekin saatiin tieto tuommoisesta ampparipesästä ihan mainoksesta. Vaikka mainoksia usein tulee väheksyttyä, niin joskus niistä on ihan oikeasti hyötyäkin näköjään:)

      Poista