perjantai 7. elokuuta 2020

Lihansyöjäkasvi suolta - joku kihokki










Tämä päätyi nyt itse saaliiksi sille, jonka tavoitteena olisi kasvio saada aikaan. Lihansyöjäkasveja saa ostaa kaupastakin. Ne ovat hieman erilaisia.  Sellaisen näinkin juuri joitakin päiviä sitten. Sillä oli vähemmän karvainen "suu", jonka se aika äkkiä "napsautti" kiinni, kun sinne loukkuun pienen ruoanmurenan tipautti. Ehkä tämä suolta tuotu, saaliina oleva saalistaja, toimii toisin. Ainakaan se ei näkyvästi reagoinut mitenkään, kun sitä vähän tikulla tökin. Tai sitten se oli järkyttynyt toimintakyvyttömäksi siitä, kun riistettiin kasvupaikaltaan. Mutta jos se onkin niin, että tämän saaliiksi eksyneet juuttuvat kiinni tähän. Enpä ole perehtynyt  asiaan.  Mutta näitä oli suolla yllättävän paljon. Ensiksi niitä ei huomannut ollenkaan. Mutta kun tarkemmin katseli, niin huomasi niitä kyllä. Olivat yllättävän pieniä.





11 kommenttia:

  1. Suolla on jänniä kasveja! Olisipa se hauska kokeilla syöttää tuollaista lihansyöjäkasvia 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on:) Pitäisi ehkä käydä tuolla suolla ja kokeilla siellä, miten tuo oiken hoitaa homman. Se kaupan kasvi oli kyllä aika hauska.

      Poista
  2. Pohjois-Pohjanmaan soilta koulutetut kerääjät keräävät kihokkeja..tekevät hyvän tilin.
    Erään tuttavan tytöt yhteensä useita tuhansia -verotonta tuloa:)

    Eikö Etelä-Suomessa kerätä kihokkeja 4H-yhistys kouluttaa?
    Käyppäs Metsäntyttö osallistumassa Arvontaan!
    Mukavaa elokuuta,Sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa elokuuta sinulle Liisa myöskin:) Kuulinkin tuosta meidän nuoremmalta väeltä, että noita kihokkeja kerätään. Aika kiva, että tuollaisiakin voi kerätä ja saada niistä jopa hyvän tilin! Kävinpä vinkistä innostuneena osallistumassa arvontaankin:)

      Poista
  3. Kyllä kihokeista maksetaan, mutta rankkaa on kihokin keruulla tienaaminen. Olen joskus tipauttanut itikan kihokin kukalle. Kyllä se ansaan jää ja liukenee ajan kanssa kasvin ravinnoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan on aika rankka rupeama noista tienata. Nuohan on niin pieniäkin. Meidän nuorempi väki oli jostain tietoonsa saanut, että niitä tarvitaan todella isot määrät, että niistä hyvät rahat saa. Kiinnostava ajatus sinänsä.

      Poista
  4. Tuo kirppis kirja juttu ei näkynytkään, mutta täällä Leksassa olen ollut viikon päivät, kirppikselläkin kävin, ja pyöräillyt kauniissa maisemissa,onneksi uimahallikin on avattu, ja hyvät ruokapaikatkin, josta saa tosi hyvää ruokaa, eiköhän tuo toinen viikkokin vielä mene täällä, ja kolmas muissa lapsuuden maisemissa.
    Vieläkö sieltä löytyy niitä lakkoja ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin s en kirjajutun laitoinkin vielä takaisin luonnoksiin. Aina välillä mieli muuttuu juttuja laitellessa. Kiva kun oot viihtynut Lieksassa:) Minä kävin, olisko se ollut viime viikolla, tuossa meidän suolla, kun ajatelin, että jos poimittujen jälkeen olisi uuutta tullut, mutta vain muutama marja ol. Muilla soilla en ole käynytkään. Minusta suot on jotenkin pelottavia kulkea, kun en niin ole tottunut niihin. Mutta tuo oma on sen verran tuttu, ja silleen vähän tukevamman tuntuinen pohjaltaan, että siellä uskaltaa minunlaisenikin kulkea. Eksymisvaaraakaan ei ole, kun tutut reunat näkyy jatkuvasti.

      Poista
    2. Höh, tulipa monta kirjoitusvirhettä tuohon mulle. Sen siitä saa, kun yrittää liian nopeaan kirjoittaa:)

      Poista
  5. Empä tuommoista ole varmaan ennen nähnytkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihmekään, kun nuo on aika pieniäkin, että vaikka sattuisi suolla kulkemaan, niin niitä ei välttämättä sieltä sammaleista huomaa, jos ei vartavasten rupea katselemaan.

      Poista