lauantai 15. elokuuta 2020

"Jokaisen ihmisen elämä on Jumalalta saatu" / Ohjelmavinkki

"Jokaisen ihmisen elämä on Jumalalta saatu, tärkeä ja ihmeellinen." Suomen Raamattuopiston johtaja Lauri Vartiainen

Nyt olisi kaikille tarjolla vähän erilaista ohjelmaa. Tästä näkee,  millaista.  Jutussa ehdotetaan "HSP-kotikekkereiden" järjestämistä. (HSP = Hengelliset syventymispäivät).  Itse en ole koskaan moisessa käynyt, mutta nyt on erilainen vuosi ja ohjelma on verkossa ja radiossa seurattavissa. Itseänikin vähän kiinnostaisi. Jo jokunen päivä aiemmin tapahtuman mainoksen bongasin Seurakuntalainen -sivuston yläpalkista, jossa mainokset vaihtuvat. Nyt tutustuin esillä oleviin aiheisiin.  Yksi aihehan on juuri tuo, kuinka arvokas meidän jokaisen elämä onkaan. Juontajana on Juha Vähäsarja.

Näiden juhlien ohjelman näkee tästä.

Nämä juhlat kestää viikon; alkaa maanantaina: eli 17.8. - 23.8.2020 on ehdotettu kekkeriaika.

Mitä jos järjestäisi sellaiset kotikekkerit? Vaikka ihan itselle tai omalle porukalle, jos ei muita  voi kutsua mukaan.






12 kommenttia:

  1. Olen ottanut myös tuon ohjelman talteen. :)
    Tällä kertaa en mene paikan päälle mutta muutama vuosi sitten olin ja se oli hyvin antoisaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna onkin niin moni asia toisin. Onneksi on nyt toisenlaisia tapoja tällaisia juhliakin järjestää, että pääsee osalliseksi, vaikka ei paikalle pääse. Tuo ohjelma vaikutti kiinnostalta:)

      Poista
  2. Olen ollut kerran kauan sitten noilla päivillä, kun asuin vuoden Helsingissä. Nyt on kyllä siitä hyvä aika, että netin kautta pääsee kaukanakin oleville juhlille. Kesällä sosiaalisessa mediassa näki kuvia, kun ihmiset viettivät erilaisten hengellisten kesäjuhlien kotiversioita. Jotkut olivat rakentaneet juhlaportin kotipihaan, jotkut paistoivat lähetyslättyjä jne. Muistaakseni ystäväni perhe aikoi yksien nettijuhlien aikana yöpyäkin teltassa kotipihassa, niin pääsi juhlatunnelmaan. Niin että monella tavalla voi viettää kotikekkereitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut on näköjään todella paneutuneet asiaan. Itse en ole ollenkaan sellainen juhlaihminen, että kaipaisin isoihin juhliin, kuten konferenssiin tms. Enkä yleensä edes kotona katso mitään puheita tms., joten tämä oli nyt ihan erikoista, että yleensä edes innostuin tästä. Ehkä oli hyvä mainos:)

      Poista
  3. HESP:n lähetyksiä olen kuunnellut aimmin radiosta. Silloin, kun veljeni asui pääkaupunkiseudulla, ostin c-kasetteja ja pyysin häntä nauhoittamaan ohjelmaa syventymispäiviltä, koska siihen aikaan eivät lähetykset kuuluneet Keski-Suomessa. Olen saanut paljon ravintoa HESP:n raamattutunneista ja erilaisista puheenvuoroista. Onpa minulla tallella kahdeksan vuoden takainen lähetys, jossa rukoiltiin esikoisemme puolesta. Hän loukkaantui vakavasti moottoripöräonnettomuudessa 18.8.12, soitin ysstävälleni Aino Viitaselle, joka toimi juontajana lähetyksessä ja välitti rukouspyynnön. Yhä saan kyyneleet silmiini, kun kuuntelen tuota cd-levyä. Jumalan ihme todella tapahtui ja poikamme toipui kuoleman rajamailta.
    Kiitos muistutuksesta ja mainoksesta.
    Siunattua sunnuntaita Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuopa oli mielenkiintoista! Ensinnäkään en ollut ollenkaan tietoinen siitä, miten pitkään noita päiviä on järjestetty. Niillähän on sitten jo melkoisen pitkät perinteetkin. Mutta tuo rukousvastaus oli varsin vaikuttava! Mahtava asia, että nuo päivät saattoivat olla silläkin tavoin avuksi, että heti saatettiin vakavan tilanteen puolesta rukoilla. On hienoa, että sinulla on siitä tallella vielä cd-levykin. Voi ihan kuvitella, että monia rukousvastauksia lie saatu noiden päivienkin tiimoilta vuosien aikana. Kiitos Piipe, kun kerroit näistä. Siunattua sunnuntaita sinulle myös:)

      Poista
  4. Kirjoitin tähän kommentin muutama päivä sitten, mutta en toiminut oikein ja se hävisi.
    Olin hyvin otettu kun luin, että sinään Metsäntyttö, et ole juhlaihminen! Olen pitkään luullut että minun kuuluisi olla juhlaihminen, mutta sitten huomasin,etten ole ollenkaan kotonani juhlissa. Kaikki muut tuntuvat nauttivan kristillisistä juhlista ja olen ollut onneton erilainen. Mieluiten olen mieheni kanssa tai ihan pienessä joukossa. Siinä on hyvä keskittyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mekin saadaan olla sitä, mitä ollaan. Vaikka välillä sitä kyseleekin Jumalalta, että miksi sitä sellainen on, kuin on. Tämä aikakin on varmaan sellainen, että kaikki ikäänkuin pitäisi olla samasta muotista tehtyjä. Mutta onneksi ei ole. Minulta jäi lopulta nuo radio- ja nettijuhlatkin väliin. Ensin unohtui oikeaan aikaan olla radion äärellä, ja sitten ne jäivätkin vallan.

      Poista
  5. Kiitos Metsäntyttö! Hyvältä tuntui lukea, että me saadaan olla sitä mitä ollaan. Tiesinhän sen periaatteessa, että näin sen täytyy olla. Mutta sinun toistamanasi se on niin hyvä sana, että sen haluaa lukea uudestaan. Miksi en ole aiemmin tätä näin tosissani huomannut! Tämä on suuri vapautus! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Kirsti:) Luulisin, että moni asia on varmaan niin, että tekee hyvää kuulla toisenkin suusta se, mitä jo itsekin ajattelee:) Hyvää sunnuntaita sinulle!

      Poista
  6. Kiitos, juuri näin on.

    VastaaPoista