torstai 6. elokuuta 2020

On siinäkin pesäpaikka, vesirännin päässä!












Joitakin päiviä sitten huomattiin, että on linnunpesä vesirännissä, ihan sen päässä.  Siinä vieressä, ennen pesää on sitten se alas menevä putki... joten ei ihan turvallisin paikka. Mutta sen on lintuvanhemmat sopivaksi katsoneet. Joskus aiempanakin vuonna on samassa paikassa pesä ollut.




10 kommenttia:

  1. Voi olla ettei kuitenkaan vesi tule niskaan. Sitten se ois ikävää hautoa. Mikähän lintu on keksinyt tuollaisen paikan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti se vesi menee sopivasti ennen sitä pesää alas, muutoin kävisi hullusti. Vähän kauhistelimme tässä muutamia päiviä sitten tuota asiaa, kun oli sateita tulossa ja ei oltu varmoja vetääkö ränni tarpeeksi hyvin niitä vesiä. Onneksi ovat selvinneet:) En ole saanut vielä selviksi mikä lintu on kyseessä.

      Poista
  2. Hauskat kuvat:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin jo joku päivä sitten, että pesä olisi jo tyhjentynyt kun mitään ääntä ei kuulunut, enkä maasta katsoen mitään nähnyt. Mutta eilen kuului taas kova sirkutus, ja siellähän ne yhä olivat:) Olin niin utelias vieläpä, että kiipesin tikkailta katsomaan.

      Poista
  3. Luulisi välillä olevan vähän kosteaa..:)

    VastaaPoista
  4. Voi teitä lintuset...mutta varmaampa tiedätte...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä... kaipa kuitenkin ovat paikan kelvollseksi havainneet.

      Poista
  5. Persoonallisia pesäpaikan valintoja tekee ainakin harmaasieppo. Kerran harmaasiepolla oli pesä minun puutarharukkasteni päällä!
    Myös tämä lintu, mikä lieneekään, on niin ikään erikoisen paikan pesälleen löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teillä se lintu vasta olikin paikan löytänyt:) Oli pehmeä alustakin siinä. Meillä oli jonain vuonna tämän tönön hirren päällä pesä.

      Poista