tiistai 15. syyskuuta 2020

Ahdistuneelle

 
 "...Herra, minulla on ahdistus, puolusta minua." Jesaja 38:14

Kuningas Hiskialla oli kuoleman ahdistus, sillä hänelle oli ilmoitettu, että hän kuolisi. Hiskia "käänsi kasvonsa seinään päin" ja "rukoili Herraa" sekä "itki katkerasti". Sama profeetta, Jesaja, joka oli joutunut tuomaan sairaalle sen viestin, että kuolema oli tulossa, ei ehtinyt edes pihalta vielä poistua, kun hänen oli palattava takaisin tuomaan rukousvastaus Hiskialle: hän saisi 15 vuotta lisää aikaa.  (2. Kuningasten kirja 20 sekä Jesaja 38).

Kuoleman tulo voi ahdistaa, useammalllakin tavalla. Toivoisin, että jokainen kuoleva saisi kuulla evankeliumin; hyvän sanoman: Kaikki synnit kannettiin ristille, kun Jeesus suostui ristille naulittavaksi. Sinne kannettiin sinunkin syntisi! Sano vain Jeesukselle, että se kelpaa sinullekin. Hän rakastaa sinua, olet sitten elämässäsi tehnyt mitä tahansa. Kaikki synnit Jeesus tahtoo antaa anteeksi sille, joka sitä anteeksiantoa haluaa. Usko se omallekin kohdallesi. Ja rohkaise sinä voimissasi yhä oleva mielesi kertomaan se vapautuksen sanoma sillekin, joka kenties on kuolemaisillaan. Näyttää hän sitä kuulevan tai ei. Mutta se vapautuksen sanoma kuuluu kyllä ihan jokaiselle.

Mutta elämäkin voi ahdistaa mitä erinäisimmin tavoin. Jopa tunnettu apostoli Paavali joutui kokemaan ahdistusta. Erään kerran hän kirjoitti näin: "Makedoniaan tultuammekaan mielemme ei saanut rauhaa, vaan me olimme kaikin tavoin ahdistetut: ulkoapäin taisteluja, sisältä pelkoja."   Mutta Jumala lohdutti häntä mm. lähettämällä ystävän: "Mutta Jumala, joka masentuneita lohduttaa, lohdutti meitä Tiituksen tulolla, eikä ainoastaan hänen tulollansa..." (2. Kor. 7:5 JKR, 2. Kor. 7:6-7). 

Hän voi lohduttaa sinuakin, tavalla joka sopii sinulle. Hän on "...kaiken lohdutuksen Jumala."

"Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme..." 2. Korinttolaiskirje 1:3-4


---
Alla tyttärien taannoin laittamia porrasilahdutuksia:)






10 kommenttia:

  1. Ihana tuo kattila kivellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se oli ihastuttava:) Muistan kun tyttö siitä joku kerta kysyi, että voiko sitä käyttää koristeluihin, johon annoin suostumukseni. En arvannut, että siitä noin jännää keksittäisiin.

      Poista
  2. Niiiiin hyvä ja osuva kirjoitus sinulta taas! Kiitos!
    Ihan "hukkaan" menet siellä maalla (vitsivitsi)
    Kun et kerran ateljeeta(?) Perusta,etkä kirjaa kirjoita
    Niin papin ura olisi sinulle kyllä oiva
    Sellainen sielunhoitaja pappi tsm
    Psykiatrinen alakin kyllä sinua tarvitsisi
    Oot vaan niin hyvä,siunausta teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sun kanssas, mitä kaikkea keksitkään:) Mutta enpä sopisi toisten huolia kovin kuunteleman, sillä ottaisin ne varmaan liian tunteella. Siunausta sun viikkoosi:)

      Poista
  3. Kauniita asetelmia,hyvä idea kattila. Onneksi me saamme mennä Jumalan eteen synteinemme,asioiden kanssa,jotka ahdistaa ja Hän antaa anteeksi ja myös lohduttaa
    ja rohkaisee omiaan ahdistusten keskellä ja saa uutta toivoa elämän keskelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tytöltä hauska idea tuo kattilakoristelu:) Onneksi aina on lupa mennä Jumalan eteen kaikkine asioinemme!

      Poista
  4. Siili kantaa selässään kukkaiskeittoa tarjolle :) Lempeätä päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle:) Ensin ihmettelin, että mikä siili.... kunnes hoksasin katsoa kuvaa sillä silmällä:)

      Poista
  5. Kauniita koristeluja! Tämä tekstisi vahvisti minulle yhtä rohkaisua jota olin viime aikoina saanut Jumalalta. Kiitos siitä! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos sinulle, että kerroit tuon, että sait siitä jotakin tarvitsemaasi! Siunausta sinun loppuviikkoosi!

      Poista