maanantai 21. syyskuuta 2020

Tämänaamullista - vähän eilistäkin


Tänä aamuna käytiin ihan aamusta kaupasta, koska veimme tytöt samalla kouluun. Lieksassa he ehtivät vielä käydä S-marketissa, jossa isosisko osti heille jotain hyvää. Kaupan pihassa olimme parkkeeranneet auton tällä kertaa etupihalle. Huomasin sitten, että olimmekin siinä parkissa niin, että se Lieksan keskustan läpi kulkeva pituuspiiri meni "läpi auton". Otin sitten kännykkäkuvan siitä "patsaasta". En tiedä kuinka  sitä muutoin nimittäisin. Ehkä taideteoskin kävisi. Siinähän on nimittäin kaksi puolikasta kaarta toisiaan kohti  vastakkain siten, että niiden kahden kaaren välistä se pituuspiiri menee kuulemma.


Takaisin kotipihaan tullessa kiinnittyi huomio sieniin, joita siinä ihan pihan hiekalla oli. Päättelimme niiden olevan piispanhiippoja. Nyt niitä oli siinä monta. Ilmeisesti niitä on aiemminkin ollut, mutta ne helposti pikaisella vilkaisulla tulkitsee vain joksikin epämuodostuneiksi tai pilallemenneiksi sieniksi. Vähän korvasientäkin ne voivat muistuttaa.







Ja laitetaanpa vähän eilistäkin joukkoon. Ukko ja akka teki pienen metsäkierroken. Siellä oli taannoin mennyt nurin yksi iso puu. Sen juurakko oli todella iso. Sopi kuvaustaustaksikin hyvin:)



Ukko vihreällä puolella, akka harmaalla.


Ja käytettiinpä tilaisuus hyväksi, ja otettiin oikein yhteispotretti:)




---
Jos huvittaa, niin tästä voi katsoa toisen blogini kirjoituksen tältä  aamulta. Siinä oli vedestä, jota jokainen voi ottaa...  


 


8 kommenttia:

  1. Kivat kuvat teistä! Miehenikin nousi katsomaan, kun oli ruuan jälkeen vähän levolla.
    Kaikkea hyvää teille ja siunausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti:) Ei tuollaisia yhteiskuvia itseasiassa tule kovin usein otettua. Joskus lapset ottavat. Teille myös siunausta ja kaikkea hyvää!

      Poista
  2. Onko siihen tulossa jokin uusi kauppa, kun en ole nähnyt aiemmin noita korkeita kiviä siinä. Jos olet käynyt puustellin puoleisessa puistossa, niin siellä on kaksi kiveä pystyssä vähän eri suuntiin, sen patsaan nimi on "länsi ja itä kohtaavat"
    varmaan myrkyllisiä sieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ylin kuva on valitettavan huono, enkä ruvennut ottamaan noista isoista kaarista sivukuvaa, joten eivät näy tuosta kulmasta samanlaisina kaarina kuin ne yleensä näkee. Ei siis ole mitään uutta tuossa tuloillaan. Minä en ole tainnut nähdä, tai en nyt ainakaan saa päähäni noita sun mainitsemia Puustellin läheisiä kiviä. Pitääkin joskus ajella siitä ohi ja katsoa sillä ihan sillä silmällä:) Myrkylliseksi minäkin nuo sienet muistelen.

      Poista
  3. "Länsi ja itä kohtaavat" kivet ovat kaarisillan lähettyvillä,siinä puistossa, ajatte siitä ohi koskijaakonkatua jos ajatte,kun kaari sillalle ei saa ajaa.

    VastaaPoista
  4. Erikoisen näköisiä sieniä,en muista nähneeni ennen.
    Hyvää viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne aika erikoisia. Tänä syksynä meillä on näkynyt niitä ihan pihassa aika monia. Hyvää viikon jatkoa sinulle myös:)

      Poista