perjantai 11. syyskuuta 2020

Hiljaisempi blogi?

 Nyt on sitten kaikille bloggerin bloggaajille pakolla se uusi käyttöliittymä laitettu, vaikka sitä ei olisi halunnutkaan. Se uusi ei valmiissa jutussa näy, mutta juttuja tehdessä on  todellinen kiusa outoudessaan. Ehkä minun blogeissani on nyt entistä hiljaisempaa. Siihen uuteenkin tietysti tottuu, jos sitä käyttää. En vain oikein jaksaisi juttuja kirjoittaessani käyttää energiaa etsiesssäni vähän väliä oikeaa "nappulaa", että kuinka mikäkin asia nyt toimii. Jos nyt johonkin jotain jaksan laittaa, niin todennäköisimmin se on sitten se hartauskirjoitusten blogini. Sinne tänä aamuna yhden tekstin laitoin, mutta oli vähällä jäädä tekemättä sekin.




19 kommenttia:

  1. Muakin ottaa päähän nuo muutokset :( Kirjoituspuoli on niin outo, että saa kyllä harjoitella,jos meinaa kirjoittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jää nähtäväksi kuinka tulee mitään juttuja laiteltua. Täytyy varmaan kova halu olla siihen, tai sitten valtava tylsyys tai tekemisen puute, että huvittaa ruveta...

      Poista
  2. Kirjoitinkin jo sesselle blogin uudistumisesta,niin vastaan tännekkin, blogini muuttui kans, mutta siinä oli mahdollisuus mennä takaisin siihen vanhaan ulkoasuun, tai vanhaan kokonaan, kun oli napin painallukselle mahdollisuus vaihtaa takaisin entiseen, niin siinä kysyttiin että haluatko palata entiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli se tyrkytys uuteen jo jokunen viikko sitten, ja heti vaihdoin takaisin vanhaan. Mutta nyt se tyrkky tuli taas, ja nyt, jos ja kun, vaihtaa takaisin vanhaan niin sepä ei pysy kuin sen käyntikerran. Seuraaavan kerran sinne mennessä on taas sama puljaus edessä. Ja ne aikoo muuttaa kaikki siihen uuteen joka tapauksessa.

      Poista
  3. Toivon sydämestäni, Metsäntyttö, että jaksat kirjoittaa! Tuntuu taas kerran, että tämä on muutosta muutoksen vuoksi, ja se harhakuvitelma että muutos johtaa aina parempaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti muutosta muutoksen vuoksi. Nykyään tahdotaan aina jotain uutta, vaikka entinen olisi ihan hyvä. Olisin toivonut, että ne, jotka haluaisivat vanhan systeemin pitää, olisivat saaneet käyttää sitä. Minusta se vanha oli yksinkertaisen selkeä käyttää. En tiedä sitten, onko siinä muutoksessa ajateltu kännykänkäyttäjiä, jollaisesta blogitouhusta minä en tiedä mitään, kun oma puhelimeni on ihan näppäinpuhelin yhä. Saa nähdä, miten minun juttujeni kanssa käy. Minulla vaatii aina muutoinkin kaikki muutokset hyvin pitkän tottumisajan. Esimerkiksi jos kaupoissa vaihtuu järjestys, se sotkee pasmat pitkäksi aikaa.

      Poista
    2. Minulla on samaa, muutokset vaativat aina oman ponnistuksensa. Kaikki tekninen oppiminen on hyvin vaikeaa. Siksi se tulee vastenmieliseksikin. Auttaisi, jos muutoksista tiedotettaisiin riittävän ajoissa. Lisäksi tarvitaan ohjeet, mikä muuttuu ja miten nyt toimitaan. Lyhyt teksti samalle sivulle että silmiä liikuttamalla voi vertailla entistä ja nykyistä käytäntöä.

      Poista
    3. Niin tosiaan, kun olisikin etukäteen kerrottu miten kaikki muuttuu. Ja pientä ohjeistusta myös. Nyt saa itse pähkäillä ja etsiä oikeita tapoja. Onhan niillä tietty ohjesivunsa, mutta niille täytyy erikseen mennä ja jos on vaikka jutunteko menossa, niin into kyllä karisee aika nopeasti jos siinä täytyy ruveta yhtenään jotain ohjetta etsimään.

      Poista
  4. Mikähän mulla on, kun en ole paljoa muutoksia huomannut. Tai sitten liekö mulla vielä entinen. Kuvien lisäys on hidasta, mutta mulla kai onkin tää kone jo aika vanha ja hidastunut muutenkin. Vähitellen vaan opettelua, ei tää niin vaikeata voi olla.
    Kännykällä katoin omaa blogia eilen, siihen en ole kirjautunut. Pitäis kokeilla onnistuuko siinä kirjoittelu.
    Koeta jaksaa harjoitella. Kiva ois kuulla kuulumisia sieltä ent. "kotisuomesta" päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne muutokset näkyy ainakin mulla vain silloin kun on kirjautunut ja juttuja pykää. Mulla siihen rimpsuun, jossa jutut näkyy, on tullut esim. pienet kuvakkeet jutuista. Ne voi olla hyödylliset jotain tiettyjä juttuja etsittäessä sieltä hallintapaneelista, mutta muuten tykkäsin siitä entisen yksinkertaisuudesta. Ne tehdyt muutokset on ehkä kaikkein ärsyttävämpiä jutunteossa. Mielestäni on nyt tullut useita turhia lisäklikkaukia asioihin. Esim kuvakokoa valitessa. Tai varsinkin jos haluaa jo laittamansa kuvan pois, ennen luki selkeästi sekin asia.
      Olisihan se hyvä tottua tuohon, mutta varmaan menee aikaa, että se alkaa tuntua jotenkin sujuvalta.

      Poista
  5. Joo, samaa mieltä: uuden bloggerin kanssa on ongelmia. Zemppiä Sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sulle:) Eivät lie kovin testailleet käyttäjillä, mitä tykätään, kun moni tuntuu olevan harmissaan tästä muutoksesta.

      Poista
  6. Minä olen seilannut edestakaisin uuden ja vanhan Bloggerin välillä. Aluksi se uusi tuntui ihan mahdottomalta. Nyt alan vähän pärjätä, mutta kyllä se minusta on hankalampi ja epäkäytännöllisempi kuin vanha. Miksiköhän sitä piti mennä väkisin muuttamaan, kun vanha oli ihan hyvä ja toimiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin ihmettelen, että miksi sitä piti muuttaa. Tai jos olisi jotain parannuksia tahdottu tehdä, niin vähempikin muutoksia olisi riittänyt. Kyllä moneen asiaan tottuu, mutta itse kun en yleensä muutoksista tykkää, niin uuteen paneutuminen on aina aika nihkeätä.

      Poista
  7. Ahaa, no ei ole vielä ainakaan blogger tyrkyttänyt sitä uutta systeemiä. siitä onkin jo monta viikkoa kun tuli se uusi,vaihdoin heti takaisin, ja on pysynyt siitä lähtien vanhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä, että nämä muutokset ei kaikille ole tulleet samaan aikaan. Muistan kun joku jo aikoja sitten oli muutoksia nähnyt, mutta itselle ei silloin vielä ollut tullut mitään. Ja silloin jokin aika sitten kun mulle tuli, olin mielissäni, että saatoin palauttaa sen vanhan. Mutta nyt viimeisin kokemus oli, että se palautus oli ikäänkuin kertaluonteinen. Hyvää syksyaikaa sulle:)

      Poista
    2. Testasin vielä nyt tuota pysymisjuttua. Kun olin tuon vastauksen sulle kirjoittanut, vaihdoin tämän vanhaan. Poistuin sitten tästä blogista ja menin toiseen vastaamaan sinne tulleeeseen kommenttiin. Kun tulin takaisin tänne, oli täällä taas se uusi:(

      Poista
  8. Minulla on ollut tarjolla uudistua blogia,mutta olen käyttänyt sitä vanhaa bloggeria. Minusta se uusi on hankala,minä tykkään enemmän vanhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se uusi on hankala. Vanha oli mielestäni ihan hyvä ja yksinkertaisen selkeä.

      Poista