perjantai 4. syyskuuta 2020

Syntisten ystävä

"Syntisten ystävä" - niin Jeesuksesta aikanaan sanottiin, mutta se ei ollut sanojien kehu... vaan moite. Miksi  Jeesus osasikin niin olla syntisten ystävä? Jeesus oli syntisten ystävä, koska niin hänen oli tarkoituskin olla! Hän tuli kutsumaan ystävikseen juuri heitä, jotka olivat, ja ovat, elämässään monin tavoin epäonnistuneita, syntisiä - siis meitä.

"...En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."  (Jeesuksen sanoja) Mark. 2:17

Jeesus oli syntisten ystävä myös senkin takia, että hän ymmärsi itse ihmisen osaa. Joutuihan hän itse kokemaan kaikkea sitä kiusaa, mikä meitäkin vetää ja meihin koskee. Hän pystyi kyllä torjumaan ne kiusat lankeamatta syntiin; me taas jatkuvasti kompastumme siihen ansaan.

"...joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä." Hebr. 4:15
"...sentähden, että hän itse on kärsinyt ja ollut kiusattu, voi hän kiusattuja auttaa." Hebr. 2:18

Se, että Jeesus joutui synnin kiusojen kanssa tekemisiin, ei ollut hänellekään varmasti mikään ihan helppo juttu, joka olisi käynyt "sormia napsauttamalla". Tai olisihan se varmasti "käynyt" niinkin, mutta silloin hänen tarkoituksensa meidän hyväksemme olisi jäänyt toteutumatta. Hän olisi voinut kutsua  vaikka "legioonittain enkeleitä"* avukseen,  mutta hän ei tahtonut tehdä sitä, vaan mieluummin kärsiä sen kuoleman ristillä... meidän ihmisten syntien tähden, meidän hyväksemme. Jotta meidän ei tarvitsisi syntienmme takia joutua rangaistuksen alaiseksi.

Hän otti syyn ja rangaistuksen päälleen - meidän hyväksemme.

Ennen ristille joutumista hänkin kuitenkin ahdistuneena kyseli: " Ja hän meni vähän edemmäksi, lankesi kasvoilleen ja rukoili: "Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja; ei kuitenkaan niinkuin minä tahdon, vaan niinkuin sinä." Matt. 26:39  Huolimatta ahdistuksestaan kuoleman edessä hän suostui siihen kuolemaan meidän vuoksemme, jotta me saisimme rauhan!

Meidän ei enää tarvitsisi pelätä syntiemme rangaistusta, jos hänen tekonsa kelpaa meille.

"...pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille tarjotaan Jeesuksen Kristuksen ilmestymisessä." 1. Piet. 1:13





---
Tässä muutamia jakeita, joissa tätä asiaa on.

"Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä." Hebrealaiskirje 4:15

"jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa." Hebr. 7:25

"silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle." Hebr. 12:12




---
* Matt. 26:53 "Vai luuletko, etten voisi rukoilla Isääni, niin että hän lähettäisi heti minulle enemmän kuin kaksitoista legioonaa enkeleitä?"

** "syntisten ystävä": Matt. 11:19, Luuk. 7:34



4 kommenttia:

  1. Rauhaisaa syyspäivää sinne ja kaunista alkanutta syyskuuta♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Samoin sinulle:) Täällä onkin nyt saatu nauttia aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä:) Se on ilo tähän vuodenaikaan!

      Poista
  2. Onpa erittäin kaunis todella tuo kaislakuva!! Se rauhoittaa minua! Huomaan yllättäen, että se on minulle kovin tuttua. Lapsena olin usein uimassa. Usein siten yksin, ettei ihan omia kavereita ollut mukana. Muuten oli kyllä muita ihmisiä. Silloin tuli katseltua varsinkin uidessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuossa kaislakuvassa on jotain rauhoittavaa. Ja samalla virvoittavaa. Noita kaisloja kuvasin sillä rannalla, jossa meidän on tapana uimassa käydä.

      Poista