sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Mistä ihmisen luovuus on...

Mistä ihmisen luomisvimma on? Tänä aamuna löysin itseni ajattelemasta ihmisen kaikenlaista luomisen halua. En tiedä, tuliko nämä ajatukset siitä, kun eilen illalla katsoimme isännän kanssa Home Town - ohjelmaa Discoveryltä. Sehän on siis ohjelma, jossa jostain talorötisköstä tehdään asuttava ja kaunis. Katselimme ohjelmaa paljon kesällä remppaevakossa. Mutta eilen minua ei ensin ollenkaan huvittanut istua ohjelmaa katsomaan, koska on oma remontti vielä kuitenkin kesken. Mutta istahdin sitten kuitenkin ohjelman ääreen, kun en oikein muutakaan osannut ruveta puuhailemaan. Ja niin jumituin sitten katsomaan sitä, sillä kiinnostava se kuitenkin on. Eilen siinä oli vieläpä viimeisenä jakso, jossa oli pienenpuoleinen mökki, jossa oli melko paljon samaa, kuin omassa tönössämme. 

Mutta siitä ohjelman kauheasta rötisköstä tuli kiva,  vaikka ohjelmantekijöiden, ja varmasti kaikkien katsojienkin mielestä, se kohde oli kaikkein kauhein, mitä siinä ohjelmassa on ollut. Mutta omistaja halusi saada sen kuntoon. Se muistutti häntä hänen isästään, jonka mökki oli ollut, eikä hän sen vuoksi huolinut mitään toista taloa, parempaa kohdetta itselleen, vaikka vaihtoehto annettiin. Mökki uudistui - ja samalla pysyi tuttuna. Se on luovuutta ja taitoa se!

Ihminen kykenee monenlaiseen. Jokaiseen ihmiseen on laitettu jotain Jumalasta lähtöisin olevaa, myös sitä luovuutta. Jumalan kuvaksihan  meidät luotiin. Ihmisellä luovuus voi olla tosi monenlaista, ei vain pelkästään sellaista, jota vaikka taiteeksi kutsutaan.

Toinen seikka, mistä nämä minun mietteeni ehkä myös tulivat, oli yhdestä musiikintekijästä kertonut juttu Seurakuntalainen -sivustolla:

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ensimmainen-vuosi-yksin-laulaja-juhani-karvonen-puhuu-kiitollisuudesta-vaikka-elamassa-on-ollut-surun-aika/

Jutusta löytyy myös linkki kuunnella mainitun musiikintekijän esittämä laulu. Hyvä kappale, joka jää helposti mieleen soimaan: "...kiitetään..." 👍

----

Tässä minun tämänaamuinen yritys... Näytti ikkunasta niin kivalta. Mutta oma tekeleeni näyttää paremmalta etäältä katsottuna...








8 kommenttia:

  1. Mekin välillä katotaan kaikenlaisia rakennus-ohjelmia alaskasta ym:lta korvesta, isäntä katsoo ihan oppia ja ideoita saadakseen, ja minä muuten, jos/kun on kiinnostavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on tosiaan kiinnostavia. Ja silloin remppaevakossa katottiin myös muita talo-ohjelmua ja tosiaan myös sellaisia erämaajuttuja, kuten oli yksi ohjelma kullankaivajista jossain rapakon takana.

      Poista
  2. Juhani karvonen on tuttu laulaja, minulla on vielä Boanergesin kasetti, pojat alkaa olla jo melkein vanhoja, olli pitkänen muistaakseni on pastori jossain srk.ssa, samoin heimo enbuska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kanssa pari Boanergesin kasettia. Olin alta kahdenkymmenen vissiin, kun sen ensimmäisen ostin kirjekaverin vinkistä innostuneena. Sitä ennen mulla taisi olla kai vain yksi hengellinen musiikkikasetti, mutta sitten niitä alkoi kertyä vähitellen lisää. Juhani Karvosenkin joku kasetti tai CD mielestäni meillä on. Samoin Heimo Ennuskan.

      Poista
  3. Onpa hieno maalaus, upea! :) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
  4. Remonttiohjelmat ovat avartavia. Hyviä kikkoja niistä saa, joskin useat melko hintavia ratkaisuja.
    Maalauksesi on kaunis. Olet saanut siihen talven hengen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kyllä ihan kiva katsella, jos vielä hyvät tyypitkin sattuu ohjelmassa olemaan.

      Poista