tiistai 18. tammikuuta 2022

Perunat ja kakku yhteen sopii...?

Sopii, jos tehdään ohjeen mukaan taikina. Tämä "Reininmaan perunakakku - kartoffeltorte" tehtiin ohjeen mukaan, joka minulle on ikäänkuin 90-lukulainen, koska silloin saimme kyseisen leivontakirjan lahjaksi isännän tädiltä.  Kirja on Kotilieden leivontakirja, joka on painettu  80-luvun lopulla. Irtokantinen raasu jo tuo kirja. Kakkua tehtiin vanhimman tyttären kanssa yhteistyössä.


Mutta toissailtana oli vähän huvittava juttu iltaruoan suhteen. Kakkuohjeiden katseleminen sai aikaan sen, että iltaruoaksi määräytyi perunat ja jauhelihakastike. No kun kakkua varten tarvittiin keitettyjä perunoita:) Mutta kakkuohjeiden katselu taas alkoi siitä, kun löysin kaapista sinne unohtuneen pienen sukaattirasian. Sitten seuraavana päivänä piti kaupasta täydentää aineksia, joita kaapissa ei ollut, kuten mantelijauho. 

Ja eilenillalla  oli sitten iltaruoaksi kaalikeittoa, kun olin heräteostoksena sen kaalin ostanut. Siitä keitosta saatiin vielä tänään päiväruoka.
4 kommenttia:

 1. Näyttää hyviltä:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku oli maultaan näköään parempi; oli oikein hyvä kakku:)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää kakku. Vanhoista keittokirjoista saattaa löytää kiinnostavia ohjeita. Ja kaalikeitto on hyvää. Meillä oli tänään kaalilaatikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kaalia sielläkin, vaikka eri muodossa:) Kaalilaatikko myös hyvää.

   Poista