lauantai 1. tammikuuta 2022

Uusi lehti...

 "Mene, äläkä enää syntiä tee "

Tästä tapauksesta näemme Jeesuksen mielenlaadun. Nainen oli tuotu siihen. Saatu kiinni itse teossa. Hänen syntinsä oli paljastunut ihmisille. Nyt hän oli tuomariensa edessä; kaikki olivat valmiit tuomitsemaan hänet...

Mutta ei sittenkään aivan kaikki. Oli yksi, joka puhui niille muille; kysyi, kuka heistä olisi se synnitön, joka saisi aloittaa kivityksen?

Tuli hiljaisuus. Kukaan ei sanonut mitään. Sen sijaan saatiin huomata, että väkeä alkoi vähentyä... Ja lopulta siinä olivat vain he kaksi: Jeesus ja se nainen.

Mitä nyt tapahtuisi?

Jeesus ei ruvennut tenttaamaan naista, eikä nainen selittelemään. He kumpikin tiesivät kaiken. Jeesus kysyi ainoastaan: 

"Nainen, missä ne ovat, sinun syyttäjäsi? Eikö kukaan ole sinua tuominnut?"

"Herra, ei kukaan."  - kuului vastaus

"En minäkään  sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee."

Naiselle oli kääntynyt uusi lehti. Tästä näemme Jeesuksen mielenlaadun meitä kohtaan. 



Jeesus on myös sanonut näin: "Olkaa armahtavaiset, niinkuin teidän Isänne on armahtavainen." Luuk. 6:36 

Ja näinkin hän sanoi; ilmestyessään kuolemansa jälkeen opetuslapsilleen: "Joiden synnit te anteeksi  annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte,  niille ne ovat pidätetyt." Joh. 20:23 (Tätä ennen Jeesus oli sanonut: "Ottakaa Pyhä Henki."  j. 22.  Jeesus varusti ja valtuutti.)

Jeesuksesta sanoivat profeetat jo kauan ennen hänen aikaansa mm. näin: (tässäkin Jeesuksen miekenlaatu meitä kohtaan tulee esiin): 

"...pakanoille valkeudeksi, avaamaan sokeat silmät, päästämään sidotut vankeudesta, pimeydessä istuvat vankihuoneesta." Jes. 42:6-7 (Niitä pakanoita olemme me, ja Jeesus tuli päästämään meidän sydämemme  valoon ja vapauteen synnin "vankiloista".)


---

Halusin vielä kuvaa aiheesta yrittää piirtää...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti