Lieksan Viekissä on ollut Pyhäkoulukurssit maaliskuun alkupuolella v. 1955. Meillä on kirja, johon aikoinaan käsin kirjoitetusta merkinmästä asia käy ilmi.
Siitä on säilynyt tänne asti ainakin yhden osanottajan kurssiantina säilyttämä virsien taustoista kertova kirja: "Laulava seurakunta, kertoelmia uuden virsikirjan virsistä".
Kirja on ollut mieheni tädin, Annikki Nykäsen. Hän toimi nuorena jonkin aikaa opettajana Viekissä. Ja sen jälkeen vuosikymmenet Juankoskella. Annikin elämään kuuluivat virret myöhemminkin vahvasti, sillä hän lauloi Juankosken kirkkokuorossa. Meillä on ollut tallella useampiakin hänen virsikirjojaan.Tuo kirja on nyt pöydälläni odottelemassa omaa lukuvuoroaan.
Nyt kun varastoja on pöyhitty, sieltä on tullut kertymää pöydälleni - kirjoja, jotka jo aikoja sitten on todettu kiinnostaviksi ja sen takia niitä säilyteltykin.... Mutta jotain pitäisi osata perata poiskin. Ja se tarkoittaa paljon muutakin kuin kirjoja. Positiivista on se, että saatiin minunkin puoleltani varastosta vähän kaaosta kesytettyä sentään😊
---
Suomen Pyhäkouluyhdistyksen historiaa voi lukea hieman vaikkapa tuosta alla olevasta linkistä. Siinä mainittiin pyhäkoulun olevan erityisen suosittua juuri 50-luvulla. Mutta nykyään pyhäkoulu voi olla myös vaikkapa "nettipyhis", eli ei tarvitse välttämättä lähteä minnekään, vaan voi kotoa käsin olla mukana pyhäkoulussa.
Viekistä tuli mieleen, että siellä oli se kansan parantaja viekin mummo, äiti siitä jutteli.
VastaaPoistaHänestä en ole kuullutkaan kai aiemmin.
Poista