torstai 12. syyskuuta 2024

Nyt loppui kävelyt äkkiä, kun karhu...

Tytär oli kävelyllä. Sitten jonkin verran myöhemmin lähdin minäkin tuulettumaan.  En päässyt kovin pitkälle, vain tuonne vaaran alle, kun isäntä tuli autolla mäkeä alas ja käski minut äkkiä kyytiin. Ihmettelin, että mikä on? Sain kuulla, että kävelyllä ollut tytär oli nähnyt karhun ja sen takia siis oli kiire häntä noutamaan. Onneksi tyttärellä oli ollut puhelin mukana. Minulla ei ollut. Tytär oli nähnyt karhun meidän postilaatikon lähellä. Se oli tullut metsästä, murahdellut, ja mennyt tien toiselle puolelle metsään. 

Eilen meillä kävi pihassa sähköpylväiden kuntoa tarkastanut mies. Hänkin kertoi kuulleensa jotain ja miettineensä, onko karhu. Toissaaamuna tytär oli jo kuullut metsästä jotain ääntä. Sinä aamuna saikin sitten kyydin isolle tielle, kun palasi viisaasti äänten takia kotiin. Mutta ollaan sitten kävelty tuolla sen jälkeen kuitenkin... 

Että semmoista. Nyt ei sitten tosiaan kävellä linja-autolle eikä käydä muutenkaan kävelyillä...


12 kommenttia:

  1. No huh huh, kyllä teillä riittää jännitystä siellä!! Onneksi karhu jatkoi vain matkaansa. Toivottavasti se siirtyy pian muihin maisemiin 🙏 Miten lähellä teidän tytärtä se oli ollut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aikamoista on. Tuntuu tympeältä, jos ei voi kävelyllekään mennä. Karhu oli ollut n. 15 metrin päässä tyttärestä.

      Poista
    2. Teillä on oikein erämaa elämää.. t.sesse

      Poista
    3. Joo niin on, vaikka tällaista ei nyt kaivattaisi. Karhut, sudet, ym. saisi olla siellä missä ihmisten ei tarvitse liikkua.

      Poista
  2. Kylläpä se karhu menikin läheltä! Kyllä siinä säikähtää... Harmi jos joutuu jättämään kävelyt väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meni läheltä. Ei viitsi tuonne vaaran alle nyt mennä kävellen edes roskia viemään tai postilaatikolle. Harmittaa todella, koska kävelyt on olleet minulle yksi "henkireikä". Monesti rauhoittuneenpana palannut sieltä kotiin. Ulkona monesti ajatus/rukous sujuu paremmin.

      Poista
    2. Kävelyllä tosiaan ajatus kulkee paremmin ja rukouskin sujuu. Karhut liikkuvat kyllä kuulemma pitkiä matkoja, niin toivottavasti se teidän karhukaan ei jää siihen pitemmäksi aikaa pyörimään.

      Poista
    3. Se olisi hyvä jos häipyisi. Tosin niillä saattaa olla joku olinpaikkansa täällä suunnalla, kun jo vuosia sitten joku metsästäjä sellaista puhui. Ihmetteli samalla, kun ei oltu vielä silloin nähty niitä...

      Poista
    4. No sitten on huonompi homma, jos oikein olinpaikka olisi teillä päin...

      Poista
  3. Onpa harmi kun ei voi mennä kävelemään,kyllä minuakin pelottaisi
    ja en uskaltaisi mennä metsään, toivotaan jos se vaihtaisi olinpaikkaa.
    Minulle on luonto tärkeä paikka jossa saan ajatella rauhassa ja rukoilla,
    saan voimaa luonnon keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tykännyt käydä kävelemässä ja monesti juuri siellä asioita Jumalalle puhunut. Usein on niin ollut, että jos jotenkin hermostuneena olen lähtenyt ulos, niin paremmalla mielellä sieltä olen palannut.

      Poista