sunnuntai 15. syyskuuta 2024

"Valmiiksi maksettu" - rahattomalle!

Ennen ylösnousua mieleen tullut ajatus, kuin kuvana; vai lienenkö nähnyt unta, mutta tällainen se oli: Ruokapaikan, ehkä kahvilan, pöydässä istuu ihminen. Kohta hänen eteensä tuodaan tarjolle leipä; täytetty sellainen, sillä sen kanssa tuotiin myös lautasliinaan kietaistut aterimet. Pöydässä istunut ikäänkuin vähän hätääntyen sanoo: "Enhän minä ole... (tilannut mitään)"  Mutta tarjolle tuoja sanoo rauhoittaen: "Minä tiedän... Se on jo maksettu." Hän oli jo heti nähnyt, että tällä ei ole itsellä, millä maksaa.

Minulle itselleni tuli tästä mieleen se, kuinka Jeesus maksoi meille tarjottavat. Näki heti päältä jo, ettei meillä ole millä maksaa - yhtään mitään.

---

Erikoista tässä oli, ettei esim. eilen käyty Joensuussa missään kahvilassakaan. Mistä tuo mielikuva sitten tuli? Ehkä sekin annettiin tilaamatta:)  No itseasiassa tuli mieleen, että eilen illallahan meillä katseltiin elokuva: Poika raidallisessa pyjamassa. Se onkin varmaan antanut "tilaamatta" aineksia, vaikka siinä ei todellakaan kahvilassa käyty. Mainittiin kyllä, ja unelmoitiinkin siitä. Se elokuva kertoo kahdesta pikkupojasta, joista toinen on "raidallisessa pyjamassa" keskitysleirillä. Toinen on keskitysleirin johtajan poika. He ystävystyvät. Se elokuva on todella hyvä -  koskettava, mutta ei lasten kuva. Se katsottiin meillä nyt jostakin suoratoistopalvelusta. Mutta oltiin nähty se ennenkin kirjastosta lainatulta dvd:ltä. Se kertomus on olemassa myös kirjana. 

Ja ehkä jollain lailla on vaikuttanut myös eilen silmääni osunut jutunpätkä sanomalehti Karjalaisesta. Siinä kerrottiin Joensuuhun avautuvasta uudesta itämaisesta ruokakaupasta. Kaupan nimi on Onni. Siinä omistaja sanoo sanat, jotka minun mielestäni oli vaikuttavat. Hän nimittäin sanoi, ettei kaupasta ole pakko tulla ostamaan mitään, vaan sinne saa tulla vaikka bussia odottamaan! Se oli minusta niin hieno ajatus. 

https://www.karjalainen.fi/maakunta/ktad0r6xo5


Jotenkin armollista suorastaan.



5 kommenttia:

  1. Palaan vielä tuohon kahvila- ajatukseen. Siitä haluaisin kyllä tehdä jonkun kuvan. Saanko aikaiseksi sitten mitään, on kokonaan toinen asia. Mutta se aamulla mieleen tullut kahvila-ajatus oli siten myös vaikuttava aamulla, että kun minulla monesti juuri aamulla hyökkää ikävät ajatukset mieleen, niin se kahvila- ajatus syrjäytti ne tänä aamuna:)

    VastaaPoista
  2. Olipa se ihana ajatus / kuva / uni ❤️ Jumala sen varmasti antoi. Ja ihanaa kun se tuli juuri aamulla ja karkotti ne ikävät aamuajatukset ❤️ Minulla on se kirja Poika raidallisessa pyjamassa, mutta en ole saanut vielä luettua sitä. Onpa kiva ajatis sillä kauppiaalla, että sinne liikkeeseen saa tulla oleilemaankin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun voi joskus aamuisin saada jotain parempaa ajateltavaa ikävien asioiden pyrkiessä esille☀️ Siinä elokuvaversiossa on ne lapsinäyttelijätkin niin hyvin valittu, ilmeikkäät, vaikka roolit ei ole helpot, varsinkaan sillä pojalla joka raitavaatteissa on. Se elokuva jäi kyllä mieleen pyörimään erityisesti ekan katselukerran jälkeen! Siitä kaupasta vielä, että sille oli keksitty niin mainio nimikin, kun se "Onni" ❤️Toivottavasti siitä tulee oikein hyvän mielen kauppa🙂

      Poista
  3. Mepä käytiin tänään kahvilassa ja minä näin tiskillä sellaisen leipätaskun, ja halusin sellaisen kahvin kanssa. Vasta syödessä muistin, että enhän minä voi syöda gluteenitonta leipää... no söin kuitenkin ja hyvää oli ja päälle kahvia. No , otin sitten päälle varmuuden vuoksi Imodiumin, jos vatsa alkaa vaivata.´, kun olin juuri niitä apteekista ostanut.Näin voi käydä, eikä isäntäkään muistanut sanoa, että ethän sinä voi syödä sellaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas, toivottavasti se antaisi nyt kuitenkin vatsan olla ihan rauhassa, että ois se leipä nyt vain ihan vaihtelun iloksi tällä kertaa. On se niin, ettei kaikkea voi aina mielessään pitää, ja varsinkin kun ei ole kotona. Kotona kun on yleensä samat jutut, niin ne menee vähän niinkuin rutiinilla.

      Poista