lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kirjojen vähennys meneillään


Meillä on nyt laitettu vihdoin toimeksi kirjojen vähentäminen hyllyistä. Siinäpä homma, jota en vielä joitakin vuosia sitten olisi halunnut ajatella, saati tehdä. Aiemmin minusta oli sitä hauskempi, mitä enemmän oli kirjoja hyllyissä. Se oli kai joku lapsuudessa syntynyt haave... ollapa oikein kirjastohuone...


Ei minulla mitään sellaista huonetta  vastaan olisi nytkään, mutta kun sitä huonetta ei nyt ole, niin kirjat ovat alkaneet vallata liikaa tilaa.  Niitä on olohuone/makuuhuoneen  korkeassa hyllyssä ja  katonrajassa, keittiön katonrajassa, tyttären huoneessa, pojan huoneessa, varastossa... Ja onhan niitä opuksia pöydillä, lipastojen päällä ja lattioillakin. Lapsillakinhan on omat kirjansa, joita myös ahkeraan lukevat. Se tosin tarkoittaa sitten sitä, että heidän kirjansa  eivät siististi missään hyllyssä asusta.
Eilen niitä vietiin kirpparille ainakin samankokoinen satsi kuin tuossa lattialla on nyt. Nämä kuvassa olevat lähtevät seuraavaksi. Näyttäisi siltä, että noin puolet kirjahyllyjen sisällöstä poistuu.
Kirjoja on meille päätynyt paljon sukulaisten tavaroista ja onhan niitä itsekin ostettu usein kirppareilta. Kaikkia vain ei sitten tulekaan luetuksi. Tässä yksi kirja, jota ei ole kukaan koskaan lukenut läpi, vaikka se on  painettu jo  vuonna 1921... Sen tietää siitä, että siinä on vielä sivut kiinni toisissaan. Joissakin vanhoissa kirjoissahan sivut piti itse leikata auki veitsellä, että niitä saattoi lukea.Kun tämä ensimmäinen poistoprojekti on tehty, seuraa ehkä vielä myöhemmin jälkikorjuu.

4 kommenttia:

 1. On vaativa puuha. Minusta olusi vaikeaa päättä mikä lähtee, mikä jää. Enkä varmaan malttaisi luopua mistään. Hyviä kauppoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa se olisi ollut aiemmin vaikeampaa, mutta nyt tuntui käyvän odotettua helpommin. Isäntä katsoi ensin ne, jotka hänen mielestään jouti laittaa pois ja sitten minä katsoin, että olisko niitten joukossa semmoisia jotka minä haluaisin säästää. Yritetään jättää ne, joita on aikomus vielä lukeakin ja ne, joilla on joku muu hyvä syy tulla säästetyksi. Ihan vain jokunen laitetaan itse kirppismyyntiin ja suurin osa viedään muuten kirppikselle. Kirjat ei mene helposti kaupaksi.

   Poista
 2. Mie olin joku vuosi samassa jamassa kirjojen kanssa. Alkoi tila loppua ja silloin totesin, että yleensä kirja tulee luettua kerran läpi (parhaimmat tietysti useasti, mutta niitä on vähän), joten miksi hilloan kirjoja pölyyntymässä meillä. Ystävä haki monta kassillista, joista sitten laittoi eteen päin luettuaan. Nyt on yksi kirjakaappi jäljellä ja muuton aikaan ajattelin senkin hävittämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä meni monta vuotta, että kypsyi ajatukseen kirjojen vähentämisestä. Tai tavallaan niistä silloin tällöin jonkun saattoi napata pois vietäväksi, mutta tälläinen isompi operaatio vaatii kyllä sellaisen sopivan mielentilan. Metsäntyttö

   Poista