tiistai 3. maaliskuuta 2015

Menneille vuosikymmenille

Viime päivien korut ovat olleet kaukaa menneisyydestä. Ja niin on tänäänkin. Toinen tämän päivän  koruista vie aikojen taa, mutta toinen on nykyaikaa. Tänään minulla on puserossa, ja jos vilu yllättää,  neuletakissa, kiinni lapsuuteni rintakoru, jonka isäni teki minulle ollessani pikkutyttö. Siinä on nahkasuikaleessa  oranssi puinen helmi, nahasta tehty tupsu ja kilikello! Siis sellainen kuin tonttulakeissakin tapaa olla. Ja siksipä tätä kirjoitettaessa aamuvarhaisella, osan porukasta nukkuessa vielä, en ole laittanut sitä vielä puserooni kilisemään. Ranteeseen laitan kolme tyttäreni tekemää ruskeasävyistä rannekorua. Tämä rintakoru/rannekoru-yhdistelmä oli käytössä eilenkin.


Näitä on pidetty lähipäivät. Keskellä toissapäivän tuohihelmet. 


Menneisiin vie myös eiliset kirppariostokseni:  kaksi vanhaa ompelukirjaa.  Hinnat eivät päätä huimanneet: 0,50 euroa/kpl.  Ovat molemmat Mestarikustannus Oy:n Uusi ompelu- ja Käsityökerho -sarjaa. Näitä on aika usein kippiksillä tarjolla. Uusia ne olivat 70-80 -luvun vaihteessa. Oli niissä silti minua miellyttäviä ohjeita, kuten esimerkiksi nämä asut:


Mestarikustannus Oy Uusi ompelu- ja käsityökerho
Mestarikustannus Oy Uusi ompelu- ja käsityökerho


Ja sitten tässä vielä perjantain kirppisostos: jakku Löytöpuodista. Se on sellainen ohut, harvahkoa kangasta. Kenties jonkun itse tekemä. Korjaamista tämä vähän vaatii. Siitä nimittäin puuttuu muutama nappi ja olkatoppaukset ovat irronneet ja toinen oli pesun jälkeen takin helmassa... Ehdin jo ihmetellä, että minne se hävisi, kun kokeillessa se oli jossain käsivarren tienoilla:) Helmaa pitää myös ommella, koska käänne lerpattaa. Jakku oli minulla kuitenkin oikein sopivan tuntuinen ja väri on helposti yhdisteltävä. Lämpimään aikaan tämä sopii ulkona käytettäväksi, vaikka sisällä pidettäväksi se kenties on tarkoitettu.2 kommenttia:

  1. Kauniit korut. Hyvä, että isäsi tekemä koru on pysynyt tallessa. Näin äitinä tuli mieleen, että laittokohan isäsi kilikellon koruun, jotta kuulisi missä neiti viipottaa. :) Tuosta lehden mustasta liivistä, eikös me tehty sen tapainen koulussa? Vai oliko niitä kotona tehtyjä? Hyvä löytö jakkukin, malliltaan monenlaiseen käyttöön sopiva. Hyvää talvilomaa teille. :)

    VastaaPoista
  2. Niin mitenkähän lienee tuon kilikellon kanssa:) Semmoinen karkailija ja maailmalle lähtijä olin pienenä. No aikuisena asia onkin sitten ihan toisin. Mulla ei ole mitään muistikuvaa liivistä. Joitakin juttuja on jäänyt mieleen koulutöistä: ruskea kukallinen hame, raidallinen riihipaita (niistä kuvat). Tehtiinkö me joskus farkut? Talviloma menee ihan kotosalla nyt.

    VastaaPoista