maanantai 30. maaliskuuta 2015

Nuoruuden virsi - Kaitse Jeesus paimen hyvä

"Kaitse, Jeesus, paimen hyvä, laumassasi minua. Eksyvä ja erehtyvä olen ilman sinua. Luonas turvani on parhain, Ah, jos siihen mä jo varhain, nuoruudessa pääsisin, loppuun asti pysyisin."


Tämä ensimmäinen säkeistö virrestä 487, (siis 70-luvun virsikirjan mukaan), on soinut tänä aamuna päässäni. Siinä on enemmänkin säkeistöjä ja kaikkiaan niitä on 6, mutta muut eivät ole tulleet tutuksi samalla tavalla. Tätä lie koulussakin laulettu ja virsikirjassakin se oli osastossa "Nuoruus".

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No ilmankos tämä oli sillätavoin jäänyt mieleen:)

   Poista
 2. Kunpa laulettaisiin vielä nykyäänkin! Olen muuten nauttinut tosi paljon sinun teksteistäsi siinä Tämän jälkeen -toinen todellisuus -blogissa. Ne ovat virvoittaneet ja rohkaisseet. Oletko ajatellut tekstiesi kokoamista kirjaksi? Menisi varmaan kaupaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana tietää, että niistä joku muukin saa jotain, kun yleensä ihan omaan tarpeeseeni kirjoitan! Mielenkiintoinen ajatus tuo kirja...

   Poista
  2. Olen tilannut ne tekstit sähköpostiini ja aina oikein odotan uutta bloggaustasi. Joihinkin palaan vielä uudelleen myöhemmin, kun ovat olleet niin koskettavia. Se kirja olisi hyvä ;).

   Poista
  3. Itseasiassa palailen niihin aina välillä itsekin kun kaipaan rohkaisua tms. Onhan siellä paljon raamatun tekstiä, joka on ajattoman hyvää kuitenkin. Ja toisaalta omat ajatukseni pyörivät niin usein samoissa kysymyksissä kuin aina ennenkin. Se on vähän niinkuin varasto johon olen jotain koonnut...Usein aamuisin katson myös nuo kaksi joihin on sivupalkissa linkit: Sro:n päivän sana ja Aamun ensimmäinen.

   Poista