tiistai 17. maaliskuuta 2015

Parsinsieni

Tilasin joskus tyttäreltä sukkien parsinsienen. Se helpottaa hommaa melkoisesti. Sehän on siis sienenmuotoinen apuväline sukanparsintaan. Sieni sukan sisään, lakin keskikohta reiän kohdalle ja sienen jalasta pidetään kiinni. Näin se on paljon helpompaa, kuin yrittää pelkillä sormilla pitää reiän kohtaa oikoisena. Parsinsieniä harvemmin missään näkee. Joissain nettikaupoissa niitä kyllä on ollut. Joskus näin kirpparilla sellaisen, mutta pidin sen hintaa kalliina, enkä ostanut. Onneksi tyttärellä on taitoa puun käsittelyyn. Itselläni kun ei sitä ole lainkaan.

Tästä se lähtee. Puu on peräisin tyttären ikkunan alta kaatuneesta puusta viime kesältä. Puu oli vioittunut ja sitä kävivät tikat välillä koputtelemassa. 

Tämä parsinsieni on kuin tatti. Se muistuttaa aivan oikeaa sientä, enemmän kuin parsinsienet yleensä. Tämä on viimeistelemätön. Tytär vähän vastusteli, kun otin sen jo tositoimiin. Käytössä totesin, ettei se viimeistelyä kaipaakaan. Karhea pinta oli vain hyväksi. Sieni pysyy paikallaan, ei siis luista lainkaan.
Jospa nyt tulisi meillä sukat parsittua ennenkuin reiät ehtivät aivan valtaviksi. Olen aina inhonnut sukkien parsintaa. En ole sitä koskaan oikein osannut, mutta nyt tämän sienen kanssa parsimuksesta tuli ihan kelvollinen mielestäni.


Ei mikään mestariteos, mutta minun parsimakseni hyvä.4 kommenttia:

 1. Kiva että parsinsienestä on hyötyä, hyvin on parsiminen onnistunut:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntui minusta oikein hyödylliseltä ja parsimus oli parempi kuin koskaan:)

   Poista
 2. Kätevä tyttö, sienestä tuli hieno. Se karheus on kyllä hyväksi, mulle isä teki joskus sienen joka on hiottu sileäksi ja vielä lakattu. Siinä työ tosiaan luistaa. Hyvää ja siistiä jälkeä on parsimuskin. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt oli hyvä parsia:) En olis arvannut ajatellakaan aiemmin, että sillä olisi mitään väliä, onko sileä tai karhea. Nyt sen käytännössä näki.

  VastaaPoista