sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Barbielle pikamuotia

Minulle ehdottettiin nuoremman väen toimesta barbien vaatteiden tekoa. Eilen olinkin sillä tuulella. Usein en ole, sillä ajatukseni niiden teosta ovat monesti olleet liian "pikamuotia" väheksyviä; ikäänkuin nekin pitäisi tehdä ainaisesti kestäviksi.  Olen ottanut mallia nuoremmista, sillä heillä on ollut kekseliäitä luomuksia nopeasti tehtyinä vaikkapa sukanvarsista tai sukkahousujen punteista. Nyt  tein minäkin helpolla ja nopsaan useamman vaatteen. Muutoin koko homma olisi kenties jäänyt vallan.


Barbie sai ensiksi sukanpohjasta lyhythihaisen tunikan, joka on tuossa neuletakin alla. Tunikan helma on takaa pidempi; se pidennys oli sukan kantapäässä jo valmiina. Sitten löysän mallinen tunika sai  vyön.  Se tuli yhden sukansuun resorista, jonka pienensin puoleen pituuteen. Etuosaan löytyi koristeeksi rusetti. Barbien pitkä, kapea hame, on ihan suoran mallinen. Ja joustava kun on, niin sen saattoi ommella niin tiukaksi, ettei tarvinnut mitään muotoiluja tms. Ja lasten sukansuun resorista tuli  tuo kaulalla oleva tuubihuivikin. Sille ei tarvinnut tehdä mitään, sen kun kietaisi pari kertaa kaulan ympäri.


Näppeihini osui myös paksumpien "nailonien" jämät. Tein ensin leggingsit. Kun niistä tuli käytettävät, päätin tehdä tälle sukkahousutkin. Molemmat tein samalla systeeemillä.

























Leggingseistä tuli sopivan pituiset, mutta sukkahousuja olisi voinut vähän lyhentääkin. En viitsinyt. Nostin vain löysyyden pukiessa ylös.

Ja viimeiseksi tuli vielä lasten sukkahousujen puntista neuletakki. Oikeastaan tykkään enemmän tuosta nurjasta, pörröisestä puolesta. Se olikin välillä niin päin barbien yllä, näkyvistä saumoista huolimatta.




14 kommenttia:

  1. Oi miten hienoja vaatteita ja varmasti on pikkuväki mielissään:) Saa olla kyllä melkoinen taituri että tuollaisia loihtii! Mukavaa sunnuntaipäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa sunnuntaita sinne myös! Otin näissä ompeluissa vähän niinkuin nuoremmilta mallia:)

      Poista
  2. Minullakin on kirpparilta "pelastettu" (oli likainen ja alaston) barbi, jolle joskus teen huvikseni ja harjoitteluksi vaatteita...vaikkei muksujakaan enää ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan kivaa puuhaa, kun sille päälle sattuu:) Vaatii kyllä sellaista mieltä, että huvittaa ruveta.

      Poista
  3. Onpa kivoja vaatteita. Olet taitava ompelija. Varmasti lapset ovat mielissään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisin, että ihan tyytyväisiä olivat, kun rupesin hommaan. Ainakin loppui kinuaminen, että tekisin niitä vaatteita:)

      Poista
  4. Monet nätit vaatteet nopeasti ja helpolla! Sinulta onnistuu! Itse en saisi noita kovin vaivattomasti ja äkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on monesti ollut nihkeyttä ruveta tuohon, kun olen ajatellut sen työläyttä. Mutta nyt oli helppoa kun ei mitään viimeistelyjä tarvinnut:)

      Poista
  5. Tosi kauniit vaatteet! Varmasti lapset ilahtuivat. Mukavaa toukokuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle Tiiu:) On ainakin yksi vaatekerta lisää. Joskus on kiva nuorempien kanssa yhdessä puuhastella.

      Poista
  6. Tosi hienoja asuja! Tuollaisia haluaisin itsekin pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Aika harvoin minulla innostus noitten tekemiseen on, mutta silloin kun on, se on kivaa:)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Nuo oli niin nopeita tehdä. Mutta saa nähdä, kuinka kauan menee, ennenkuin seuraavan kerran moinen innostus iskee...

      Poista