torstai 2. toukokuuta 2019

Täydellisiä suorituksia vaativa Jumala?

Täydellisiä suorituksia vaativa Jumala? Jos tahtoo "lain" noudattamisella ja hyvänä ihmisenä pärjäämiselllä saavuttaa taivaan, täytyykin suoriutua täydellisesti. Mutta se on kuin rutiköyhälle langetettu miljardivelka maksettavaksi. Mahdoton ajatus, toivotonta alkaakaan. Siihen ansaan sortuu, jos ei ole muuta kuullut. Tai kuulemaansa käsittänyt.

Etkö siis ole kuullut muuta? Tai käsittänyt?  Tai oot kuullut, mutta se on päässyt taas unohtumaan? Se sun ja mun velka on maksettu. Se on muuten monipuolinen asia. Sen voi sanoa näinkin: Olet Isäsi lapsi. Ajattele tässä kohtaa vaikkapa omaa isääsi, tai vaikka  äitiäsikin, tai jotakin jonka tiedät rakastavan sinua. Vaatiiko hän sinulta täydellistä suoritusta? Siis ihan pilkuntarkkaa kaikessa, ja selvitystä joka askeleestasi tai tekemisistäsi? Vaaditko itse lapseltasi, tai joltakin muulta rakkaaltasi?

Ei täydellisen suorituksen vaatimuksia?

Siinä se pointti on. Isä lähetti sen isoveljemme, jonka nimi on muuten Jeesus, ja antoi hänen hommakseen hoidella ne pikkusiskojen ja pikkuveljien asiat valmiiksi. Eihän voi olettaa, että he niistä suoriutuisivat. Näin sopi Isä ja hänen Vanhin Poikansa.

Mutta kun ne pikkusisarukset on aika jukuripäitä, ja taitaa niillä olla joillakin sitä uhmaikääkin, tai toisilla jotain muuta hankalaa ikää, niin ei oikein tahdota uskoa vanhemman sanaa. Ei nyt edes sen isonveljenkään.

Mutta kenties joskus ne Isän tai Isonveljen sanat tulee mieleen ja silloin ihan ilahduttavana huomiona.

"Se on täytetty". 

Tuon Isoveljemme Jeesuksen sanomisen kirjoitti muistiin paikalla ollut veljemme Johannes.  Se on hänen muistiinmerkitsemänsä tilanteesta, jossa hän oli itse paikalla sen kuulemassa. Se on  hänen evankeliumiksi nimitetyssä tekstissään kohdassa luku 19 ja siitä jae 30.


Hyvää loppuviikkoa


ja maistukoon makoisalta 
se valmiiksi  rakkaudella tehty...!



---
Olipas hassua. Olin ihan viikkovillissä. Kirjoitin tuonnekin ylemmäs hyvän alkuviikon toivotuksen ensin. Kävin sitten lukemassa yhtä blogia ja siellä huomaisin missä mennään... ja tulin  tänne korjaamaan toivotukseni loppuviikoksi:)



6 kommenttia:

  1. Rohkaiseva kirjoitus. Minä meinaan välillä epäillä kun kompuroin uskossa,
    mutta onneksi saan kertoa Jeesukselle kompurointini ja saan uskoa että Jeesus on sovittanut syntini ja luottaa siihen että se on täytetty.
    Hyvää viikonloppua sinulle ja siunausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirre! Samoin sinulle:) Tuo kirjoitukseni oli samalla minulle itsellenikin, koska aina välillä huomaan ajattelevani Jumalaa vaativana, enkä muista sitä Hänen Isän rooliaan...

      Poista
  2. Kiitos tästä tekstistä ja myös noista ylemmän postsuksen linkeistä! Hyvää pyhää!

    VastaaPoista
  3. Hyvä kirjoitus, kiitos ja niin hienot kukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli tuommoista joku päivä mietittyä. Kuva on mun vuosia sitten tekemästä taulusta, varmaan jostain vuosituhannen alkupuolelta:)

      Poista