torstai 23. toukokuuta 2019

Ei mitään pelastumisen toivoa?

"...vartija sulki heidät sisimpään koppiin ja pani heidät jalkapuuhun.... Keskiyön aikaan Paavali ja Silas olivat rukouksissa ja veisasivat ylistystä Jumalalle. Vangit kuuntelivat heitä. Yhtäkkiä tapahtui raju maanjäristys. Vankilan perustukset järkkyivät, kaikki ovet aukenivat, ja kaikkien kahleet irtosivat." Apt. 16:24-26 JKPR*

Jumala puuttui asioihin ihmeellisellä tavalla, kun Paavali ja Silas oli pantu vankilaan. Heitä oli myös ruoskittu. Olisi ollut todennäköistä, että he olisivat sellissä olleet peloissaan, vaikeroineet ja valittaneet. Tilannehan oli varsin tukala. Mutta nämä kaksi veisasivat ylistystä Jumalalle. Ja rukoilivat. Mitä he rukoillessaan sanoivat, olisi mielenkiintoista tietää, mutta sitä ei ole ollut tarpeellista meille kertoa. Mutta kaikki vankilan vangit saivat kuulla Paavalin ja Silaan äänen. He tuskin tyytyivät silloin hiljaiseen rukoukseen. Varmaankin he tekivät senkin oikein suureen ääneen. Ei sillä ole Jumalan kannalta väliä, onko puheemme hänelle suuriäänistä vai hiljaista sydämen puhetta, mutta varmaankin tässä tapauksessa sillä oli vaikutusta niihin, jotka sen kuulivat, eli vangit ja vartija.

Kaiken tapahtuneen seuraushan nimittäin oli, että se heidät sisimpään vankikoppiin sulkenut vartija sai löytää Taivaan tien. Hän sai pelastua; löytää uuden elämän Kristuksen seurassa, vaikka hän oli jo vähällä joutua kuolemaan. Hänhän luuli vankien karanneen ja aikoi tappaa itsensä. Mutta sillä hetkellä "Paavali huusi kovalla äänellä: "Älä tee itsellesi mitään pahaa, sillä me kaikki olemme täällä." . Vartija pyysi valoa ja juoksi sisälle ja sai aiheen kysyä: "...mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?" .  Hän sai vastauksen: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi.".

*JKPR: Jumalan kansan Pyhä Raamattu, Uusi Tie, 2014. Sen pohjana -33/-38 suomennos, "käännös ja kieli korjattuna"
 Muut jakeet: -33/-38 Raamatusta: Apt. 16:28, Apt. 16:30, Apt. 16:31





Hyvää torstaipäivää sinulle!


Ps. Täällä on kylläkin tänään paistanut aurinko, vaikka on tuollainen kuva. Tykkään vain itse tuon kuvan tunnelmasta. Silloinkaan ei satanut, kun tuon kuvan otin,  vaikka siltä näyttääkin. Ojaan tuleee  vettä tien alta putkesta. Vesi tippui joko puista, tai sitten se roiskui putkesta tullessaan.


7 kommenttia:

  1. Aina ei tiedä, mikä on itselle tai läheiselle parhaaksi ja mitä pitäisi rukoilla. Joskus täydellisin vastaus tuleekin kriisin ja vaikeuksien kautta.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kuvassa on kaunis tunnelma ja hyvä on kertomuskin. Vaikka joskus toiselta tuntuu on rukouksessa mahtava voima.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli just joku päivä mieleen, että me varmaankin hämmästyttäis kovasti, jos meille näytettäisiin mitä meidän rukouksien takia on tapahtunut... Nyt se kaikki on enimmäkseen ihan meiltä tietymättömissä; luullaan monesti, ettei niitä edes kuulla.

      Poista
  3. Tosiaan, varmasti hyvin paljon. Paljon myös sellaista, että me ajatellaan menevän aivan päinvastoin kuin toivotaa, mutta asia vaikuttaakin lopulta meidän toivoman tuloksen syntyyn.

    VastaaPoista