maanantai 20. toukokuuta 2019

Tytärten krouvia koulutaidetta - ja muutakin kouluasiaa Lieksasta

Löysin nämä vuoden takaiset taulukuvat. Tytöt olivat tehneet ne koulussa. Ne oli kuulemma tehty siten, että ensin oli taustaan liimattu erilaisia kangaspaloja ja siitä tulee tuo jännä epätasaisuus taulun pintaan. Minusta se kuulosti niin hauskalta touhulta, että joskus olisi kiva itsekin kokeilla moista tekniikkaa.






Tykkään kovasti näistä tauluista.




Nyt on koulun kohtalo taas vaakalaudalla, sillä sitä suunnitellaan jälleen suljettavaksi. Sama kohtalo odottaa toistakin alakoulua. Kesäkuussa valtuusto kuulemma päättää. Jos koulu menee kiinni, se on todella harmi.  Mikäli aikomukset menee, niinkuin luettu on,  meidän neitokaiseen päätöksen ei pitäisi enää vaikuttaa.  Mutta on monia pieniä koululaisia, joihin se toteutuessaan vaikuttaa ikävästi. On aika kurjaa pistää pienet kulkemaan syyspimeillä odottamaan ison tien varteen linja-autoa. Kaikkihan eivät saa sitä taksikyytiäkään pysäkille. Ja ei kaikkien vanhempien ole mahdollista itse olla kuljettamassa lasta näitä matkoja. Ja mitä linja-autopysäkkeihin tulee, ei kaikilla ole sitä pysäkkiäkään. Meidänkin koululaiset ovat joutuneet odottelemaan autoa ison tien varressa ilman pysäkkiä. Sellaiset ohjeet annettiin jo aikanaan isompien mennessä yläasteelle, että kyllä ne linja-autot siitä ottaa. Lähimmät pysäkit on noin viiden kilsan päässä siitä odottelupaikasta. Tänä keväänä on yläastelaiselle käynyt ainakin pari kertaa niin, että oudompi kuski on ajanut siitä ohi hänen kotiinpäin tullessaan. Kerran hain sieltä varsinaiselta pysäkiltä hänet ja toisen  kerran hän käveli, kun oli sitten jätetty autosta vähän lähemmäs. Siitä joka koulupäiväiseltä odottelupaikalta, tien päästä, on vielä kävelymatkaa vajaa pari kilometriä  suuntaansa joka tapauksessa.





8 kommenttia:

  1. Se on monessa paikassa tuo pienempien koulujen lopetus uhka. Täälläkin taisi tulla päätetyksi kolmen pienen koulun lakkauttaminen Lohjan kaupungin alueella (eli meidän alueella). Voi niitä entisiä aikoja kun lapset saivat käydä pienissä, kodikkaissa kouluissa... on se harmi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Pienissä kouluissa kaikki tuntevat toisensa. Ja koulut ja koulujen pihat on kodikkaampia pienissä kouluissa.

      Poista
  2. Nämä ovat hyviä töitä. Paperien pinnat on käytetty kokonaan. Kauniita värejä laidasta laitaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tosiaan tykkään näistä:) Monesti lasten työt onkin paljon eläväisempiä kuin aikuisten.

      Poista
  3. Kylläpä ovat aivan ihania nuo työt! Kiehtova tekniikka minustakin!

    Olisipa todella ikävää se koulun sulkeminen. Syrjäseuduilla eläminen on vaikeaa, kun kaikki palvelut siirtyvät aina johonkin kauemmas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Aikuiset helposti silottelee tekemiään juttuja liikaa, ja niinpä niistä sitten puuttuu se kiva rosoisuus, jota lasten töissä monasti on.
      Palvelut tosiaan karkaa aina vain kauemmas ja usein sitä markkinoidaan palveluiden parantumisena...

      Poista
  4. Upeat työt. Toivottavasti koulu säilyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime viikolla lehdestä luin, että kaupunginhallitus yksimielisesti päätti koulun lakkautettavaksi kahden vuoden jälkeen. Kaksi koulua menee kiinni, joista tämä toinen on meidän, mikäli valtuusto on samaa mieltä. Kesäkuussa sen valtuuston kokouksen piti oleman. En tiedä joko on pidettty vai onko tuloillaan. Täällä ruvetaan pykäämään uutta yläastetta, niin täytyy saada säästöjä...

      Poista