keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Virkatut tossukat

Katselin koneelta vanhoja kuvia, ja löysin joulukuulta nämä. En vissiinkään ole näistä vielä juttua pykännyt, niin olkoon tässä nyt sitten.




Aloitin näiden tekemisen  joskus kesällä jo, sillä olin löytänyt jostakin kaupasta yhden alekerän jotain villalankaa. Ja kesäisinkin saattaa koivet kaivata lämmikettä ainakin jalkapohjiin viileillä lattioilla. Homma keskeytyi pitkäksi aikaa, koska ajattelin ensin, ettei lankakaan riitä. Sitten en kai ollut muutoin tyytyväinen. Loppuvuodesta sitten löysin tekeleet jostakin ja virkkasin ne valmiiksi.

Aloitin virkkuun pohjasta virkkaamalla ketjun, ja sen ympärille virkkaamalla tossukat kasvoivat mittoihinsa. Mittoihinsa niin... mallailin koipiini vähän väliä, että osasin virkatessa sopivanoloisesti lisäillä ja vähennellä. Silti näistä tuli vähän naftinpuoleiset varpaista. Kuvassa näkyy reunoissa löysyyttä. Kävin äsken kokeilemassa oikein, että tuoltako nuo nyt valmiina tosiaan näyttää... mutta reunat oli nyt tiukemmat. Tuossa kuvavaiheessa homma näyttää olevan vielä kesken, joten olen sitten tehnyt vielä tiukennusta reunoille.



Keskimmäisenä olevan kuvan yläreunassa vilahtaa silloin vielä keskeneräisenä ollut virkattu kuva naisesta rannalla.


8 kommenttia:

  1. Minä olen myös virkkaillut erilaisia tossukoita jalkoja lämmittämään...meillä kun on talvella viileää ja nytkin aamulla kaivoin yhdet puikoilla tekemäni tossut jalkaan...ulkona on tosi kylmä ja kova tuuli taas kerran..se tuo viileän tunnun sisällekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä kaikenlaisia jaljkojenlämmikkeitä tarvitaan muulloinkin kuin talvella. Onpahan vähäksi aikaa suht'mukavaa tekemistä kun rupeaa tossuhommaan:) Kesällä villasukat on usein liikaa, mutta esimerkiksi nyt minulla on ihan pitkävartiset villasukat jaloissa.

      Poista
  2. Kivat:) Näyttää myös hauskalta, tuli sellaset ballerina-kengät mieleen. T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
  3. Varmaan ainakin 20 vuotta sitten tein yrityksen virkata tossut. Taisi olla ohjekin siihen. En muista teinkö kokonaisen parin, mutta jossain vaiheessa totesin, ettei ne pysy jalassa. Jätin sen homman sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin saatoin osittain just senkin takia tehdä noista vähän turhankin tiukat... Tosin tuollainen ihan jalkaa pitkin menevä malli paremmmin ehkä pysyy muutenkin jalassa. En muista olenko minä aiemmin tehnyt tossuja ylipäätään. Villasukkiakaan en kovin monia.

      Poista
  4. Kätevät, lämpöiset ja kauniit. Olet kyllä ahkera ja taitava.

    VastaaPoista