keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Muistikirjan kauniit kannet - ja jotain väärin luettua

Joskus loppuvuodesta ostin Kontista tuollaisen pienen muistikirjan. Hintaa sillä oli vain 1,50 euroa. Nyt vasta muutama päivä sitten sinne ensimmäisen kerran jotain raskin kirjoittaa. Ikäänkuin noin kauniskantiseen kirjaan ei olisi voinut kirjoittaa ihan mitä tahansa:)




Siinä on sisällä pahvinruskeat sivut. Ajattelin jossain vaiheessa, että kirjaseen olisi helpointa kirjoittaa poikittain, mutta kuitenkin ihan tavalliseen tapaan tuohon kynäilin. Mitä sitten kirjoitin? Päätin laittaa siihen eräänä päivänä muutaman mieleeni tulleen jakeen, ihan vain ulkomuistista tarkistelematta, miten ne tarkalleen ottaen ovat. Lisää kirjoitetaan, kunhan mielessä taas jokin jae on.



Nämä kirjoitin: 

Sinun silmäsi näkivät minutjo idussani
minun päiväni olivat määrätyt
 ja kirjoitetut  kaikki Sinun kirjaasi 
ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.

Ei ole sanaa minun kielelläni
 jota Sinä Herra et täysin tunne.
Senkaltainen tieto on minulle ylen ihmeellinen 
ylen korkea käsittääkseni sen.

Vaikka minä  vaeltaisin pimeässä laaksossa
 en minä pelkäisi  mitään pahaa
 sillä sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat.

Mutta yhden minä teen
 minä riennän kohti päämäärää ja voittopalkintoa




---

Väärinluetusta ajatus

Ja tässä vielä  yksi "sattumus", joka sopinee tähän kirjankansijuttuun  myös:

Luin erään blogiystävän jutusta otsikkoa väärin; tähän tapaan: "Ei meillä mitään olis, jos ei säädettäis"... ja sitten huomasinkin, että eihän siiinä niin lukenut.

Mutta ehkäpä siinä väärin luettunakin oli jotakin oikeansuuntaista, sillä sanotaanhan: "Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut." Ps 139:16

 Onpa muuten sama jae, jonka olin tuohon muistirjaankin kirjoittanut ihan ensimmäisenä.


Siunattua päivää sinulle:)


14 kommenttia:

  1. Kaunis kirja ja ihanan aurinkoinen kuva! Totta tuokin, ettei meillä mitään olisi jos ei säädettäis...kaiken mitä meillä on, on Jumala armossaan säätänyt meille :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis kirja, oliskohan joku tehnyt sen itse. Aurinkoisia ajatuksia voi kirjoitella tuohon hienosti.
    Säätämistähän se on monesti, kuten myös säästämistä. Aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle:) Niin muuten, tuossa kirjassa ei ainakaan ole niin minkäänlaista tekstiä missään. Sikäli voisi ajatella, ettei ole tehdastekoinen. En vain ole yhtään perehtynyt siihen aiheeseen, joten en tiedä millainen on mahdollista ikäänkuin "kotikonstein", millaisia tarvikkeita on saatavilla sellaiseen askarteluun. Tuossa kirjassakkin on metallirenkaat selkämyksessä tukemassa reikiä, mutta kirjan sivuissa on pelkät reiät, joista nauha on pujotettu.

      Poista
  3. Kaunis kirja. Rohkaisevia Raamatunlauseita ja niistä saa voimaa.
    Hyvää kesliviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. "Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut."
    Juuri 5.5. siunattiin serkkupoikani haudan lepoon...nuo sanat pappi lausui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä tilanteessa nuo sanat onkin todella sopivat, vaikka antavat muutoinkin meille täällä vielä oleville rohkaisua...

      Poista
  5. Säädettäis-sana kuulostaa armollisemmalta. Silloin mikään ei riipu itsestä - siis ainakaan minusta, omissa asioissani. Minusta ei ole päätöksistäni huolimatta tarkaksi säästäjäksi. Pakon edessä se onnistuu, mutta päätökseni horjuvat.
    Kansia on mahdollista askarrella. Pidän siitä hommasta kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se säädettäis kuulostaa tosiaan jotenkin lohdulliselta. Monesti joutuu omia tekemisiään tai tekemättä jättämisiään miettimään. Tuollainen kansi- ja kirja-askartelu voisi olla ihan kivaa:)

      Poista
  6. Kaunis muistikirja. Tuollaiseen on ilo kirjoittaa kaikkea tärkeää. :)

    VastaaPoista