tiistai 22. lokakuuta 2019

Ei niin kovin erilaiselta näytä...

Nyt on lokakuu ja ohut lumikerros maassa. Mutta eipä niin kovin erilaiselta näyttänyt heinäkuussakaan... kun oli tullut rakeita. Löysin tämänkin jutun luonnoksista. Tämän vuoden heinäkuullinen on. Juttu oli kirjoitettu 11.7.2019. Melkein yhtä karun näköistä ollut silloin, kuin on nytkin.

---
VETTÄ, RAKEITA JA AURINKOA

Äsken tuli rakeita. Muutoinkin päivä on ollut sellainen, että vähän väliä vaihtelee; sadetta ja aurinkoa vuorotellen.





















9 kommenttia:

  1. Aika syksyiseltä on näyttänyt silloinkin, paitsi kasvit ovat niin vihreitä. Voimia harmauteen! Meillä taas sataa vettä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvien vihreydestä tosiaan voi arvella vuodenaikaa... Mutta onneksi noita säitä ei kesällä yhtenään ole. Voimia tähän harmauteen tuntuu kyllä kaipaavan! Voimia sinne myös!

      Poista
  2. Suomen säät on niin arvaamattomia. Joskus heinäkuussa tuleekin yllättäen kovin kylmä. Eipä kannata laittaa villasukkia ja -paitoja kovin kauas kesälläkään. :) Hyvin tunnelmalliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukista puheenollen, niin mulla on tosiaan joskus kesälläkin ollut villasukat jalassa, vieläpä oikein polvisukkamalliset. Säiden suhteen ei tosiaan voi kalenteria tuijottaa, voi olla kovinkin arvaamatonta. Mukavaa syksyn tiistaita sinne!

      Poista
  3. Kylläpä kesäsääkin voi yllättää! Hienot kuvat! Täällä tuli yhtenä päivänä viime viikolla räntää ja hetken oli maa valkoisena. Lunta ei ole vielä tullut, paitsi ihan muutama hiutale ennen sen räntäsateen alkua. Ihmeesti aika kyllä menee, pian on jo marraskuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi tosiaan oli yllättävät säät kesälläkin. Nyt meillä on sellainen ohut valkoinen ja märkä kerros maassa. On tähän harmauteen taas tottuminen. Puutkin käyneet lehdettömiksi jo.

      Poista
  4. Säät on tosi vaihtelevia,sataa vettä ja yhtäkkiä saattaa aurinko
    paistaa,niin äkkiä vaihtuu sää.
    Meillä päin oli lunta maassa viime viikon torstaina,mutta se oli sulanut
    pois seuraavana yönä.
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan vaihtelevaa; tänä aamuna noin 7 astetta lämmintä, eilen oli nollan tienoissa. Meiltäkin lumet sulaneet. Hyvää viikonloppua sinulle myös!

      Poista
  5. Meidän koko kesän sademäärä jäi 14 milliin. Syksy puolestaan on satanut ja sataa yhä. Voi onko teille jo tullut lunta? Mun pikkuserkku muutti Kilpisjärvelle ja lähetteelee sieltä upeita lumikuvia, meillä ei vuosiin ole ollut koko talvena niin runsaasti lunta kun siellä on nyt jo.

    VastaaPoista