sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Silta

Tänä aamuna jostakin syystä ajatukseni lensivät länsirannikolle Pomarkun silta-asiaan. Mietin siellä tekeillä olevaa siltaa. Jokihan halkoo kylän kahtia ja siellä on jouduttu jo pitkään käyttämään väliaikaissiltaa ja kiertoteitä. On saanut valita: väliaikaissilta keskellä kylää kiertoteineen tai kauempana oleva valtatien ylittävä silta, josta myös tulee kiertoa, riippuen siitä mihin on menossa. Mietin, että kun uusi silta valmistuu, on se varmaan tosi hienoa päästä kulkemaan siitä! Varmaan on juhlalliset sillan avajaisetkin sitten, näin oletan.

Allaolevat kuvat on Lieksasta. Täälläkin siltaprojekti tuloillaan. Tämä vanha kaarisilta on saanut lähtöpassit. Sen paikalle aiotaan tehdä uusi silta. Uusi silta ei liene yhtä nätti. Mutta on turvallinen. Tämä vanha silta vaurioitui muutama vuosi sitten, eikä sen korjaukseen tahdottu ruveta.




Näkymää Lieksan kaarisillan läheltä.


Mutta  mieleeni tuli myös toisenlainen "silta". Jeesuskin on silta, vaikka en sillasta mitään mainintaa löytänyt Raamatusta. Mutta onhan hän myös tie. Teihin kuuluu sillatkin. Jeesus on turvallinen, tukeva silta yli synkän virran. Joka sille sillalle käy, pääsee perille joen yli.

"Tien aukaisija käy heidän edellänsä; he aukaisevat tiensä, kulkevat portille ja lähtevät siitä ulos. Heidän kuninkaansa käy heidän edellään, ja Herra heitä johdattaa." Miika 2:13



Näkymää Lieksan kaarisillan läheltä.



Muistatko vanhoista muistolause-kiiltokuvavihoista tämän :

"Jos olisi virta, ja virran yli silta,
niin sinua joka ilta, kävisin katsomassa."


Jeesus "käy" luonamme, itseasiassa suorastaan viipyy luonamme aamuin, illoin ja joka aika!





Hyvää lepopäivää!

Senhän Taivaallinen Isä itse meille antoi:)





12 kommenttia:

  1. Onpa teillä siellä kaunis kaarisilta! Kauniita kuvia muutenkin, ja kiva nähdä vähän miltä Lieksassa näyttää. Niin, vaikka Jeesusta ei Raamatussa sanota sillaksi, niin juuri sitähän hän todella on. Se on hyvä vertauskuva hänestä. Siunattua pyhäpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Olin ottanut noita kuvia syksyllä 2016, mutta kaaarisilta on vielä paikallaan. Mutta miten kauan, sitä en tiedä. Lieksan pääkatua näkee tästä: https://vaaranlaella.blogspot.com/2016/11/pitkin-pielisentieta.html
      Otin vissiin samalla kertaa silta- ja katukuvat. Oltiin menty aamupuolella kaupungille.


      Poista
  2. Niin, ja ne vanhat muistovihot olivat ihania. Onneksi minulla on sellainen tallessakin. Se on aarre! Tuota sinun mainitsemaasi muistoa meillä päin (tai minun aikanani) ei kuitenkaan jaettu - tai en ainakaan muista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain muistilokeroista tuli se värssy mieleeni. Siitä en ole ihan varma, löytyykö kummastakaan omastani sitä. Pitääkin katsoa. Saatan palata asiaan:)

      Poista
  3. Ihana kaarisilta! Muistatko Kaarisilta runoa? "Tee silta Jumalan kunniaksi, kaarisilta tee..." Tuon sinun värssyn olen kuullut näin: "Jos oisi pieni virta ja virran yli silta, niin kävisin sinua katsomassa vaikka joka ilta." Siunausta päivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Kyllä tuo Kaarisiltaruno on tuttu:) Taisi olla vielä laulettuna jossain levyllä. Minä muuten yritin etsiä muistovihoistani ja parista muustakin jotka minulla on, tuota mainittua virtavärssyä, mutta en löytänyt. Jostakin sen kuitenkin olen muistiini saanut, en vaan muista mistä. Mulla oli joskus sellainen painettu kirjakin, jossa oli niitä muistovärssyjä.

      Poista
  4. Tuo silta kestäisi henkilöautojen kulkemisen ihan hyvin siitä ajaa poliisit,ampulanssi ja joku yksityinenkin,se on sallittu kahdelle ensimmäisille ajoneuvoille, silta on rakennettu 30 luvulla ja tietysti vanha, mutta mistään kohtaa se ei ole rikki tai rapistumassa, juttelin kesällä museovirasto työntekijän kanssa, niin hän sanoi että he tekee työtä sen eteen että silta säilytetään, sillan puolesta kirjoitin muutamia kommentteja lieksa-lehteen, silloin kun äiti vielä sillan päässä asui, kuvasin sitä kaikkina vuoden aikoina, ja sain siitä upeita kuvia kesä,kevät,talvi ja syksy aamu ja ilta aurinkoisina päivinä.
    Tuon joen rannalla laiturilla ongittiin äidin kanssa muikkuja ja silakoita.
    silta on nähnyt sodat ja lento-onnettomuuden -39,jossa kuoli isä ja 3 lasta, josta äidistä on kirjoitettu kirja,sain kirjan äidiltäni.
    Uuden sillan rakentamiseen tarttee paljon rahaa, lieksa on pieni kaupunki ja vähän asukkaita, ja sillan purkaminenkin maksaa paljon, mielenkiintoista nähdä mitä tekevät sillan kanssa, ehkä se ensi keväänä vielä on paikoillaan, kevät kun koittaa, mieli tekee tulla sinne taas, onneks siellä on lapsuuden ystäviä,serkkuja, ja täti joiden luona voi olla.
    Toinen silta (Joensuun tien) on kovassa käytössä, jos se jostain kohtaa romahtaisi, niin sit on paha paikka, tulee kiertotie tosi kaukaa.
    Niin Raamatussa ei ole mainittu siltaa tai siltoja, niin todennäköisesti Israelissa silloin ei ollut siltoja, muutoin olisi Raamatussa mainittu, en tiedä onko nytkään, jokia kylläkin oli ja on. Minusta koskettava laulu on Mikko Alatalon laulamana suojelusenkeli, kun ajattelen lasten lapsiani jotka kulkevat suurkaupunkien siltojen yli kouluun mennen tulleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin olisi ollut kivempi niin, että olisi täällä Lieksassakin vanha silta korjattu, kuten tehtiin Pomarkussakin. Tuo siltahan on oikein Lieksan maamerkki. Upeita kuvia sinäkin siitä monesti ottanut. Ja monelle on hyvin muistorikas, niinkuin sinullekin.
      Olen lukenut sen kirjan jonka mainitsit. Kaksi leskeksi jääneen naisen myöhemmästä liitosta olevaa tytärtä olivat sitten kansanedustajiakin. Toinen heistä oli sen kirjan kirjoittanutkin.

      Poista
  5. Mistä sä sait sen kirjan, oliko kirjastossa, vai srk.ssa, no ei sillä väliä,mutta uskomaton selviytymis tarina sillä äitillä, ja kun menettää miehen ja lapset, niin ei sitä käsitä miten sitä jaksaa, mutta se äiti menikin vielä lotaksi., parempi olisi kun tekisivät jotain sen sillan hyväksi, jos toisesta yht äkkiä ei pääse, niin ei kukaan pääse joen yli muutoin kun pitää lautta tehdä, täällä vaikka siltoja on 5 kpl. niin silti kulkee föri lautta vielä aurajoen yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kirja oli kirjastosta, omana sitä ei ole ollut. Kyllä tosiaan ihmettelee, miten ihminen sellaisen surun jälkeen jaksaa aloittaa uutta elämää. Mutta kyllä se suru varmaan lopuksi ikään jollain tavalla onkin jäänyt.
      Muuten, se kirja jota taannoin kaipailit, se Ristinvaihto, niin sitä en ole vielä löytänyt. Sisällä olevista laatikoista etsin, mutta varaston laatikoista vielä voi tulla joskus esiin, jos se meillä vielä on. Ihan varma en ole, onko se vielä.
      On se tosiaan sillan kanssa niin, että saisi toinenkin silta olla käytössä. Kaikki rekatkin sitä yhtä käytössä olevaa ajavat.

      Poista