lauantai 26. lokakuuta 2019

Hän puhui kuin se, jolla valta on...


"Ja kaikki... ihmettelivät niitä ARMON SANOJAjotka hänen suustansa lähtivät..." Luuk. 4:22

"sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa."  Matt. 7:29




Kenestä tässä nyt puhutaan?  Jeesuksesta. Mitä hän sitten puhui? Hän sanoi esimerkiksi tuosta alla olevasta tekstistä, jonka hän juuri oli lukenut synagoogassa: "Tänä päivänä tämä kirjoitus on käynyt toteen teidän korvainne kuullen."  Luuk. 4:21. Hänessä oli nyt sen odotettu täyttymys.

Ja tämä oli siis se teksti, jonka hän luki:

"Herran Henki on minun päälläni, 
sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille;
 hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta
ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen,
 saarnaamaan Herran otollista vuotta."
Luuk. 4:18-19





Hän luki profeetta Jesajan kauan sitten kirjoittaman ennustuksen. Jeesus oli se, joka oli tuleva; joka oli "voideltu". Älä ihmettele sanaa voideltu. Sillä ei ole mitään tekemista pahamaineisten "voitelurahojen" kanssa... Raamatun tekstissä se tarkoittaaa samaa kuin valtuutettu, asetettu, kruunattu.  Jeesus oli lähetetty meitä jokaista varten. 






Jeesus sanoi myös näin: "Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseeen..."  Matt. 7:13. Jeesus on se portti, josta meidän on parasta käydä. Hän on tie. Hänellä on valta antaa syntejä anteeksi, julistaa evankeliumia itsessään köyhälle, saarnata  synteihinsä kahlitulle vapautusta, antaa synnin sokaisemalle näkökyky, päästää perkeleen sortama vapauteen. Hän tahtoo ottaa jokaisen luokseen tulevan vastaan. Hän sanoi itse:  "...ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos." Joh. 6:37







12 kommenttia:

  1. Aika sopivasti olet kirjoittanut armosta, tuolla opetuslapseuskoulussa oli tällä viikolla luento armosta.Armo on tila suhteessamme Jumalaan,kun tullaan uskoon,meidät siirretään Jumalan vihan alta Armon alle,Armo on silloin vapauttanut tuomiosta ja tuomion pelosta, tai kun Jumala kurittaa lapsiaan,sekään ei ole rangaistusta vaan Armoa, Armo on Jeesus itse,kun uskosta osattomilla ei ole mitään toivoa, tai uskovillakaan, on Jumalan mahdollisuus ja Armo jäljellä.Kaikki on meille Armoa,mitään emme voi ottaa jos ei meille anneta, edes uskossa oleminen ei ole itsestään selvyys,ihan kuin me oltaisi se ansaittu, Armosta siis ollaan pelastettuja, vasta sitten kun ollaan voittajina perillä,olemme varmoja,silloin vasta olemme pelastettu armosta, sana sanoo että "kuka luulee seisovansa,katsokoon ettei lankea" helposti lankeamme, mutta saamme Jumalan armosta nousta, lankeemuskaan ei ole niin paha, ei kylmä eikä palavakaan, vaan jos on penseä,Jumalan Armo riittää siihenkin.

    VastaaPoista
  2. Minusta sinä kirjoitit tuossa hyvin siitä armosta. Itse koen, etten oikein osaa välttämättä edes kirjoittaa siitä, saati puhua en ollenkaan. Mutta tämä että jotain kirjoitan, on kuitenkin minun tapani pitää sitä pientä tuikkua esillä. Jos joku kuitenkin voisi saada siitä jotain.

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia. Hyvin kirjoitit,Raamatunlauseet oli minusta rohkaisevia ja se tuo hyvin sanomaa esiin että Jumals lähetti poiksnds Jeeduksen tänne maailmaan syntisiä pelastamaan. Minä luin aikaisemmin tänään Luuk 4:18-19 kohdan ja huomasin saman Raamatunjakeet sinun blogissasi,se vahvisti minua. Joh 6:37 lohduttaa minua valtavasti,Jeesus sanoo:Sitä joka minun tyköni tulee,minä en heitä ulos.
    Kiitos rohkaisevasta kirjoituksesta. Siunattua viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva, että kerroit tuon noista jakeista! Sitä tosiaan toivoisi, että jokainen joka haluaa, rohkenisi tulla Jeesuksen luo. Itse olen arka ja moni muukin varmasti on sitä. Mutta Jeesus onneksi sanoi tuon, ettei ketään hänen luokseen tulevaa ajeta pois. Siunattua viikonloppua sinulle myös!

      Poista
  4. Hyvin kirjoitettu armosta. Ihanat kuvat. Kiitos.

    VastaaPoista
  5. Minulla tuli edelliseen kommenttiini kirjoitusvirheitä,yritän kirjoittaa
    tarkemmin,mutta kun kirjoittaa nopeasti kannettavalla koneella,niin meinaa
    tulla kirjoitusvirheitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa. Mullakin tulee jatkuvasti kirjoitusvirheitä ja sitä enemmmän, kun yritän nopeasti kirjoittaa. Vaikka yritän niitä tarkistaakin, niin aina välillä huomaan niitä tekstissä olevan silti.

      Poista