torstai 17. lokakuuta 2019

Siellä me sitten hytistiin tien poskessa, mutta sitten tuli taksi...

Ihan tavallinen kauppamatka sen piti olla. Olimme ehtineet lähes puolimatkaan Lieksan suuntaan, kun auto teki jotain omituista. Se hyytyi, vaikka painoi kaasua. Ja lopulta sammui täysin.  Seurasi soitto korjaamolle, mutta sieltä ei kukaan ehtinyt siihen hätään. Saimme hinausauton numeron. Puolisen tuntia odoteltuamme hinausauto saapui. Auto perrattiin sen kyytiin.



Nämä kuvat tytärten ottamia.



Me puolestaan jäimme kylmissämme hytisemään tien poskeen. Rupesimme taksin numeroa etsimään. Yhteen numeroon tehty soittoyritys ei tuottanut vastausta lainkaan. Taas pähkäiltiin, että mihin numeroon nyt käytäisiin käsiksi. Mutta sitä ei tarvittukaan, sillä Joensuun suunnasta tulla porhalsi taksi, tyhjänä ja Lieksaan menossa. Isäntä viittoili sille ja pääsimme lämpimään kyytiin. Menimme Lieksassa ensimäiseksi Citymarketin kahvilaan saamaan lämmikettä, sillä edes taksimatkan aikana emme ehtineet kunnolla lämmetä. Citymarketin kahviossa saatiin muuten vielä Fazerin karkit kaupan päälle, liekö joku tämän päivän erikoisetu.

Mielenkiintoista tässä on esimerkiksi se, että  onneksi yksi tytöistä ei lähtenyt kauppareissuun mukaan. No, taksiin mahtuikin vain neljä henkilöä... Ja onneksi emme saaneet sillä ekalla soitolla taksia kiinni, sillä jos se olisi lähtenyt Lieksasta päin meitä hakemaan, olisi taksikyytimme tullut kalliimmaksi. Sekin vielä oli, että kauppareissuun lähtemisemme tapahtui sopivaan aikaan, ei liian aikaisin. Jos olisimme lähteneet aiemmin aamulla, olisimme ruokaostokset tehtyämme joutuneet odottamaan linja-autoa turhan pitkään. Ja sitten tuli nyt vielä mieleeni sekin, että onneksi se yksi neitokainen ei lähtenyt mukaan senkin  takia, että kun olimme tulossa painavien ostosten kanssa linja-autolta, ei meidän tarvinnut kaikkea siitä kotiin käsissämme roikottaa, sillä hän saattoi tulla meitä vastaan sen kärryn kanssa, jota toisinaan "roskakärryksikin" nimitän. Sille oli taas tarvetta.

Mutta vähän hirvittää, mikä siinä autossa on. Vasta ensi viikolla, kuulemma tiistaina vasta, ehtivät sitä korjaamolla tutkailla. Ehkä vikailmoituksen joku saattaa ehtiä aiemminkin katsoa.

---
Mitä tulinkaan aamulla kirjoittaneeksi toiseen blogiini, kun en vielä tiennyt tällaisesta päivän "erikoisohjelmasta" mitään. Olin kirjoittanut mm. "Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää, teidän kaikkea tätä tarvitsevan." Noin olin kirjoittanut aivan muuta mielessäni. Tytär sitten siellä Citymarketin kahviossa minua muistutti aamullisista kirjoitelmistani:) Vai tällaista kaikkea nyt sitten tarvittiin.

Ai niin, tämäkinhän minun piti vielä tähän lisätä. Kun Lieksan "linja-autoasemalla" (siis pelkät kolme laituria ja kaksi muovista odottelukatosta) olimme nousemassa autoon, napautti joku minun takanani oleva minua selkään, tuttu nainen seurakunnasta. Kun sitten istuimme jo autossa, pihaan kurvasi auto. Siinä nousi kyytiin seurakuntamme pastori. Rouvansa oli kyytinyt hänet siihen. Sehän olikin sitten jo jonkinmoinen "sukukokous", kun saman Taivaallisen Isän lapsia kerran ollaan. Että semmoista tänään täältä.


---
Ja mistä sitten lopulta olikaan kyse:  bensa oli loppunut... Se yllätti meidät täysin, sillä olimme ennen voineet luottaa mittariin, joka näyttää oletettuja, vielä ajettavia kilometrejä. Nyt se petti meidät täysin.





13 kommenttia:

  1. Voi, onpa harmillista joutua tuolla tavalla tien poskeen kylmänä päivänä :( Ja harmi se auton hajoaminen on kaikin puolin. Mutta olipa teillä silti myös ihanaa Jumalan huolenpitoa ja johdatusta kaiken keskellä! Kyllä Isä tietää kaikki teidän tarpeenne nytkin!

    Minun miehelläni oli juuri eilen sama juttu. Hän tuli töistä kotiin tuntia myöhemmin kuin tavallisesti - ja ilmestyi pihaan kävellen. Auto oli hyytynyt työmaalle, metsän keskelle. Ja taksilla hänkin sitten oli tullut, joutui odottamaan sitä siellä metsässä 20 minuuttia. Onneksi hän pääsi tänään töihin minun autollani - toivottavasti minä vain pärjään ilman autoa lähiaikoina. En toki pystykään nyt istumaan autossa kuin 2-3 km kerrallaan, joten saman tien voi kävelläkin... ja liikunnasta selkä kyllä tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, jopas sattui, kun teilläkin oli samanlaista eilen! Meilläkin auto jäi ison tien varteen kyllä, mutta siinä paikkeilla on metsäistä, ei taloja näkyvillä. Ja itseasiassa, kun nousimme autosta siinä tien pielessä, kuului siitä läheltä aika ryske, varmaan metsäkone jylläsi siinä ihan lähellä, vaikka ei näkyvissä ollutkaan.
      Se meitäkin kaikessa tässä kuitenkin ilahdutti, että selvästi saattoi huomata sellaista Jumalan huolenpitoa tämänkin asian keskellä:)
      Toivottavasti saadaan autot pian kuntoon, niin teillä, kuin meilläkin!

      Poista
  2. Meidn auto vilkutti vikavaloa viime perjantaina kun tultiin seurakunnasta, katsottiin (tai minä katsoin) mitä pitää tehdä, ja kirjasessa sanottiin, että pitää ajaa pienillä kierrksilla, niin valo saattaa sammua. Ajoimme sitten hidasta vauhtia moottoritiellä, onneksi oli tavallistakin myöhempään mennyt srk:ssa, niin ei ollut kovin paljoa liikennettä. Nyt on saatu jo hajonnut osa (joku puola) ostettua ja miehen kaveri vaihtoi sen ja vaihtoivat samalla talvirenkaat, niin taas kelpaa :) Toivottavasti teidän auto saadaan pian kuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autojen kanssa tahtoo olla aina jotain riesaa. Välillä on tietysti ehkä pitkiäkin jaksoja, jolloin ei mitään ole - ja sitten ollaan taas yht'äkkiä siinä tilanteessa. Onneksi te saitte autoon sen osan vaihtoon ja renkaatkin samalla:) Me vielä odotellaan, mitä autosta sanotaan. Mitään ei vielä ole kuulunut.

      Poista
  3. Me ollaan 2 kertaa jääty tällä matkalla turusta lieksaan toinen joensuuhun tullessa, noilla reissuilla ollaan nähty Jumalan johdatusta ja varjelusta, mentiinpä enkelin kyydillä kerran kotiin 40 kilometriä, luit ihan oikein, enkeli ajoi autoa ihmisen muodossa, joka otti meidät kyytiin yöllä, kun auto hajosi täysin, autoromu jäi tien poskeen, seei ollut enää ajokelpoinen.
    Siellä aika harvakseltaan kulkee ne linja-autotkin,auto on tosi tarpeellinen kun ei bussit kulje, niinkuin täällä joka 10 min.välein.Toivottavasti ei ole iso vika teidän autossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä miten meidän auton laita on. Vielä ei tiedetä mitään siitä asiasta. Mutta on teilläkin ollut ihmeellistä johdatusta ja apua näillä pitkillä matkoilla! Jumalalle on kaikki mahdollista. Me jäätiin joskus vuosia sitten Ahvenisen tien varteen, kun oltiin tulossa länsirannikolta. Autossa oli joku vika, jotta se söi bensaa enemmän kuin olisi normaalisti pitänyt. Meiltä oli loppunut yksinkertaisesti menovesi. Auto jäi erään talon kohdalle, josta saatiin bensaa.

      Poista
  4. Jokin aika sitten saatiin korjaamolta soitto, että auto onkin ajokunnossa... Siitä oli kuulemma tankki ollut tyhjä. Parempi tietysti niin, kuin että olisi joku vika ollut. Mutta ihmetyttää kovin. Ei passaa enää ollenkaan vilkuilla sitä mittaria, jossa näkyy ne "muka" vielä ajettavat kilometrit. Siinä piti olla vielä yli 60 ajokilometriä sen mukaan. Ja aiemmin sen, ja varsinaisen bensamittarin, yhteinen tarkkailu on pitänyt kutinsa, silloinkin kun "mukamittarin" lukemat ovat olleet todella vähäiset, tai siitä ovat jo lukemat hävinneet, silti on perille päästy. Ainahan niitä molempia mittareita tarkkaillaan.

    VastaaPoista
  5. No huh, helpotus tietysti ettei ollut vikaa, mutta tuleehan siitä kuitenkin kustannuksia. Ei niihin mittareihin ja lukemiin ole aina luottamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se tosiaan sikäli helpotus, että jos siinä olisi ollut jokin vika, niin olisi tullut vielä kalliimmaksi. Nyt auto onkin jo pihassa:) Ja vieläpä ilman että meidän olisi tarvinnut lähteä sitä vartavasten hakemaan. Tyttäret nimittäin lähtivät tänä aamuna näin lomaviikon lopuksi linja-autokyydillä Lieksassa käymään ja vanhin tytär saattoi hakea auton samalla, kun sai tiedon, että auton voi noutaa.

      Poista
  6. No voi, ikävää kun auto jättää tielle. Tuo taksi pitäisi maksaa saman ajo mihin suuntaan tahansa. Se joka teidät kyytiin otti, laittoi mittarin päälle niin automaatisesti heti loksahti lähtöhinta ja siitä alkoi kertymään matkataksa. Ja jos Lieksasta olis lähtenyt taksi olisi heti tullut lähtömaksu ja vyöhykerajalle se olisi tullut sillä hinnalla, siinä hän laittaa mittarin päälle ja tulee teidän luo. Kun tahdotte Lieksaan eli samaan suuntaan mistä taksi jo tuli, menee taas mittari pois päältä ja laitelaan päälle vasta vyöhykerajalla. Joten maksullinen matka säilyy ihan samana. Toivottavasti saatte hyviä uutisia autosta, ettei mitää hirmu kallista jouduta tekeen. En autorempat kun tuppaavat olemaan kalliita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt huomaan etten tajua näistä taksimatkojen hinnoista mitään:) Tuo meidät kyytiin ottanut tuli siis Joensuun suunasta ja se me otettiin ihan "lennosta" tien varrelta. Kuvittelin että jos oltais taksi Lieksasta tilattu, että olisi sitten ollut kalliimpaa, kun olisi edestakaisin joutunut ajamaan. Mutta oli miten oli, kyytihinta oli mielestämme ihan ok. Ja mitä auton "vikaan" tulee, siinä olikin käynyt niin, että meiltä oli vaan bensa loppunut! Oltiin luotettu siihen bensamittariin, joka näyttää jäljellä olevia ajokilometrejä. Nyt se mittari petti meidät:(

      Poista
  7. Mulla oli kans montavuotta bensamittari rikki, oli aika jännä ajaa. Taksi ei tosiaan laskuta samasta matkasta kahteen kertaan. Aikaa ainaki säästy kun saitte lennosta, hetken olis Lieksasta tulijaa joutunut oottaan. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tosiaan oli, ettei pidempään jouduttu odottamaan kyyytiä. Oltiin jo niin kylmissään. On se aikamoista jos mittari on rikki. Onneksi meillä se varsinainen mittarivkuitenkin toimii, vaikka toisen mittarin lukemiin ei passaa luottaa nyt.

      Poista