tiistai 8. lokakuuta 2019

Tänään

Kun aamupäivällä pihasta lähdimme, napsaisin kuvan lehtien koristamasta pihasta.




Mutta ihan aamulla oli yhä harmitusta tunnuslukulaiteasiasta. Soitin pankin neuvontanumeroon. Soiton jälkeen olin vielä enemmän harmissani. Sillä neuvoja saimme sillä tyylillä, josta en pitänyt. On väliä sillä, mikä on tyyli, jolla se tehdään. Ja kaiken kukkuraksi, asia ei edennyt vielä yhtään. Mutta annetaan nyt olla jo tämän asian täällä puituna. Huonolle tuulelle vain tulee sitä miettiessä. Osittain siksi lähdimmekin ihan vain kirppisreissulle  tänään. Josta hiukan tuolla alemapana.

Meillä on ennestään tällaiset "vanhukset", joista toinen on minun kotoani, toinen isännän kotoa tai hänen tädiltään.





Tänään kävimme kirpparilla ja näin samanlaista. Samanlainen ja samanvärinenkin kermakko oli siellä tarjolla sokerikon kanssa. En muista, että olisin edes aiemmin nähnyt tähän kuuluvaa sokerikkoa. Oli kiva nyt nähdä. Noiden lapussa luki, että olivat Karhulan. Tuo punainen pieni kippo, jossa on pienelle kyntilälle jalka, on Arabian. Sen lapussa puolestaan luki, että on harvinainen. Sitä en tiedä, oliko vain väri sitä, vaiko ylipäänsä tuo tuollainen.





En sitten kuitenkaan kumpaakaan ostanut, vaikka kiinnostivat kyllä. Kermakko/sokerikko -setti oli 14 euroa. Kynttilänjalkakipponen 5 euroa.

8 kommenttia:

  1. Paljon haavan lehtiä.. Tuo sininen sokerikko/kermakkosetti on kyllä kaunis, mutta en olisi itsekkän raaskinut ostaa.Toivotaan että teidän kannulle tulee pelkkä sokerikko vastaan jostain kirppikseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa mökin lähellä just on iso haapa. Tykkään kyllä siitä, enkä edes ota haravoinnista paineita. Tuuli "haravoi" lehdet metsään:) Täytyykin pitää silmällä, jos joskus tuollaisen sokerikonkin bongaisi. Näin joskus kirppiksellä vaaleanpunaisena tuollaisen kermakon.

      Poista
  2. Hieno tuo sininen kermakko! Mulla oli ennen (silloin kun oli kaappeja johon mahtui) taipumus kerätä kermakoita. pakkohan ne oli hävittää sitten muutossa. Vain muutama on jäljellä, nekin jossain varastossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä yhteen aikaan haaveilin, että rupeaisin keräilemään sokerikoita ja kermakoita. Olen nyt hylännyt sen ajatuksen tilanpuutteen vuoksi, samoin kuin oikeastaan kaiken muunkin keräilyn. Mutta onhan sitä ennestään kaikenlaista tavaraa kaapeissa ja niillä on sitten taipumus vähän lisääntyä silti, vaikka tiukkaa linjaakin yrittää pitää.

      Poista
  3. Ihanasti keltaisia lehtiä, ihan kuin mattona maassa :) Kauniit "vanhukset" teillä on. Kirpputorilla vanhat astiat ovatkin kallita, jos ovat jotain arvokasta merkkiä. Harmittavista asioista on hyvä saada ajatuksia pois, varsinkin jos ne vielä ovat sellaisia asioita, joille ei voi mitään. Iloa päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Minustakin tuo lehtimatto oli niin kiva, että pitihän se kuvata. Joskus on tosiaan hyvä lähteä kotoa vaikka jossain käväisemään, niin voi saada muuta ajateltavaa.

      Poista
  4. Minä kävin tänään myös kirppiksellä, aina sieltä jotain käteen tarttuu, silloin kun tyhjensimme äitini asuntoa, veimme aika paljon löytöpuottiin tavaraa, vein myös omiakin tarpeetonta kotoa.Näin tänään kirppiksellä samanlaisen kermakon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein kirppiksellä jotain kiinnostavaa näkee:) Tuo meidän kermakko on äitini kotoa. Oletan sen olevan 50-luvulta, sillä äitini muisteli joskus sitä koulussa käyttäneensä vesivärikippona. Kouluun piti viedä joku oma vesivärikippo ja kun ei muuta sopivaa ollut, hän sai mukaansa tuon. Niinpä sitten minäkin käytin tuota joskus 70-/80-luvulla samassa tarkoituksessa. Ja myöhemmin se taas on palannut alkuperäiseen tarkoitukseensa ihan kermakoksi, milloin aihetta siihen on:)

      Poista