keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Lasilintu




Ostin kenties tämän lasilinnun nuorena siltä reissulta, kun me kenkätehtaan työläiset  kävimme Nuutajärven lasitehtaaseenkin tutustumassa. Linnun oli joku tytöistä nyt laittanut lipaston päälle, ja kun aurinko siihen kivasti osui, näytti se minusta niin hauskalta siinä. Valon ja varjon vaihtelua on kiehtovaa kuvata. Mutta mitään merkintäjä tuossa linnussa ei ole, enkä enää aivan varmaksi muista, että oliko se varmasti Nuutajärvi, josta tuo on ostettu.


Mutta allaolevat kuvat on Nuutajärvellä ottamiani 80-luvulta.





Minulla on myös valkoinen lasilintu, jonka sain  80-luvun lopussa tai 90-alussa eräältä ystävältä. Siinä lukee pohjassa Taikayön hand made.  Valkoinen lintu ontto sisältä. Tuo vihreä puolestaan on  pohjastaan umpinainen ja valkoista painavampi.



"Taikayön hand made"


10 kommenttia:

  1. Onpa kaunis lasilintu! Hienosti siinä näkyy valon ja varjon vaihtelut. Tulikin tuosta mieleen, että ihan kuin minullakin olisi ollut joku lasilintu, mutta missähän se nyt lienee...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Nuokin linnut yleensä kaapissa vain majailee, melkein sinne unohtuneena. Itseasiassa tuota valkoista jouduin nyt kaapista ihan etsimäänkin, mutta nyt jätin sen lipaston päälle.

      Poista
  2. Hienonvärinen lintu. Monesti ne ovat sinisiä tai vaaleanpunaisia, joita oon nähnyt. Kiva säilyttää.
    Joskus oli lasinpuhaltaja Joensuun messuilla, tai joku sellainen tapahtuma. Hän teki joutsenia, minä sain lasinvärisen. Se on mulla vieläkin jossain :) Sitten ostin kirpparilta samanlaisen, ruskean :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin tuosta ostamastani edelleen, ja valkoisesta myös:) Mutta sullahan on jännä kokemus, kun Joensuussa lasinpuhallusta olet saanut katsella ja saanut siitä joutsenen heti mukaasi! Ja vielä löysit sille kirppikseltä parinkin:)

      Poista
  3. On kauniita nuo lasilinnut.
    Hyvää alkanutta syyskuuta sinulle!

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis varsinkin tuo vihreä lintu!

    VastaaPoista